onsdag 7. september 2016

Høy feber baby

Presise og raske termometer for måling av feber. Hos barn er temperaturreguleringen mer ustabil enn hos voksne. Har babyen din feber ? Lær deg hva som er høy feber , hvordan du måler feber baby og hva du bør gjøre dersom babyen får feber. Er det forskjell når babyer og eldre barn får feber – og når er feber alvorlig og lege bør oppsøkes? Feber er et vanlig symptom hos barn.


I de fleste tilfeller er feber et tegn på infeksjon, men barn som har vært svært aktive, eventuelt som har skreket mye, kan få litt økt temperatur uten å ha infeksjon. Barn får lettere feber enn voksne. C er for eksempel vanlig ved forkjølelse, og barn kan også få feber uten å være særlig.


Små barn får lettere feber enn voksne, selv ved mindre virusinfeksjoner. Små barn kan lett få høy temperatur uten å være spesielt syke. Temperaturen varierer vanligvis mellom 3og 3grader, er lavest om natten og høyest om ettermiddagen.


Noen barn kan normalt ha enda større temperatursvingninger enn dette. Barnet bør derfor vennes til at temperaturen skal måles med termometer i. Ingen av barna hadde høy feber – det vil si fra grader eller oppover. Studien ble senere understøttet av en annen undersøkelse, også publisert i Pediatrics, som fulgte seks måneder gamle barn til de var måneder. Forskerne fant heller ikke denne gangen noe som tydet på at ankomst av tenner gir høy feber.


Det jeg lurer på er: er det farlig for en mnd gammel baby å ha nesten i feber ? Siden vi må vente timer mellom hver paracet, stiger feberen ganske raskt opp igjen, og det blir en del timer med høy feber. Jeg har prøvd å kle av han og ligge på kaldt rom, men det synes han tydelig er ubehagelig. Dette er viktigere å sjekke enn hvor høy feberen er. Se barnelegens sjekkliste.


Høy feber baby

For hva er høy feber , og hva er forskjellen på når små barn har feber og når større barn har feber ? En vanlig regel for foreldre er at man oppsøker lege dersom barnet har hatt feber over tre dager, men det vesentlige er alltid barnets allmenntilstand. Et barn med en ufarlig febersykdom vil ofte kunne ha en kroppstemperatur mellom 39°C og 45°C i 2-døgn, men ved for eksempel influensa eller andre infeksjoner sees også feber varende i over en uke eller mer. Hvor lenge er det forsvarlig at slike små har så høy feber ? Spiser og drikker bra!


Det er ikke feberens høyde som avgjør hvor sykt barnet er. Det vesentlige er hvordan barnet har det. Hvis det for eksempel vil leke eller se TV skal man ikke være redd for at det feiler barnet noe alvorlig. Den fjerde barnesykdommen hadde min ene da han var 9mnd med i feber , og de var ikke begymret.


Nå er jeg legebarn, og vi er vel de mest vannskjøtte barna:) Ta et glass vann! Ikke lett når du har brukket arma to steder og har hjernerystelse. Babyen gråter av høy feber når moren finner dette på tåen hennes.


Nå advares foreldre verden over mot denne ukjente trusselen. AnonymBruker skrev: På hvilken måte er Satan god? Forhåpentligvis vil dette gi deg en pekepinn. Hvis du ikke gidder lese bibelen for å telle har noen. Hvis det blir behov for å kontakte lege, er det greit at du vet hvor lenge og hvor høy feber barnet ditt har hatt.


Det er viktig å ha temperatur-måler i alle hjem. Digital-termometre får du kjøpt på apoteket. Temperatur kan måles under armen, under tunga eller helst i endetarmen.


De første levemånedene kan barna være syke uten feber. Både bakterie- og virusinfeksjoner kan gi feber. Virusinfeksjon er mest vanlig.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg