mandag 1. august 2016

Forkjølelse og diare

Vi Apotek er opptatt av du som kunde skal få gode råd og riktige produkter. Vår kunnskap - din trygghet. Se mer og kjøp her!


Infeksjon med coronavirus hos mennesker forårsaker vanlig forkjølelse i de fleste tilfellene. Men noen coronavirus kan forårsake influensalignende sykdommer som kan få et alvorlig forløp, f.

Man kan også ha en lettere influensa som går raskt over og minner mer om en forkjølelse. Uansett er regelen at man ikke bør presse seg - men lytte til de signalene kroppen gir, sier hun. Vi blir aldri helt immune mot forkjølelse fordi forkjølelsesvirusene endrer seg ofte. Heldigvis finnes det gode råd og produkter som kan hjelpe mot plagene.


Med øvre luftveisinfeksjon menes betennelsesforandringer i nese, svelg og luftrør. Forkjølelse er en øvre luftveisinfeksjon forårsaket av et virus. Tilstanden er karakterisert ved sår hals, slapphet og lavgradig feber i starten.


Influensaen er kommet som kastet på deg.

Det er store sjanser for at du følte deg frisk kvelden før. Og du kan snu deg rundt - og prøve å sove videre med god samvittighet. Diaré kan ha mange ulike årsaker, og det avhenger av hvilken type diaré det er snakk om. Akutt diaré går over av seg selv etter relativt kort tid.


Både forkjølelse og influensa er forårsaket av virus, men det er helt ulike virus som står bak. Generelt gjør influensa oss sykere enn forkjølelse , og varer gjerne lenger. Høsten kommer snikende, med lavere temperaturer, regn og gulnende blader på trærne. Enkelte av oss har tyvstartet litt allerede, og da er det plutselig noen spørsmål som melder seg.


I tillegg til symptomene nevnt over kan man få tett og rennende nese ved forkjølelse. En forkjølelse er gjerne relativt ufarlig, er vanligvis noe man går og brygger på i lengre tid og går over av seg selv i løpet av en uke eller to. Kvalme, oppkast og diaré. Her finner du stoppende midler som kan lindre plagene.


Det finnes mange virus som forårsaker forkjølelse. Når du er forkjølet, er luftveiene fulle av virus. Når du nyser, spres viruset i luften med ørsmå dråper.


Andre kan puste inn disse dråpene.

Når man våkner med rennende nese, nyser, hoster, og føler seg generelt uvel med smerter i kroppen, så kan man lure på om det er en forkjølelse eller influensa som man har pådratt seg. Diare - hva kan årsaken være? Sterke krydder brukes mye i varme land for å motvirke at maten skal bli bedervet.


Selv om krydderet har en antibakteriell virkning, kan det likevel gi en reaksjon hos den som spiser maten. Plutselig innsettende diaré kan skyldes giftstoffer som bakterier allerede har produsert. En tidligere frisk kvinne i 20-årene henvendte seg til fastlegen på grunn av langvarig diaré. I konsultasjonen fortalte hun at hun de siste seks månedene hadde vært plaget med diaré, vekslende fra to til seks tømminger daglig. Ved akutte sykdommer, som for eksempel feber, forkjølelse etc.


Det er da viktig å sette ekstra insulin for å unngå høyt blodsukker. Insulinbehovet kan stige mye selv om du ikke spiser. Kroppen lager nemlig store mengder stresshormoner som adrenalin og kortisol. Hodepine kan forårsakes av for eksempel en forkjølelse. Men hvis du ikke takler lys eller støy, kan det være migrene.


Hvis du ikke har vært til legen på grunn av tilbakevendende hodepine, gjør en avtale. Det er medisiner du kan ta for migrene som begynner å virke innen en time og som forkorter varigheten av migreneanfallet. Symptom på infeksjonssykdom. Som regel vil være greit å drøye med legebesøket en stund dersom løs mage er eneste symptom, men dersom du også har feber, blod i avføringen, meget hyppig avføring og nedsatt allmenntilstand bør du altså komme deg raskt til legen.


Også bønder skulle bruke vin. Ja, ikke drikke det selv, men for å helbrede kyr med diare. Bonden Hans Peder Hornbjerg i Gundestrup i Nordjylland er så overbevist om rødvinens saliggjørende virkning at han heller i kuer med diare fire flasker billig rødvin.


Kua legger seg så stille ned og småsover. Dersom forslagene om for eksempel forkjølelse ,vorter og hår ikke skulle ha noen naturlig forklaring, så må du huske at tro kan flytte fjell. Vanlige hjelpemidler - Foto:kjerringrad.


De nyeste kjerringrådene Hodepine. Et enkelt kjerringråd er å bruke noe som inneholder stivelse for å få slutt på diare -en. Denne medisinen kan også gis til barn Les mer om diaré.


Diaré er kroppens måte å kvitte seg med problemer i fordøyelsessystemet.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg