onsdag 21. september 2016

Angst hjelp

Angst hjelp

Få fjernet angst på min. Angst er ubehagelig, men ikke farlig. Du kan bli kvitt angsten eller lære å håndtere den bedre, med rett behandling og ved hjelp av egen innsats. Kunnskap og informasjon om angst kan også gjøre det lettere å oppsøke behandling, og øke forståelsen av hvorfor behandlingen er som den er. Hvis du føler at angsten går ut over livskvaliteten din, og for eksempel stopper deg fra å gjøre det du pleier eller har lyst til å gjøre, kan det være lurt å oppsøke hjelp for å bli kvitt den.


ANGST : Mer enn av dem som har en angstlidelse, har fått denne før de fyller år, skriver Gerd Kvale og Bjarne Hansen i dette utdraget fra boken 1ting vi gjerne skulle visst da vi begynte å behandle pasienter med angstlidelser. Startet med it works sine produkter denne uka for å se om det kan hjelpe på. Noen her som kjenner seg igjen? Er også mye angst og depresjoner du i min familie så vet ikke om arv kan ha noe å si.


Mange med angst har fått god hjelp av organisasjonen Angstringen. Solbjørg Talseth er daglig leder av organisasjonen og Norsk selvhjelpsforum. Hjelp dem med å lære seg å tolerere angsten.


Lær bort pusteøvelser. Den grunnleggende teknikken om å puste inn gjennom nesa og ut gjennom munnen er en enkel måte å lære kroppen å bremse ned og minimere angsten. Sørg for at barna har tid til å slappe av. Gi dem ustrukturert hviletid hver dag til å lade opp og ”pakke ut” angsten.


Hvis angsten vedvarer over ti og man opplever at den hemmer funksjon og livskvalitet, kan den bli en lidelse. FilJakten på egne krefter. En film om angst og mestring Snakk med noen som du stoler på om hvordan du har det!


Er det noen som kan hjelpe deg og være en støtte for deg? For noen er det nyttig å få sosial støtte i forhold til å overvinne angsten i en støttegruppe som f. Blir angsten langvarig, bør du søke hjelp. Norges mest besøkte nettsider om psykisk helse. Målsetningen med nettsiden er å gjøre det enklere å lete etter psykisk hjelp , og å spre nyttig informasjon om psykiske vansker og tilgrensende områder.


LES OGSÅ: Sosial angstlidelse kan begrense livet i stor grad. Utvikler unngåelsesadferd. Ved angst utvikles ofte unngåelsesadfer det vil si at personen unngår steder, personer eller situasjoner man opplever at fremkaller angsten.


VÆRE PLAGET MED ANGST ER IKKE UVANLIG Gjennom våre behandlingsformer hjelper vi deg til å rydde opp i årsaken(e) til angsten , og hjelpe deg til en bedre hverdag. Man er ikke sikre på hva som gjør det mer sannsynlig at noen får en angstlidelse. Under Arendalsuka forteller far og datter om sine positive erfaringer med å delta i flerfamiliegrupper for angstlidelser som er utviklet ved ABUP (RISK). Gjennom intensiv eksponering og høy grad av foreldre- og skoleinvolvering ble Ingeborg nærmest kvitt sin sterke sosiale angst i løpet av uker. Mange som sliter med angst , depresjon og tunge tanker har fått hjelp til å få en lettere hverdagen.


Avhengig av hva som forårsaker angsten og hvordan angsten arter seg, kan jeg i de fleste tilfeller hjelpe til å lette, reduser og å kontrollere angsten. Når du gir angsten mindre oppmerksomhet, vil du også oppleve økt kontroll over den. Angsten oppleves ofte mindre skremmende hvis det aksepteres at den er der, og den tar mindre plass fordi den får mindre oppmerksomhet.


Angst hjelp

Fastlegen kan hjelpe. Det er ulike grader av angst , og ikke nødvendigvis enkelt å komme ut av på egenhånd. Noe angst er helt vanlig hos små barn, og hva barnet er redd for kan variere.


Men om angsten går utover barnets hverdag, er det viktig å søke hjelp. Mange vokser fra angsten sin, mens andre har den hele livet. Veiledet selvhjelp innebærer at helsepersonell formidler selvhjelpsmateriale, enten i form av brosjyrer, bøker eller internettbaserte programmer. Samtidig tilbys du oppfølgende samtaler, der dine erfaringer med å prøve ut opplegget diskuteres.


Angst hjelp

Ved symptomer på angstanfall bør man kontakte lege. Både for å utelukke mer alvorlige sykdommer, men også for å få hjelp til å mestre angstanfallene. For det finnes hjelp å få, heldigvis. Ved mildere angst og depresjon skal det først forsøkes med samtalebehandling.


Det finnes også medikamenter som man kan bruke mot angst og depresjon. Senere kan det bli aktuelt med medisiner, eller du kan bli henvist videre for behandling andre steder. Når du skal be om hjelp hos fastlegen, kan det være lurt å tenke gjennom hva du.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg