onsdag 31. august 2016

Tung pust allergi

Du kan handle trygt og enkelt på Vitusapotek. Vi har kunnskapen du trenger. Bestill fra Vitusapotek på nett. Stort utvalg, Rask og Enkel frakt. Her kan du bestille klargjøring.


Finn informasjon om din resept her! Spesialkompetanse innen hudpleie. Din beste rådgiver på hud. Få konkurranser, tilbud og råd. Registrer deg i dag!


Har du symptomer som tett nese, nysing og kløe i øynene trenger det ikke være forkjølelse. Det kan være at du har en allergi. I cirka prosent av tilfellene er det sykdommer i hjerte eller kretsløp som er årsaken. Tung pust er et relativt vanlig symptom, og hyppigheten øker med økende alder.


Tung pust allergi

Den vanligste årsaken til tung pust er sykdommer i luftveiene. Men tung pust kan også skyldes blant annet hjertesykdommer, sykdommer i lungene eller psykisk sykdom. Andre allergier gir ofte de samme symptomene, som for eksempel middallergi og allergi mot dyrehår.


Det spesielle med pollenallergi er at den kommer på samme tid hvert år. Det finnes tester som kan gi svar på hva du eventuelt er allergisk mot. Allergi kan utløse astma. Dersom du får tung pust , hoste eller pipelyder, bør du oppsøke fastlegen.


Pollenallergi kan også gi tung pust eller astmaanfall, og hvis du har atopisk eksem kan du få utbrudd av eksem. Hvis du har pollenallergi kan du oppleve ubehag når du spiser enkelte matsorter. En episode pleide å vare 3-dager, nå har jeg følt meg slik ca dager i strekk og det blir ikke bedre. Astma er en kronisk betennelses- eller irritasjonstilstands i luftveiene. Astma kan føre til gjentatte episoder med hoste, tetthet i brystet, tung pust eller surkling, særlig om natten eller tidlig morgen.


Lav blodprosent er en tilstand som ikke har med hjerte- eller lungesykdom å gjøre, som vil kunne gi tung pust og brystsmerter. Disse anfallene kan bla. Pustefrekvensen er normal, men pusten virker litt tung pust med hvesende utpust, og det kan pipe litt i brystet særlig ved litt anstrengelse eller etter hoste.


Julestjerner inneholder slimhinne- og hudirriterende stoffer. Noen hevder at det skal hjelpe å knipe av de gule blomstene i midten, men det er en myte. Det er den hvite melkesaften som siver ut gjennom både de røde og grønne bladene som skaper plager som tung pust , rennende nese, røde øyne og oppbluss av eksem. Mange forveksler juleallergi med vinterforkjølelse, ettersom symptomene oppleves som svært like. Fjeldstad forklarer at man ved astma ofte er plaget av pipete og tung pust.


Mange opplever å få mer slim i luftveiene, noe som fører til hoste og irritasjon. Risikoen for å få luftveisinfeksjoner er også større, sier han. Pusteproblemer eller tung pust , hoste, hvesende pust eller andre lyder av anstrengt pust , økt slimproduksjon, heshet, forandring i stemmen, hevelse i svelget, følelse av kvelning, nesetetthet. Drikk mye, hvil, unngå tobakksrøyk, bruk hostemikstur, ta eventuelt paracet mot smerter og feber.


Bronkitt går som regel over av seg selv, men besøk lege ved mye farget slim og tung pust. Bronkitt er en forbigående betennelse i slimhinnen i luftrøret eller bronkien. Plages barnet ditt med allergi som påvirker nesen? Sørg for at barnet snarest mulig får behandling mot allergien.


Barn, allergi og astma. Det er vanlig å ta et par inhalasjoner for å dempe symptomene. Denne inhalatoren bør du alltid ha på deg. Dette kan gi symptomer som gjentatte episoder med hoste, tetthet i brystet, tung pust eller surkling, særlig om natten eller tidlig om morgenen. Mellom episoder med forverring kan pusten være normal.


Det er flere forskjellige typer astma, slik som allergisk og ikke-allergisk, anstrengelsesutløst og yrkesrelatert astma. Jeg blir tett uansett hvor jeg er. Jeg har tett nese og tung pust , kan det være. Virkestoffene har navn som salbutamol og terbutalin.


Du er vanlig å ta et par inhalasjoner for å dempe symptomene.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg