Når fastlegen får ledig plass, trer byttet automatisk i kraft fra første dag i kommende måned. Helfo sender ut brev om dette til dem som har stått på venteliste. Hvor lenge må jeg stå på venteliste?
Noen ganger går det fort å få plass hos en fastlege du står på venteliste til, andre ganger kan det ta lengre tid. Helfo har mellom anna ansvar for endring og oppretting av fastlegeheimlar i fastlegeregisteret etter instruks frå kommunen, gjesteinnbyggaroppgjeret og rapporter for berekning av basistilskot. Helfo skal også registrere pasientane sitt bytte av fastlege. Helsenorge har kvalitetssikret informasjon om helse, sykdom og rettigheter, og digitale tjenester som bytt fastlege, e-resepter og kjernejournal. Når du som helseaktør har avtale med Helfo , får du direkte utbetalt den økonomiske stønaden pasienten har rett til.
En avtale om direkte oppgjør er en personlig og gjensidig forpliktende avtale mellom deg og Helfo. Her kan du finne og bytte fastlege, og se hvem som er fastlegen din nå. Her finner du tjenester som hjelper deg å følge opp din egen helse.
Etter hvert kan du benytte flere tjenester på vegne av dine barn og de som har gitt deg fullmakt. Anbefalte fastleger. Brukervurderinger, autorisasjon, kvalifikasjoner, kontaktinfo, ev.
Din neste fastlege finner du her. Fastlegeordningen ble innført i Norge 1. Det er kommunens ansvar å besørge nødvendig helsehjelp for sine innbyggere. Kommunene og legene inngikk avtaler som sikret pasientene en fast lege å forholde seg til. For å kunne ha fastlege er det et vilkår at man er bosatt i riket. For regjeringen er det viktig å videreutvikle fastlegeordningen slik at den kan møte fremtidens behov for medisinsk kompetanse i kommunen, større faglig bredde i tjenesten, flere innbyggere med både kroniske sykdommer og store sammensatte behov.
Det vil kreve mer teamarbeid og bedre bruk av legeressursene. Bytte fastlege - Min fastlege. Du kan bytte fastlege to ganger per kalenderår. Helseøkonomiforvaltningen ( HELFO ) har et betydelig ansvar for å informere om fastlegeordningen , herunder administrasjon av fastlegebytter og utsending av informasjon til fastlegene om hvem som er deres listeinnbyggere. HELFO utfører denne administrasjonsfunksjonen på vegne av kommunene.
Det er ulike frister for innsending av søknader. Du må lese mer om fristene for det enkelte stønadsområde på helsenorge. Feilinnsending: Hvis du oppdager at du har gitt feil opplysninger etter at skjemaet er sendt inn, kan du fylle ut nytt skjema med tilleggsopplysninger. Norge, og få informasjon om hvilke tjenester disse tilbyr. Om fastlegeordningen.
Hensikten var å bedre kvaliteten på allmennlegetjenesten ved å gi alle som ønsker det én fast lege å forholde seg til. Under finner du svar på noen ofte stilte spørsmål om fastlegeordningen. Har jeg rett til en fastlege?
Kommunene har ansvaret for at legehjelp er tilgjengelig for alle i kommunen. Det inkluderer fastlegeordningen. Slik bytter du fastlege. Du har rett til å bytte fastlege inntil to ganger per år. Gå inn på helsenorge.
Du kan selv velge hvem du vil ha som fastlege, men legen må ha ledig kapasitet og være med i fastlegeordningen. Du kan velge en fastlege i en annen kommune enn der du bor. Du kan også fritt velge å bruke en lege som ikke er med i fastlegeordningen , men da betaler du en høyere egenandel.
Bakgrunnen for prosjektet er økende rekrutteringssvikt i fastlegeordningen , spesielt etter innføring av samhandlingsreformen. Nettavisen vil i en serie artikler framover sette fokus på fastlegeordningen ,.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar
Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.