mandag 29. august 2016

Bestill frikort

Du kan bestille frikort fra det året du fyller år. Foreldre kan ikke bestille på vegne av sine barn. Er du under år, gjelder andre regler. Hadde du frikort i fjor trenger du ikke søke om nytt frikort.


Selv om du hadde frikort i fjor kan du ha fått skattekort i år. Bestill attester og tilgang på data.

Skatte- og mva-attest, datasamarbeid-tjenester. Logg inn, legg inn tallene dine og bestill. Arbeidsgiveren henter skattekortet ditt fra Skatteetaten. Det betyr at du ikke får det hjem i posten.


Du får skattetrekksmelding. Ca arbeidsdager etter bestilling, får du en skattetrekksmelding som viser hvilke inntekter, utgifter, formue og gjeld du har oppgitt. Det tar som regel virkedager fra du har bestilt til det er klart og tilgjengelig for arbeidsgiver.


Oppheld du deg mellombels i eit anna EØS-land eller Sveits, bør du ha med deg Europeisk helsetrygdkort.

Kortet dokumenterer at du har rett til nødvendig helsehjelp på lik linje med statsborgarane i opphaldslandet. Innbyggere finner digitalt frikort når de logger seg inn på helsenorge. De digitale frikortene har frikortnummer, og er dermed gyldige som bevis for egenandelsfritak. For å finne sitt digitale frikort må innbyggere logge seg inn på helsenorge. Bank-id), og klikke på Frikort og egenandeler.


Alle innbyggere får fortsatt tilsendt frikort i papirversjon i posten. Nytt utseende på frikort. Helsenorge har kvalitetssikret informasjon om helse, sykdom og rettigheter, og digitale tjenester som bytt fastlege, e-resepter og kjernejournal.


Organisasjoner kan hente skattekort for opptil ti ansatte av gangen. Du kan også bestille kortet ved å logge deg inn her. Ved å ringe Veiledning helsenorge. Kortet blir sendt til adressen du er registrert på i folkeregisteret. Eit frikort for skatt er eit skattekort som viser at arbeidsgjevaren ikkje skal trekkje skatt.


Har du frikort har du selv ansvaret for å vise dette frem når du henter medisinene dine eller besøker legen. Når du bestiller dine medisiner på blå resept på boots. Nettapoteket vil da undersøke om dette stemmer ved å bruke HELFOs system.


PIN-kodebrev kan bestilles fra det året du fyller 13. En teknisk feil har oppstått.

Dersom du ikke har PIN-kodebrevet fra MinID kan du bestille nytt. Vennligst prøv igjen senere. Når du som helseaktør har avtale med Helfo, får du direkte utbetalt den økonomiske stønaden pasienten har rett til.


En avtale om direkte oppgjør er en personlig og gjensidig forpliktende avtale mellom deg og Helfo. Dit frikort bruges, hvis din forventede indkomst på et år er under det beløb, du må tjene uden at betale skat. Det er typisk, når du er ung og får dit første job eller får SU som hjemmeboende og ikke arbejder ved siden af.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg