mandag 29. august 2016

Gravid 18 uker

Gravid uke – Fostrets utvikling. Barnets utvikling går fort og du kjenner sikkert at det bobler og pirrer i magen. I begynnelsen kan det være vanskelig å avgjøre om du bare er sulten, har spist noe du ikke tåler eller om det faktisk er barnet i magen du kjenner.


Magegalleri fra tidlig svangerskap til fire uker etter fødsel. Tema: Termindato og forventninger.

Babyverden har en podcast uke for uke. Under tema vil du for hver uke kunne lese en oppsummering av det som ble sagt i podcasten. Frem til uke produseres fostervannet bare av mor, men nå hjelper også fosteret til gjennom urinen det produserer.


På størrelse med en stor søtpotet. Utrolig nok ligger allerede de melketennene klare i gommen, og bak dem utvikles allerede de permanente tennene. Nervene i hjernen utvikles og gjør det mulig for fosteret å vri på seg, snu seg, sprelle, sparke og slå.


Babyen veier nå rundt 2centimeter lang og veier 2gram.

Babyen reagerer nå på vibrasjoner som forplanter seg i fostervannet, for eksempel høy lyd. Magehuden strekker seg og mange kjenner at den klør litt etter hvert som det gjøres plass til den voksende livmoren. Forberede avløpet Utviklingen av barnets fordøyelsessystem har vært i gang i flere uker allerede.


Dette kan du forvente Barnet i 18. Selv om dere skulle ha regnet dere frem til en annen termindato tidligere, er det denne termindatoen som vil bli brukt heretter. Termindatoen er likevel ikke noen absolutt størrelse: Alt fra to uker før til dager etter termin, regnes som normalt.


Men foreldrepermisjonen regnes ut fra ultralyd-termindato. Rask og trygg leveranse. Billig, sikker og rask graviditetstest. Kjøp nå, test deg hjemme.


For graviditet, må sperm befrukte egget under eggløsningen og deretter egget må implantere i slimhinnen i livmoren. Eggløsningen skjer omtrent halvveis gjennom en kvinnes månedlige menstruasjonssyklus. Med dette i tankene, er en kvinne teknisk gravid to uker før hennes neste menstruasjonen. Du er nå i svangerskapsuke , og fosteret er uker gammelt. Nå er magen blitt så stor at den kan legge en demper på mange aktiviteter.


Husk at du alltid kan spørre jordmor eller lege om det er aktiviteter du er usikker på om egner seg for deg nå.

Fosteret ligger godt beskyttet av livmor og fostervann. På dette tidspunktet kan kroppsvekten din ha økt med tre til seks kilo, og magen er naturlig nok synlig større. I dag er det onsdag 27. Det er uker og dager igjen til din termin, torsdag 29. Bare to uker og en dag til jeg har gått hallveis fullført svangerskap ! DET er ikke verst bare det, synes tiden rett og slett bare har flyget unna.


Når du er gravid , er det meningen at du skal gå opp i vekt. Går du kraftig ned i vekt på grunn av kvalme, bør du oppsøke hjelp – av hensyn til både deg selv og barnet. I denne uken veier fosteret ca.


I uke er barnet nesten centimeter langt fra hode til sete. Følg fosteret utvikling i svangerskapet fra uke til uke. Se bilder av foster i ulike uker og få svar på de vanligste spørsmålene om din graviditet. Ekstra egg Hvis du bærer på ei lita jente, er hennes forplantningssystem allerede på plass. Vaginaen, livmora og egglederne finns allerede der.


Eggstokkene har mer enn seks millioner primitive eggceller.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg