mandag 12. september 2016

Svangerskap uke 16

Babyverden har en podcast uke for uke. Under tema vil du for hver uke kunne lese en oppsummering av det som ble sagt i podcasten. Fødselslege Tilde Broch Østborg: Navlesnoren er en livsnødvendig forbindelse mellom mor og barn. Følg graviditeten uke for uke. Fra nå av er beina.


Er det ikke fantastisk å tenke på hvor mange ferdigheter fosteret har tilegnet seg under svangerskapet?

Magen fra uke til uke. Nå kan fosteret allerede suge, svelge, tisse, gjøre pusteøvelser og bevege seg. De fleste kjenner ikke fosterets bevegelser enda.


Og førstegangsfødende merker det ofte ikke før omkring 20. De tidligste bevegelsene kan føles som små gassbobler eller som popcorn som popper. Over de kommende ukene blir de sterkere, og du vil kjenne dem stadig oftere.


Jordmor og gynekolog har svart på spørsmål om uke 16. Når kan en kjenne livmoren over symfysen?

Jeg kjenner ikke noe spark ennå. Bør jeg være bekymret? Går det greit å reise til syden i uke 16. Og når er det greit å fortelle andre om at jeg er gravid?


Du er nå gravid i uke , fosteret er uker gammelt. Vi bryr oss om ditt personvern. KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Husk at du har krav på to uker fri i forbindelsen med fødselen.


Noen arbeidsgivere trekker deg i lønn for disse ukene, andre gjør det ikke. Fosterets fortsetter å vokse raskt, også denne uken. Se video om hvordan det er å være gravid i uke her.


Nå har det nådd en full lengde på ca. Organutviklingen er nå mer eller mindre fullført. Sitter oppreist Takket være at musklene stadig blir sterkere, jobber barnet nå med å løfte hode og nakke fra fosterstillingen.


Fosteret trenger de små armene og bena veldig denne uken. En eller annen gang fra og med nå og frem til uke kan du regne med å kjenne bevegelsene for første gang. Baby: Din baby vokser raskt!

Uke begynner mandag 13. Se det aktuelle ukenummeret og oversett mellom ukenumre og datoer på Ukenr. Prøver her, siden jeg ikke får respons på et annet rom. Noen som fikk bekreftet kjønn i uke ? Jeg fikk antydet jente i mellom uke -men vedkommende som gjorde undersøkelsen så ikke linjene som er typisk hos jentene.


Når du er gravid i uke dannes barnets tenner og håret begynner å gro på hodet. I uke er barnet nesten centimeter langt fra hode til sete. Gravid og Baby gir deg en svangerskapskalender for graviditetens alle uker. Har du født tidligere, har du sikkert kjent det en stund allerede. Det er greit å endre på terminen nå, med mindre du er helt sikker på når du ble gravert.


Som foreksempel ved prøverørsbefruktning. For at du skal ha det bra under svangerskapet, vil du som gravid få tilbud om åtte gratis konsultasjoner hos lege eller jordmor, også kalt svangerskapskontroller. Det er lett å la seg forbløffe over svangerskap og fødsel.


Vi har samlet noen av de faktaene som fascinerer, forundrer og forbløffer oss mest.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg