fredag 19. august 2016

Hiv infeksjon

Vår automatiserte metode for desinfeksjon reduserer beviselig risiko for smitte. HIV-infeksjon er infeksjon med viruset hiv , som kan føre til svikt i immunologiske forsvarsmekanismer. Det tar lang tid for hiv å ødelegge immunsystemet ditt så mye at du blir syk. Uten behandling vil de fleste vise tegn til svakhet i immunsystemet etter 8-år med hiv-infeksjon.


Dette er sensymptomer.

Med tidlig behandling kan det ta mye lengre tid før disse symptomene opptrer - om de i det hele tatt kommer. Tidlige symptomer på hiv. Infeksjon med hiv -og hiv -diagnostiseres vanligvis ved påvisning av antistoffer.


Ingen behandling helbreder hiv. Et primært positiv hivantistoff resultat må konfirmeres med videre undersøkelser ved et referanselaboratorium. For å utelukke prøveforbytting skal det tas to separate blodprøver fra pasienten.


Ved tidligere behandlet hiv-infeksjon skal pasienten tilses før uke i graviditeten.

Pasienter som tidligere ikke har fått antiviral behandling, bør vurderes tidligst mulig etter 12. Ved symptomgivende hiv-infeksjon er fristen uke. De fleste gruer seg for å ta en hiv -test. Men husk at det kan ha dramatiske konsekvenser å gå med infeksjonen uten å være klar over det.


Det er en stor belastning å få påvist hiv-infeksjon. Men utviklingen av gode medikamenter som hindrer formering av viruset, har ført til at sykdommen kan holdes under kontroll. Det finnes imidlertid ingen kur som helbreder hiv-infeksjon , og et langt og godt liv avhenger at man tar medisinen som holder sykdommen i sjakk. SAMMENDRAG HIV – humant immunsviktvirus SMITTEMÅTE Direkte kontaktsmitte ved ubeskyttet seksuell kontakt (vaginalt og analt samleie, samt ved oralsex) og blodkontakt.


Inokulasjonssmitte for eksempel ved kontaminert sprøytespiss. Mor-barn-smitte (i svangerskap, ved fødsel eller amming). SYMPTOMER Vanligvis asymptomatisk i mange år. Primær hiv-infeksjon : cirka halvparten opplever. Hiv er fortsatt en alvorlig og livslang infeksjon , selv om behandling og prognose er klart forbedret de siste årene.


Norsk robot fjerner MRSA og anna smitte fra rom og utstyr. Hiv -viruset svekker immunforsvaret.

Aids er diagnosen som brukes ved langtkommet hiv-infeksjon. Les om symptomer, forebygging og det å leve med hiv. Western Blot, rekombinante immunoblot assay el.


Folkehelseinstituttet anser fortsatt HIV infeksjon som en av våre mest alvorlige smittsomme sykdommer med store konsekvenser både for den enkelte og for samfunnet. Instituttet følger nøye HIV situasjonen i Norge ved anonymiserte meldinger fra legene til meldingssystem for smittsomme sykdommer (MSIS). HIV -viruset er også årsaken til acquired immunodeficiency syndrome (AIDS).


Hiv og seksuelt overførbare sykdommer. Her finner du informasjon, råd og nyheter om hiv og andre seksuelt overførbare infeksjoner (kjønnssykdommer). Hiv er et virus som medfører svekkelse av immunforsvaret slik at kroppen er mer mottakelig for infeksjoner og sykdom. Alle kan be om å få tatt en test for hiv eller annen seksuelt overførbar infeksjon hos fastlegen.


Test og behandling av seksuelt overførbare infeksjoner er gratis i Norge. For noen vil ett av de etter hvert mange stedene som tilbyr hurtigtest for hiv være et alternativ eller supplement til jevnlige helsesjekker hos fastlegen. Hiv kan også referere til telehiv. Humant immunsviktvirus ( hiv ) er et lentivirus av retrovirusfamilien som forårsaker ervervet immunsviktsyndrom – bedre kjent som aids.


Aids betegner en dødelig tilstand hvor immunsystemet har sviktet og hvor kroppen ikke har noe forsvar mot livstruende, såkalte opportunistiske infeksjoner. Decon-X fjerner MRSA effektivt fra alle overflater og utstyr.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg