mandag 12. september 2016

Hvordan påvirker alkohol kroppen

Du kjenner påvirkning av alkoholen først når den er tatt opp i blodet og transportert rundt i kroppen. Her kan du lese om hva alkohol er , hvordan den fremstilles, hva promille er og hvordan den påvirker kroppen. Når du får alkohol i kroppen , påfører du den i utgangspunktet en forgiftning. Og jo mer du drikker, jo mer forgiftet blir kroppen din, sier klinikkdirektør i Stiftelsen Bergensklinikkene, Kari Lossius. En lav promille kan gi en behagelig, susete følelse, men blir promillen for høy blir det mer ubehagelig.


Hvordan påvirker alkohol kroppen

Når det gjelder spørsmålet om hvordan alkohol påvirker kroppen vår, finner du mye informasjon om det i artiklene nedenfor. SVAR: Hei Takk for spørsmål! For gravide finnes det ingen sikre nedre grenser for alkoholbruk, selv små mengder alkohol kan skade fosteret.


Etter at alkoholen har kommet inn i fordøyelsessystemet, passerer den raskt via blodet og over til alle organene i kroppen og videre inn i hver enkeltcelle i de forskjellige organene. Det er altså alkohol i hver eneste celle i kroppen nesten med en gang. Etter bare noen minutter kan det måles alkohol i blodet. Med alkohol i kroppen senkes aktiviteten i sentralnervesystemet, inkludert hjernen. Selv små til moderate mengder alkohol vil føre til svekket reaksjonsevne, hånd-øye koordinasjon, presisjon, balanse og andre motoriske ferdigheter.


Hvordan påvirker alkohol kroppen

Lær, hvordan alkohol optages og omsættes samt hvordan alkohol påvirker kroppen og hjernen. Det optages primært fra mavesækken ( ) og resten i tyndtarmen. Herfra transporteres det over i blodbanen. Så hvordan er det egentlig med trening og alkohol ? Drikker du for mye, påvirker det formen og øker risikoen for å bli skadet. Men bruker du hodet når du er på fest og utviser måtehold er det plass til alkohol i livet ditt – også i de periodene du trener hardest.


Du kan ikke kompensere for alle de skadevirkningene alkoholen påfører kroppen bare ved å trene litt mer. Og trening kan også forhøye noen av de hormonmengdene som alkoholen faktisk senker. Men generelt påvirker alkohol og trening to forskjellige sider av helbredet ditt.


Der finner dere mye informasjon om dette. Når det gjelder hvordan rusmidler påvirker kroppen , bør dere se på våre sider som heter Fakta om ulike rusmidler. Dere finner informasjon på deres sider om røyking her, og snusing her. Det finnes ingen oppskrift på en god fest, men de fleste er enige om at man gleder seg til en fest før man begynner å drikke. Etter å ha drukket alkohol vil du se effekten alkohol har på kroppen.


Dette avhenger av hvor mye alkohol som ble inntatt. Den første er eufori, eksitasjon, mangel på hemninger, og den som drikker får en impulsiv adferd. Når kroppen ikke er vant til alkohol og alkoholen påvirker nervesystemet mister den som drikker evnen.


Hvordan påvirker alkohol kroppen

Det er allmenn kjent at overspising og overdrevet alkoholforbruk kan øke risikoen for at du utvikler livslange helseproblemer. Hvordan mat og alkohol påvirker kroppen. Konsum av for mye usunn mat kan føre til fedme, fedme kan deretter føre til en rekke andre helseproblemer som diabetes type artritt og hjertesykdom.


Derudover ­virker ­ alkohol også i sig selv vanddrivende, hvilket betyder, at der ryger ­mere væske til blæren. Om det gør det, og hvordan det i så fald gør, varierer fra person til person. Alkohol kan påvirke din appetit.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg