mandag 8. august 2016

Ekstrem kløe i underlivet

Kløe i underlivet er plagsomt. Ikke bare på grunn av kløen, men ofte fordi den griper inn i det intime samlivet. Pruritus vulvae er den latinske medisinske betegnelsen for kløe i området rundt kvinnens kjønnsorganer.


For mange oppleves det ekstra ubehagelig på grunn av at det er et intimt område som gjør at man føler det er litt tabu å snakke om. Men, kløe kan ha mange årsaker og som du sikkert vet forsterker kløingen i seg selv kløen. Hei, onsdag kveld fikk jeg en sterk kløe og svie i underlivet , og smurte meg med canesten. Det var like ille torsdag, svir og klør skikkelig, så jeg satte en tablett.


Den kom ut i går kvel men det klør fortsatt like mye. Jeg smører meg ofte med canesten og daktacort, men det blir ikke bedre? Dette er ubehagelig, det skjønner jeg. Jeg sliter med EKSTREM kløe i underlivet (så kraftig at jeg våkner på natta av det), spesielt om kveldene. Jeg har klødd meg til blods fordi kløen aldri gir seg.


Den ene kjønnsleppen min er svært opphovnet, og utfloden min er ganske tykk, som like før jeg får mensen. Forekomsten øker med alderen, og man ser at menn er mer utsatt for å få slike plager enn kvinner. Ofte oppstår plagene om natten når det er varmt og fuktig. Takk for spørsmålet ditt. Jeg klarer ikke å gi deg noen diagnose, men kan gi deg litt informasjon som kan være til nytte.


Mange kan oppleve at det plutselig oppstår kløe , svie og til og med utslett i underlivet. Utslett i underlivet kan være et symptom som kan skyldes en rekke helseproblemer og kan forekomme på en hvilken som helst del av det mannlige eller kvinnelige kjønnsområdet, finn riktig behandling for din tilstand! Kløende hud kan påvirke livskvalitet, og langvarig kløe med tilhørende kløing av huden kan føre til hudskader, infeksjoner og arrdannelse. Ved tørr og kløende hud i underlivet , kan det være flere årsaker, les mer her. Er uker gravid i dag, og siden jeg ble gravid har jeg slitt ekstremt med kløe i underlivet ! Først har jeg litt noia for psoriasis når jeg vet at det er en sykdom som har vært i familien(men synes det er rart om det kommer i underlivet mitt nå som jeg er gravid?) kløen er altså bare mell.


Hei jeg er ei hente på tretten. Jeg har ikke fått noe mensen, men har hår på underlivet. Jeg har begynt å slite litt med ekstrem kløe i underlivet å det er jeg litt bekymret for. Det er ikke alltid det er så mye som skal til for å få bukt med problemet med kløe i underlivet.


Det er i hovedsak to tilstander som gir kløe og økt utflod og det er soppinfeksjon og skjedekatarr ( Bakteriell vaginose) Siden du sier at det i tillegg. Her er det samlet en del enkle kjerringråd mot kløe der nede. Les mer om kløe i underlivet. Som hjelp mot kløe i underlivet er ofte det enkle det beste. Det kan være et symptom på sykdommer som infeksjoner, allergier eller hudlidelser.


Noen årsaker til kløen er enkle å behandle, mens andre vil være plaget av kløen i lengre tid. Plagene forsvinner vanligvis etter fødselen. Psykiske årsaker Ved nervøs kløe gir dette seg i ekstrem kløe særlig i nakken på legger og underarmer hvor det etterhvert blir betydelige sår og kloremerker. Av og til kan det ligge ekstreme stressituasjoner bak kløen.


Selvom man langt fra altid finder årsagen, kan kløen i en del tilfælde skyldes hudirritation eller inflammation. Insektstikk, skabb, lopper og lus kan gi intens kløe i huden. En rekke hudsykdommer er assosiert med kløe i varierende grad.


Atopisk eksem, kontakteksem, elveblest (urticaria) og lichen ruber gir kløe som kan være svært intens. Ved seborrhoisk eksem og psoriasis er kløen som oftest mildere.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg