torsdag 18. august 2016

Kronisk bihulebetennelse hodepine

Praktisk otoskop for hjemmebruk. Lar deg lyse og se inn i ørene. Kronisk bihulebetennelse er en tilstand med vedvarende betennelse og hyppige infeksjoner i neseslimhinnen og bihulene. Typiske symptomer er stadig renning av snørr, nesetetthet, ansiktssmerter og tap av luktesans.


Finn klinikker, priser og les anmeldelser.

Bihulebetennelse kan vare lenge, og varer den over måneder kalles det kronisk bihulebetennelse. I sjeldne tilfeller kan bihulebetennelse forårsake alvorlige problemer som påvirker hjernen og øynene. Det er andre risikofaktorer som kan bidra til utvikling av bihulebetennelse eller i det minste legge til rette for symptomer på bihulebetennelse. De viktigste er: cystisk fibrose, høysnue eller allergisk rhinitt, et svekket immunforsvar, falske mandler , fysisk trykk eller tyngdekraft, og til slutt røyking.


Dette fører til kronisk sekresjon og plager med tett nese, mye sekret, nedsatt luktfølelse, hodepine og andre plager som forringer livskvaliteten. Ofte oppstår det sekundære bakterielle infeksjoner som behandles med antibiotika. Hyppigste årsaker til kronisk bihulebetennelse.


Hovne slimhinner pga.

Allergi forårsaket av f. Mekanisk avstengning av passasjen pga. Dersom datteren din har kronisk bihulebetennelse som gir henne disse symptomene synes jeg hun bør få ny time hos ØNH legen og diskutere behandlingsmuligheter. Hva er bihulebetennelse ? Barn får normalt ikke.


Om du har hatt bihulebetennelsen i over tre måneder betegnes den som kronisk , og bihulebetennelse skyldes som regel virus eller bakterier, ifølge Helseleksikonet. Akutt bihulebetennelse går oftest over av seg selv i løpet av et par uker. Dersom du har kraftige eller vedvarende plager bør du oppsøke lege. Når betennelsen varer over måneder kalles den kronisk bihulebetennelse. Nesepolypper og kronisk bihulebetennelse er vanlige lidelser i den voksne befolkningen.


En del av de som har bihulebetennelse har også polypper. Operasjon kan bli aktuelt når medikamentell behandling er forsøkt, uten å gi ønsket effekt. Med akupunktur mot bihulebetennelse styrker vi også pasientens immunforsvar som ofte er svekket. En mann i 60-årene tok kontakt med legevaktlege på grunn av hyperakutt intens hodepine som hadde oppstått i forbindelse med et tungt løft. Pasienten var fra tidligere frisk, bortsett fra astma og flere episoder med bihulebetennelse.


Legevaktlege mistenkte subaraknoidalblødning, og pasienten ble innlagt på nevrokirurgisk avdeling.

Med kronisk bihulebetennelse , blir vevet i bihulene betent og blokkert i lang tid på grunn av hevelse og slimoppbygging. Ett symptom som plager mange sinus sykdom lider er kronisk hodepine. Sinus hodepine kan vare i måneder og kan hindre en persons mentale og fysiske prestasjoner.


Håper du har noe hjelp i det jeg skriver. Mest sannsynlig er det en kronisk bihulebetennelse. Disse kan vare i lang tid før de går over av seg selv. En langtids behandling med antibiotika med eller uten kortisonkur kan være aktuelt, men jeg skulle helst sett det var slimhinnehevelse på CT da.


Når bihulene blir tette og betente, dannes det noe som kjennes ut som trykk i nesen. Bihulehodepine: Når bihulene gir deg vondt i hodet. Det er dette trykket som forårsaker smerter i hode og tenner.


Kan plasseres i samme sinus eller ha en symmetrisk lokalisering. Alvorlighetsgraden av prosessen, som regel, uttrykkes av en akutt eller kronisk form av sykdomsforløpet. Hvis du har kronisk bihulebetennelse , kan du derfor be legen om å undersøke om du har problemer med magesårbakterien Heliobacter pylori.


Det er dessuten mye som tyder på at pasienter med kronisk bihulebetennelse vanligvis også lider av gjærsoppinfeksjon (Candida albicans). Symptomene er typisk smerter lokalisert til kinn, bak øynene, i pannen eller sjeldnere i bakhodet.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg