mandag 19. september 2016

Hvor lenge varer lungebetennelse

En lungebetennelse varer som regel i 1-uker - deretter er man frisk. I sjeldne tilfeller kan lungebetennelse gi blodforgiftning eller meningitt. CRP stiger ved mange akutte, bakterielle infeksjoner, slik som ved lungebetennelse. Røntgenundersøkelse av lungene er vanligvis unødvendig, men kan bli aktuelt ved tvil om diagnosen, hvis lungebetennelsen varer lenge , ikke går tilbake etter behandling, eller kommer tilbake etter kort tid.


Lungebetennelse leges vanligvis i løpet av få dager. Hvor lenge varer en lungebetennelse ?

En vanlig lungebetennelse varer i rundt en-to uker. Egenpleie ved lungebetennelse. Det finnes likevel unntak.


Hvis du får lungebetennelse , skal du unngå fysiske anstrengelser og sørge for rikelig med hvile. Anstrengelse øker pustehastigheten og hvis du har hoste vil den forverres. Og, jeg jobber i barnehage, er det vanlig å gå tilbake på jobb med slik pust? Og så lenge det bare er pusten, så skulle vel det kanskje ikke være noe problem? Har du lungebetennelse som er forårsaket av bakterier, er det sannsynlig at antibiotika vil drepe bakterien og fjerne infeksjonen.


Antibiotika virker ikke mot virus, men lungebetennelse som er forårsaket av virus går ofte over av seg selv.

Hvor raskt du blir frisk, avhenger av alder og hvor god helse du har i utgangspunktet. Vært syk uke (voksen). Var hos lege etter uke med kraftig hodepine, feber, slapp, tett i bihuler og surkling i lungene og fikk påvist lungebetennelse , crp 80. Fikk antibiotika (13-dagers kur) og har gått på det en uke. Hodepine forsvunnet, ikke tett i bihulene og litt lettere å puste, men.


Som overskriften sier jeg har fått lungebetennelse. Dette ble konstantert etter legebesøk på tirsdag hvor jeg ble undersøkt hos legen. Jeg hadde mistanke om det selv også siden jeg plutselig fikk feber i grader og vel så det i 2-dager. Jeg fikk med meg pencelin kur selvsagt og fikk en sykemelding som varer i dager. Plagene ved klamydialungebetennelse er ikke så intense som ved vanlig lungebetennelse , hvor typiske symptomer er høy feber og at man raskt blir syk og medtatt, men det er vanlig med et lengre sykdomsforløp.


Typiske symptomer er tung pust, hoste, og brystsmerter. Røyker du kan hosten sitte i lenge og bronkiene kan også ellers bli irriterte slik at hosten kan vare lenge. Jeg hadde lungebetennelse for tre år siden og var sterkt redusert og slapp i flere uker selv etter antibiotika. Tok spirometri og lungefunksjonen var normal, også røntgenbildene.


De fleste er relativt milde, men kraftige lungebetennelser kan vre alvorlige, og. Mykoplasma lungebetennelse varer ofte lenge , 3-veker er vanleg. Verdens helseorganisasjon har laget denne testen hvor du kan.


Hvordan får man lungebetennelse ? Man smittes typisk ved innånding av mikroorganismene.

Mer sjelden oppstår lungebetennelser ved at bakteriekolonier fra en infeksjon et annet sted i kroppen, f. Som oftest er den overstått etter 3-dager, men man er ofte trøtt og slapp i 2-uker etterpå. Hvis sykdommen varer i mer enn en uke eller symptomene er svært kraftige, bør du kontakte legen. Kronisk bronkitt, som i de fleste tilfeller rammer bybeboere fra områder med sterk partikkelluftforurensing eller høy andel tobakksrøykere, blir klinisk definert som kronisk hoste som er produktiv med sputum (oppspytt fra lungene) minst tre måneder.


Bronkitt kan være akutt eller kronisk.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg