onsdag 28. september 2016

Fysioterapi egenandel

Fysioterapi egenandel

Hvis fysioterapeuten har tilleggskompetanse i for eksempel manuellterapi eller psykomotorisk fysioterapi , må du betale en høyere egenandel. Logg deg inn for å sjekke egenandeler Sjekk hvor mye egenandeler som er registrert på deg og hvor langt du har igjen til du får frikort for helsetjenester. Det er faste takster for fysioterapibehandling i den offentlige, kommunale helsetjenesten.


Fysioterapi egenandel

Alle behandlere som krever egenandel må innrapportere egenandelene innen dager. Det er en forutsetning at behandler gjør dette for at du skal få frikortet ditt innen tre uker. Fritatt fra å betale egenandel. En del pasienter er fritatt fra å betale egenandel om de på behandlingstidspunktet kommer inn under en av kategoriene som gir rett til refusjon etter honorartakst eller har frikort for egenandelstak 2. Velkommen til Åsane Fysioterapi. Vi er fire fysioterapeuter og en manuellterapeut.


Har du sammensatte problemer som medfører redusert funksjon på grunn av nylig oppstått skade, kronisk lidelse eller andre årsaker, kan du få råd og hjelp av en fysioterapeut. Både fast ansatte og fysioterapeuter med driftsavtale kan gi behandling i hjemmet ved behov. Fysioterapeuter som har driftsavtale med kommunen, gir behandling i fysioterapi -institutter. Ved sykehjem skal det også være et tilbud om fysioterapi. Barn under år og personer med godkjent yrkesskade er fritatt for egenandel.


Fysioterapi egenandel

Bestill frikort, se hvor mye du har betalt i egenandeler og hvor mye du må betale for ulike helsetjenester som lege eller fysioterapeut. Du betaler da bare en offentlig fastsatt egenandel. Stortinget har vedtatt at sykdomslista for fysioterapi skal avvikles fra 1. Det betyr at alle som går til behandling hos fysioterapeut må betale egenandel fra 1. Det er egenandel på all fysioterapi foruten inne på institusjon. Unntaksvis barn og ungdom under år og yrkesskadde som får behandling for skaden får gratis behandling.


Man betaler egenandel opp til frikort som regnes ut i fra hvert kalenderår. Spør din behandler om regler og satser. Denne pasientreformen – gjerne omtalt som direkte tilgang til fysioterapi – ble vedtatt av Stortinget 12. Reformen har vært en viktig sak for Norsk Fysioterapeutforbund å få gjennomført.


Fysioterapi egenandel

Kommunal fysioterapi Innføring av egenandel for kommunal fysioterapi. Kommunen har fått reduserte overføringer fra staten siden 1. Grunnet tekniske forhold er dette ikke igangsatt. Da betaler du kun egenandel.


Hos de fysioterapeutene som ikke har avtale kan satsene variere. Da velger de selv prisen. Pasienter under år og de med godkjent yrkesskade er fritatt fra betaling av egenandel. Hva koster fysioterapi ? Priser på egenandeler skal være synlig på det enkelte institutt.


Egenandel til fysioterapi kommer inn under egenandelstak og grensen for frikort utgjør kr. Ordningen med frikort er automatisert. Det er samme egenandel for behandling hos kommunale fysioterapeuter og avtalefysioterapeuter. Hvis du av helsemessige årsaker ikke har mulighet til det, kan kommunal fysioterapi være aktuelt. Her finner du oversikt over avtalefysioterapeuter.


Psykomotorisk fysioterapi retter seg mot bevisstgjøring og endring av spenningstilstandene i kroppen, og gir økt fortrolighet og kontakt med egen kropp. Pust og spenningstilstand i muskulatur endrer seg i forhold til hvordan vi har det med oss selv.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg