onsdag 21. september 2016

Hoste hos spedbarn

Hoste hos spedbarn

Her finner du en oversikt over ulike grunner til at barn hoster, og en rekke tiltak mot hoste hos barn. Pusten er ikke alltid lett å vurdere hos barn siden hvor mange åndedrag barn normalt bør ta i løpet av ett minutt er avhengig av barnets alder. Les mer om tung pust hos barn. Hvis spedbarn får luftveisinfeksjon, slimer de mye og kan få pustebesvær.


Hoste hos spedbarn

Enkelte ganger skyldes hoste en sykdom som kan eller må behandles. Oftest vil dette være tørrhoste. Det vil si at det ikke er noe slim som kommer opp ved hosten. Men det kan være farlig sputum, dannet med noen sykdommer, ledsaget av et slikt symptom. Faktum er at babyer i det første år av livet simpelthen ikke vet hvordan å hoste slik at det er eksplosiv og ekskluderer slim.


Han har de siste ukene hatt en stygg hoste. Helt siden vi kom hjem fra sykehuset har han vært veldig tett i nesen og tungpustet. Jeg var hos legen med han 26. Langvarig hoste hos barn.


Hoste hos spedbarn. Barn med astmahoste kan ha god allmenntilstan de spiser og drikker som normalt, men har altså en hoste som ikke gir seg. Da bør foreldrene ta kontakt med fastlegen, slik at barnet blir utredet videre, sier Hermansen. Hevelsen øker når barnet ligger, og derfor våkner barnet ofte med hoste og pustebesvær etter noen timers søvn. RS-virus Infeksjoner med såkalt RS-virus er ekstra vanlige i vinterhalvåret.


Dersom du tar legemidler og tror hosten forårsakes av dem, for eksempel ACE-hemmere (legemiddel mot høyt blodtrykk). Dersom du gjentatte ganger får hoste om natten, eller etter fysisk anstrengelse. Dette kan være et tegn på astma.


Hoste hos spedbarn

Dersom du har et lite barn som har en gjøende eller svært plagsom hoste. Spedbarn som får luftveisinfeksjon, har gjerne mye slim. De svelger slimet fra luftveiene og kan kaste opp.


Barn har ulik sensitivitet i luftveiene. Den samme infeksjonen kan gi ulik grad av hoste. Våt hoste i et spedbarn. I en sunn tilstand kan en våt hoste hos et spedbarn vises umiddelbart etter at babyen har våknet opp. I denne situasjonen kan babyen litt hoste , men denne hosten opphører hvis du setter den på fatet.


Hvis barnet sov på ryggen, kunne slem utslipp fra nesen komme inn i nakken. Se dette kjerringrådet mot hoste og bli kvitt hosten en gang for alle. Kikhoste forekommer i alle aldersgrupper, og gir mest alvorlig sykdomsforløp hos spedbarn. Forkjølelse hos barn.


En forkjølelse gir normalt tett og snørrete nese, hoste og vond hals. Barn får også ofte feber, søvnvansker og lite matlyst når de er forkjølet. Når slimet løsner i luftveiene, vil hosten føre slimet vekk fra lungene.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg