tirsdag 13. september 2016

Barn som pårørende

Stort utvalg av pensumbøker Norges raskeste nettbokhandel! E-læringskurs om barn som pårørende (helsekompetanse.no) Presentasjonsmateriell til pårørendeveileder PDF. Trenger du presentasjonsmateriellet i ppt-format. Mange barn opplever sykdom eller rus i sin familie. Vet du om noen som er blant dem?


Hjelpere kan være usikre på hvordan vi skal møte barn , og hvordan vi kan snakke med dem, sier Anne Kirsti Ruu som gir deltagerne en innføring i hvordan voksne kan snakke med barn som pårørende.

Kunnskapsbasert fagprosedyre om hvordan ivareta barn (0-år) som pårørende av psykisk syke, rusmiddelavhenginge og alvorlig somatisk syke pasienter. Når barn og ungdom blir pårørende. Mange bekymrer seg for hvordan dette vil påvirke barna. Når familien snakker om sykdommen, skaden eller avhengigheten er det lettere for barn og unge å mestre det som skjer. Barn trenger åpenhet om sykdom.


Anne Kristine Bergem er psykiater med bred erfaring fra voksenpsykiatrien, men hun har også arbeidet med barn som pårørende både i akutt- og sikkerhetspsykiatrien. Hun arbeider som fagrådgiver i BarnsBeste og er forfatter av barneboken ”Pappa’n min er syk i tankene sine” og ”Da pappa fikk kreft”. Se meg er en interesseorganisasjon som jobber for at barn og ungdom som pårørende skal bli sett og hørt i deres hverdag der de bor.


Vi skal gi trygghet og forutsigbarhet til barn og ungdom som opplever utfordrende livssituasjoner.

Hva kan du om dette? Andre barn opplever belastninger i hverdagen ved et samlivsbrud eller når foreldrene er fattige. Kjenner du noen som har bruk for rådene i quizen?


Når noe skjer med foreldre eller søsken, påvirkes barnas hverdag. Livet i familien består av store og små hendelser som kan gjøre barn til pårørende på ulike måter. Det innebærer å avklare om pasienter har barn eller søsken, avklare barns situasjon og behov, tilby oppfølging og samhandle til det beste for familien. Helsedirektoratets rundskriv om barn som pårørende.


De trekker frem at formålet med det nye lovverket er at barna skal forbli i sin rolle som barn , og ikke påta seg oppgaver som kompenserer for foreldrenes eventuelt nedsatte funksjonsevne. Vi oppfordrer alle som er bekymret for et barn som er pårørende til å ta kontakt med oss. Kommunen har barneansvarlige innen alle helse- og sosialtjenester. Skriv gjerne inn ditt navn og telefonnummer her, så ringer vi deg tilbake så snart som mulig. Den som skal yte spesialisthelsetjenester og tannhelsetjenester til barn skal fremlegge politiattest som nevnt i politiregisterloven § første ledd ved tilbud om stilling, ved inngåelse av avtale etter tannhelsetjenesteloven § 4-første ledd og spesialisthelsetjenesteloven § 2-a sjette led samt ved melding om åpning, overtagelse og inntreden i privat virksomhet, jf.


Ny nettside for barn og unge pårørende opp til år. Pasient- og brukerombudet i Oslo og Viken. Velferdsteknologi som hjelpemiddel til kommunens innbyggere, Atri-X.


Gir en grunnleggende forståelse av begrepet, barn som er pårørende. Gir tilstrekkelig kunnskap for å bidra i arbeidet når pasienter har mindreårige barn eller søsken. Bygger på kunnskapsbaserte fagprosedyrer for barn som pårørende -arbeidet i spesialisthelsetjenesten, publisert hos Kunnskapssenteret for helsetjenesten.


Det er viktig at helsepersonell bruker tid og ser på den lovpålagte oppgaven som en prosess der foreldre gjennom evt flere samtaler får informasjon og forståelse for hensikten og viktigheten av at barn som pårørende ivaretas, slik at samtykke gis.

Resultatene viser at barn som pårørende møter ulike risikofaktorer, og at en betydelig del av barna kan få emosjonelle problemer. Ruud T, Birkeland B, Faugli A, Hagen KA, Helman A, Hilsen M, et al. Over en tredjedel av barn som har psykisk syke foreldre eller foreldre som er rusmisbrukere utvikler alvorlige og langvarige problemer selv. Tidlig i livet er disse barna også i risiko for å oppleve omsorgssvikt, misbruk, depresjon, spiseforstyrrelser, atferdsvansker og nederlag i skolesammenheng. Som pårørende er det ikke uvanlig å kjenne seg trøtt og lei, kanskje føle sinne og sorg over at livet ble annerledes enn forventet.


For noen kan det være forbundet med lite lyst til, kanskje ubehag, å være sammen med den syke. Uansett er det ingen andre som bestemmer hva som er riktig. Du har rett til å oppleve situasjonen på din måte.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg