onsdag 24. august 2016

Hofte betennelse

Spørsmål: Kvinne, år gammel. I de aller fleste tilfeller mistolkes smerter fra ledd og muskler som ‘ betennelse ’. Dette er en forenkling av problemet som legger ansvaret bort fra personen som er rammet – og som antyder at det ikke er den personen sin feil. Irritasjon av disse slimposene som følge av friksjonskrefter eller andre belastninger kan føre til betennelse og væskeansamling slik at bursaen øker i størrelse og forårsaker smerte ved bevegelse og nedsatt funksjon.


Hoftebetennelse , coxitt, er betennelse i hofteleddet.

Akutt hoftebetennelse finnes ved giktfeber (revmatisk hoftebetennelse ). Bakteriell hoftebetennelse fremkalles oftest av vanlige sårbakterier som stafylokokker, streptokokker, gonokokker og så videre, eventuelt samtidig med betennelse i benete deler omkring leddet, osteomyelitt. Hei og takk for spørsmålet. Du forteller i brevet ditt om slimposebetennelse i venstre hofte.


Tilstanden kalles bursitt. En bursitt er en betennelse i en slimpose og i dette området finnes en rekke slimposer. Den vanligste bursitten kalles trochanterbursitt.

Alle pasientinformasjonene er basert på artikler skrevet for leger i Norsk Elektronisk Legehåndbok (NEL) og forfattet av NEL-redaksjonens leger, med mindre annet er oppgitt. Hva årsaken til smertene i hoften er, varierer. Alder har stor innvirkning – hos eldre mennesker er det vanligste slitasje i hoften, sier Stephan Maximillian Röhrl, overlege ved ortopedisk avdeling ved Oslo Universitetssykehus og leder for Norsk forening for Hofte - og Knekirurgi. Vondt inne i hofteleddet?


Det er nemlig slik at det finnes gode øvelser, behandling og tiltak som kan gjøre hverdagen mye bedre og enklere! Finn klinikker, priser og les anmeldelser. Slimposebetennelsen gir gjerne smerter på utsiden av hoften som kan stråle bak mot rumpen og ned mot kneet.


Behandlingen av trokanterbursitt innebærer i første omgang. Trokanterbursitt er en betennelse i slimposen på utsiden av hoften. Etterlyser langtidsstudier.


Også professor Leif Ivar Havelin i Bergen er reservert og ville ha sett flere langtidsstudier. Jeg har ikke sett god dokumentasjon på langtidsresultater som viser at hofteskopi kan utsette protesekirurgi, men dette er et interessant område, sier professor og overlege Leif Ivar Havelin ved Nasjonalt register for leddproteser og Ortopedisk avdeling ved Haukeland. En leverbetennelse, eller forstørret lever, er en sykdom du bør være oppmerksom på. Dette kan skje når leveren blir betent og øker i størrelse, noe som forårsaker symptomer du bør kjenne til.


De aller fleste får en smertefri hofte med bedre funksjon.

Bestill frikort, se hvor mye du har betalt i egenandeler og hvor mye du må betale for ulike helsetjenester som lege eller fysioterapeut. Innsendt spørsmål ­­­Hei! Jeg har litt problemer med en hoft som er litt vond når jeg spaserer langt.


Nå har jeg hørt at det også kommer et lyd fra hoften, et slags knirkene lyd som om det var dårlig oljet, dette kun når jeg spaserer. Velkommen til Hamar-naprapatene, din ekspert på muskel- og skjelettlidelser. Hos oss kan du forvente trygg og profesjonell behandling utført av naprapater med høy kompetanse.


Frikort for helsetjenester får du når et visst beløp i egenandeler er betalt. Med frikort slipper du å betale egenandeler for resten av kalenderåret. En effektiv behandling for kroniske plager i muskel, nerve og skjellet systemet. Den nye og kanskje beste behandling av bl.


Naprapatlandslagets mål er å hjelpe deg å oppnå dine mål. Du utsettes hver dag for belastninger som setter din kropp i ubalanse.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg