torsdag 25. august 2016

Velg fastlege

Medisinsk utstyr og hurtigtester. Narkotikatester og graviditetstester. Når du selv gjør et fastlegebytte på helsenorge. Her kan du finne og bytte fastlege , og se hvem som er fastlegen din nå. Lær mer om fastlege , bytte av fastlege , egenandel ved fastlegebesøk og fastlegekontakt via helsenorge.


Hvordan bytte fastlege Finn en fastlege på Legelisten.

Her finner du en oversikt over alle fastleger i Norge, med brukervurderinger og gode filtreringsmuligheter som kan hjelpe deg å finne ut hvilken fastlege som passer best for deg. Søk blant alle fastlegene her. Anbefalte fastleger i Fredrikstad.


Brukervurderinger, autorisasjon, kvalifikasjoner, kontaktinfo, ev. Din neste fastlege finner du her. Legeforeningen tapte rettssaken om Legelisten.


I januar gjorde Personvernnemnda et vedtak som fasto at helsepersonell ikke gis en generell reservasjonsrett mot å bli vurdert på Legelisten. Bakgrunnen var i hovedsak at pasientens rett til informasjon måtte tillegges større vekt enn legenes rett til å slippe å bli vurdert på siden.

Helsenorge har kvalitetssikret informasjon om helse, sykdom og rettigheter, og digitale tjenester som bytt fastlege , e-resepter og kjernejournal. Nettsider og kart til legesentre. Under finner du lenker til legesentrenes nettsteder. Legesentrene er private og leverer allmennlegetjenester i fastlegeordningen etter avtaler med Kristiansand kommune. Hvis du har foreldreansvar for barn under år, velger du også fastlege for barnet ditt.


På Helsenorge kan du finne ut hvilken fastlege du har, se fastlegens adresse og telefonnummer, bytte fastlege , melde deg inn eller ut av ordningen, søke etter fastlege etter forskjellige kriterier, se hvor mange bytter som gjenstår og se hvem du har hatt som fastlege tidligere. Norge, og få informasjon om hvilke tjenester disse tilbyr. Alle innbyggere kan selv velge sin fastlege ut ifra et register. Bytte fastlege - Min fastlege.


Se eiendom - informasjon om eiendommer. Velg digital postkasse. Søk om å få dekket en pasientreise. Bestill legetime, avbestill legetime, resept-fornyelse og andre henvendelser. Du betaler også en høyere egenandel hos denne legen.


Fastleger i Nordre Follo. Oppdatert informasjon om fastleger og fastlegekontorer finner du på helsenorge. Dersom du ønsker å bruke en lege som står utenfor fastlegeordningen, må du betale en høyere egenandel ved legebesøk.

Har du barn under år, velger du fastlege også for barnet ditt. Du behøver ikke velge samme fastlege for barnet som du har valgt for deg selv. Du velger selv hvilken lege du vil ha som fastlege , men legen må ha ledig plass på sin liste.


Men i utgangspunktet skal alle ha mulighet til å velge fastlege. Dersom listene er fulle, skal kommunen finne løsninger i form av å rekruttere nye leger og eventuelt opprette nye hjemler. Det kan også diskuteres om listeantallet skal økes hos den enkelte fastlege , dersom det ønskes, sier Øren. Hvis du oppsøker en fastlege som ikke har deg på sin liste, må du betale en noe høyere egenandel. I tillegg kan du bytte fastlege hvis du flytter eller hvis fastlegen slutter eller reduserer listen sin.


Bør jeg velge en lege med mange eller få pasienter på sin liste? Du kan bytte fastlege to ganger pr. Når du velger fastlege på Helse Norge, så kan du samtidig se hvor mange pasienter de forskjellige fastlegene har på sine lister.


Spørsmålet som da er naturlig å stille seg er om det er lurt å velge en fastlege med mange pasienter, eller en fastlege med få pasienter. Alle studenter, med norsk fødselsnummer og som har betalt semesteravgift til SiO, kan ha fastlegen sin hos oss. Våre fastleger er fordelt på tre legekontorer, og har mye kunnskap om vanlige helseproblemer for studenter. En legetime varer i snitt minutter, og er fortrinnsvis forbeholt én.


Hjemstedsadressen din er ikke av betydning for valg av fastlege. Slik bytter du fastlege.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg