mandag 22. august 2016

Magesyke råd

Det finnes likevel noen råd man kan gi som støttes av forskningen - disse lyder som følger: Du tåler noen dager uten mat - Hvis man ikke har matlyst eller kaster opp alt man spiser, er det som regel greit å ikke spise fast føde på noen dager - gitt at man får i seg nok væske og ellers føler seg i grei allmenntilstand. Akutt magesyke skyldes vanligvis en virusinfeksjon i tarmen. Selv om barnet har fått Rotavirusvaksine beskytter ikke dette mot andre typer virus. Antibiotika virker ikke mot virus, og andre legemidler mot diaré må ikke brukes til barn med magesyke uten å snakke med lege først. Den viktigste behandling er tilførsel av væske.


Gode råd ved diaré. Det er derfor viktig å tilføre kroppen rikelig med væske som inneholder riktige mengder av salter og sukker. Brosjyrene kan vises og lastes ned som pdf-filer ved å klikke på bildene nedenfor.


Brosjyrene er kun tilgjengelige på nett, det er dessverre ikke mulig å bestille trykte brosjyrer. Se helsebibliotekets sider for mobiltilpassede brosjyrer. Jeg fikk et godt råd av en svensk venninne for over år siden og som jeg fortsatt følger hver eneste dag: ss. Når barn får akutt magesyke , skyldes det vanligvis en virusinfeksjon i tarmen. Kvalme og ubehag i magen er en vanlig tilstand.


Men her har vi samlet en del av rådene som har kommet inn mot nettopp det. Oppkast, kvalme, ommgangssyke. Du skal ikke ha gått lenge med det før du føler deg elendig.


Her er et tips mot oppkast slik at du kan føle deg litt bedre. Vi bryr oss om ditt personvern. Lommelegen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. All informasjon på NHI. Pass på å drikke mye for å unngå dehydrering, er legens råd.


Følg med på allmenntilstanden og særlig for barn og eldre er det lurt å være ekstra oppmerksom på væskeinntak og allmenntilstand. Hvis symptomene varer i mer enn en uke kan det være lurt å ta en avføringsprøve hos legen også. Denne drikken som bestod av vin, kokain og koffeinholdige colanøtter ble markedsført som en mirakeldrikk som skulle kurere nervetrøbbel, fordøyelsesbesvær, utbrenthet på alle måter, kroniske sykdommer - og en rekke andre, inkludert magesyke , står det å lese i en artikkel om Coca-Cola i Morgenbladet (ekstern lenke).


Si nei takk til isbiter, de lages sjelden av flaskevann. Råd for å unngå… Magesyke. Spis iskrem som er pakket i fabrikk, ikke åpen kuleis eller softis. Diaré er hyppig, løs og vannaktig avføring. Den største faren ved diaré er væsketap og uttørring siden tarmen ikke klarer å suge opp vann og salter som kroppen trenger.


Ved matforgiftning får man ofte magesmerter og oppkast i tillegg til diaré. Det er mye man trenger til et nyfødt barn og mor etter fødselen, og det er et hav av produkt å velge mellom. Vi har derfor laget en huskeliste over hva man trenger fra apoteket. Hoste er en beskyttelsesrefleks for luftveiene og kan arte seg som slimhoste eller tørrhoste.


Omgangssyke skyldes en virusinfeksjon i tarmen, og er svært smittsomt. For å unngå smitte av omgangssyken er det viktig med god håndhygiene. Hvis du allerede er smittet har vi flere gode råd som kan hjelpe deg. Jeg er vært utrolig løs i magen de siste dagene, ikke akkurat diarè, men ikke normal avføring heller.


Startet med at jeg hadde veldig vondt i magen som når du ikke får sluppet luften ut, og hadde ekstremt luft i magen. Tenker dette har kommet av at jeg spiste mye egg forrige uke, pleier nemlig å. Det viktigste er å følge rådene under Hva kan man gjøre selv? Det er derfor sjelden grunnlag for å gi antibiotika, som dessuten kan gi bivirkninger (blant annet kronisk diaré) Stoppemidler kan anvendes, men ikke hvis det er blodig, pussholdig diaré, eller diaré med høy feber.


Diaré går over av seg selv i løpet av en uke.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg