onsdag 3. august 2016

Farlig lavt blodtrykk

Mål blodtrykk og puls med våre nøyaktige og brukervennlige blodtrykksmålere. Det var et lavt blodtrykk , men ikke farlig. Når overtrykket er under 1kalles det hypotensjon som kan skyldes mange ting. Men sjeldent noe alvorlig. Om blodtrykket synker hurtig bør du derimot være på vakt.


Ikke minst om pulsen samtidig øker. Høyt blodtrykk forekommer oftere enn lavt blodtrykk. For dem som rammes av lavt blodtrykk , er det et problem som det ofte ikke finnes noen god behandling for. De fleste av oss tenker at jo lavere en blodtrykksmåling er, desto bedre er det.


Stillingsbetinget lavt blodtrykk innebærer at blodtrykket går ned når du reiser deg fra liggende eller sittende til stående (ortostatisk) stilling. Nei, lavt blodtrykk (også kalt hypotensjon) er i utgangspunktet ikke farlig. Det finnes ikke noen klar grense mellom normalt blodtrykk og for lavt blodtrykk. Lavt blodtrykk – er det farlig ? Hvis du ellers har det bra, er det ikke usunt å ha for lavt blodtrykk.


Farlig lavt blodtrykk

Hypotensjon betyr lavt blodtrykk , mens hypertensjon betyr høyt blodtrykk. Hvis du tror du opplever problemer på grunn av lavt blodtrykk , som svimmelhet, er det viktig å oppsøke lege, som du kanskje har en underliggende medisinsk tilstand. Han forteller at lavt blodtrykk også kan forekomme ved graviditet, som bivirkning av enkelte legemidler eller ved akutt og kronisk sykdom.


Hva er et farlig lavt blodtrykk ? Blodtrykket er et mål på den kraft som utøves mot veggene i arteriene som hjertet pumper blod gjennom dem. Hvis blodtrykket blir for lavt oppstår symptomer som slapphet, svimmelhet og besvimelse. Et vedvarende lavt blodtrykk gir i de fleste tilfeller ingen symptomer, det er en normaltilstand for mange. Jeg er en kvinne på år med for lavt blodtrykk , noe som er veldig ubehagelig. Kan ha mange årsaker.


Det er dessuten et fenomen som det sjelden sies noe om. Symptomer: svimmelhet, omtåkethet økende til besvimelse. Jeg har fått høyt blodtrykk Er det farlig ? Nesten alle vet om faren for høyt blodtrykk.


Det som er farlig er lavt blodtrykk hos mennesker og hvilke indikasjoner anses kritiske - ikke alle vet. Imidlertid er lavt blodtrykk (BP) også en risiko for pasientens liv og helse. Redusert BP vurderes, hvis verdi avviker fra normen på nedre side med eller flere prosent. Dette kan hindre farlig lavt blodtrykk ved keisersnitt. Ny studie viser hva som forhindrer dette best.


Hvis du har naturlig lavt blodtrykk (som meg bl.a) har man lettere for å besvime, blir svimmel om man reiser seg fort etc. Det er jo ubehagelig, men ikke farlig om man tar hensyn til det. Dersom man har lavt blodtrykk pga en indre eller ytre blødning er det selvfølgelig farlig -men det blir jo en annen sak. Alle pasientinformasjonene er basert på artikler skrevet for leger i Norsk Elektronisk Legehåndbok (NEL) og forfattet av NEL-redaksjonens leger, med mindre annet er oppgitt.


Om moren din har hatt hypotensjon, er det sannsynlig at du også vil oppleve det. Siden lavt blodtrykk ofte ikke gir velkjente symptomer, blir det sjeldent behandlet. Personer med hypotensjon kan oppleve svimmelhet, ørhet eller besvimelse.


Hvis du lider av dette problemet, er det noen matvarer som kan hjelpe til med å behandle lavt blodtrykk. For lavt blodtrykk - kjerringråd. Man kan selvfølgelig ha disse symptomene uten at det er noe galt med blodtrykket, så det anbefales å gå til lege for å finne ut hva dine verdier er.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg