torsdag 22. september 2016

Hvordan hjelpe en som er deprimert

Når man ikke er lykkelig med livet, har man en tendens til å falle inn i dårlige vaner. Dette er uvanene som kan gjøre vondt verre. Fem ting du kan gjøre for en som er deprimert. Det å være pårørende til en som er deprimert er vanskelig.


Først og fremst er det tungt å se lidelsen den deprimerte står i, når man bryr seg om vedkommende. Det kan også være enormt frustrerende å se den apatien som følger med sykdommen.

Mange har slitt seg ut i bekymring sorg og frustrasjonen over sykdommen til den man er glad i. Her leser du et innlegg fra Kristian Hall om hva du som pårørende kan gjøre for en som er deprimert. Men hva gjør man når en som står en nær blir deprimert ? Vi forteller deg hvordan du som pårørende skal takle denne sykdommen. VIL HJELPE : I NRK-serien Skam er rollefiguren Chris (til venstre) bekymret for hvordan venninnen Vilde egentlig har det. Chris går til skolelegen for å få råd om hvordan hun kan snakke med. For meg så er det ingenting verken venner eller familie kan gjøre.


Det som hjelper meg til en viss grad er psykiateren min. Som en venn bør du oppfordre til å be han ta kontakt med fastlegen, og du kan tilby deg å bestille time for han eller sende en bekymringsmelding til fastlege med hans godkjenning for eksempel.

Dette mønsteret er det første som må brytes for å overvinne depresjonen. Det oppsto en feil da videoen skulle spilles av. Din rolle er å være en god venn.


Legger ved noen nyttige artikler om blant annet gode hjelpetjenester og en fin artikkel om hvordan du som venn kan hjelpe. Hvordan påvirker det barna? Skaff deg kunnskap Jo mer du vet om depresjoner, jo lettere er det for deg å sette deg inn i hva den andre gjennomgår. Delta i behandlingen Hvis du har tillatelse kan du bidra i behandlingen som er igangsatt av lege. Du kan være der for vennen din, men du er først og fremst en venn, ikke terapeut, lege eller støttekontakt.


Angående selvmordsfare, så er det også enklere for en profesjonell å vurdere det. Som du sjøl sier, det er et overtramp at du skal varsle noen med mindre vennen din faktisk gir uttrykk for at det er reell fare på ferde. Hall påpeker at det er viktig å være tilstede for et familiemedlem eller venn som er deprimert , men understreker at den som er deprimert må ønske å bli frisk selv. Det viktigste du kan gjøre for en person som er deprimert , er bare å være der for ham eller henne. Rett og slett være et medmenneske og ta initiativ til sosial kontakt.


Den kan frata deg søvn, energi, venner, håp og muligheter. Hold øye med forandringer. En depresjon utvikler seg ofte over ti og derfor er det viktig å legge merke til endringer i atferden. Hvis en du kjenner trekker seg inn i seg selv, virker nedfor, er unormalt trøtt eller mister interessen for omverdenen, kan det være tegn på at hun er deprimert og trenger at noen bryr seg.


Hn er så ofte deprimert , har da ingenting å gi, sover og er bare opptatt av seg selv.

Mine behov teller ikke. Det er tett før det rabler for meg. Får ikke respons og jeg sliter selv og det nærer selvforakten jeg sliter med. Noen som er i samme situasjon og hvordan overleve?


Man vil gjerne hjelpe sin syke partner, men samtidig skal man bevare egen identitet. Er man i et slikt forhold er det naturlig å ha mange spørsmål. Spørsmål: Hva kan jeg gjøre for å beskytte min egen mentale helse?


Her er svar på noen av de vanligste. FilI had a black dog. NÅR MAMMA ER DEPRIMERT : Søk hjelp , det vil hjelpe både deg og barnet ditt. His name was depression.


Depresjon er noe mer enn å ha en dårlig dag.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg