onsdag 10. august 2016

Betennelse i øret

Praktisk otoskop for hjemmebruk. Lar deg lyse og se inn i ørene. Infeksjon i det ytre øret (ekstern otitt) En øregangsinfeksjon kan gi kløe og ubehag.


I de fleste tilfeller kan infeksjonen behandles effektivt i løpet av ti dager. Betennelse i det ytre øre Hva er betennelse i det ytre øre ? Hvordan oppstår en slik betennelse ?

Mastoiditt - betennelse bak øret. Dette er en betennelse i nerven som går fra balanseorganet i det indre øret og til hjernen. Når nerven blir betent, forstyrres impulsene (meldingene) som ledes gjennom nerven.


I hjernen oppfattes dette som om det er en sykdom i balanseorganet, og du vil merke dette som plutselig svimmelhet og ustøhet. Har du først fått eksem i øregangen, går det lett betennelse i huden. Noen mennesker får betennelse i øregangen når de bader i svømmebasseng. En annen hyppig årsak er at man klør seg i øret , ofte med vattpinne, en fyrstikk, bøyd binders eller andre ting som føres inn i øregangen.


Man bør aldri føre noe inn i øregangen. Jeg tok hull øverst i øret for noen uker siden.

Men lurer på om det er dette som er betennelse ? Det er fortsatt slik. Og hva jeg ev bør gjøre ? I går begynte det øret med øm øreflipp og klø og kjentes varmt. Tok ut øredobbene og vasket med pyrisept.


På ene øret ar det en liten brun skorpe som kom av fra baksiden når jeg vaska. Dotten i øret har blitt verre. Jeg syns jeg hører ganske dårlig på øret og det suser konstant. Den tette og rennende nesen har blitt bedre, men jeg har begynt å kjenne en antydning til tannverk i hele øvre kjeve. Har du en kronisk infeksjon i det ytre øret , kan du få problemer med hørselen, men det er uvanlig at man får langvarig nedsatt hørsel ved en infeksjon i øregangen.


Hvis du svømmer hyppig og har hatt en infeksjon i øregangen tidligere, øker sjansen for at du får en infeksjon igjen. Smerter i kjeven er ikke uvanlig. Kjeveleddet befinner seg like foran øret. Alle disse strukturene kan ved sykdom forårsake smerter.


Mellomørebetennelse skyldes som regel at denne kanalen lukkes. Vaskulittene innebærer betennelse i blodårer. De finnes i mange ulike typer, med varierende symptomer og tegn avhengig av hvilke blodårer som er rammet.


Ordet vaskulitt stammer fra latin og betyr “ betennelse i blodåren”, noe som er beskrivende for hva som skjer ved tilstanden. Tannervebetennelse er en betennelse (inflammasjon) i den levende tannerven som er så fremskreden at kroppens immunforsvar ikke kan bekjempe tilstanden selv.

Ved tannrotbetennelse, også kalt rotspissbetennelse, er tannerven dø og det er bakterier inne i tannrøttene. Jeg sliter veldig med verk i ene øret da jeg nylig tok hull i øverste del av øret ( brusken ). Tidligere gjorde jeg det samme, og pga betennelse måtte jeg ta ut øredobben, så denne gangen lurer jeg på hva jeg kan gjøre for å unngå at betennelsen blir så stor at jeg må la hullet gro igjen. Etter denne har han jevnlig hatt tilbakevendene kraftige betennelser i øret , som har vært behandlet med antibiotikakurer og øredråper (terra-cortil) Tidligere har han blitt bra, men for ca månder siden fikk han en ny betennelse på øret og fikk samme behandling som tidligere.


Kondrittene kan komme og gå i starten, men øret er gjerne først affisert. Labyrint (intern otitis, betennelse i det indre øret ) - en inflammatorisk sykdom i det indre øret , som følge av gjennomtrengning av patogene mikroorganismer eller deres toksiner, og den kombinerte brudd manifestert perifere reseptorer vestibulare og auditiv analysatorer funksjoner. Er en betennelse i nerven som går fra balanseorganet i det indre øret til hjernen. Hjernen oppfatter dette som en sykdom i balanseorganet, og du vil merke dette som plutselig svimmelhet og ustøhet.


Svimmelheten ledsages ofte av kvalme, brekning og oppkast. Polykondritt er en sjelden inflammatorisk sykdom med ukjent årsak, men vi regner med at immunologiske mekanismer står sentralt i sykdomsutviklingen. Typiske kjennetegn er inflammasjon og destruksjon av brusk. Sykdommen er systemisk, og kan ha et svingende forløp.


Den kan forekomme i primær form eller assosiert med en rekke andre sykdommer. På latin heter sykdommen relapsing polychondritis. SpHar vondt i kjeven og øret på samme siden.


Svar: Noen vanlige årsaker til vondt i kjeven og øret samtidig kan være refererte smerter fra masseter (store tyggemuskel) eller SCM (nakkerotasjonsmuskel) – de to musklene inne i munnen, medial pterygoid og lateral pterygoid er også ofte involvert ved slike plager.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg