onsdag 17. august 2016

Kikhoste engelsk

Kikhoste engelsk

Vi har én oversettelse av kikhoste i bokmål- engelsk ordbok med synonymer, definisjoner, eksempler på bruk og uttale. Glosbe, online ordbok, gratis. Bla milions ord og uttrykk på alle språk. Oversettelse av ordet kikhoste fra norsk til engelsk , med synonymer, antonymer, verbbøying, uttale, anagrammer og eksempler på bruk.


Men en gang - jeg tenker på det med gru - hadde seks stykker kikhoste samtidig, da ble det mye oppkast og hosting. Når det gjelder kikhoste , er vårt poeng ikke å utrydde sykdommen fullstendig, men å utrydde den under to års levealder. Foreldreinformasjon om vaksine mot difteri, stivkrampe, kikhoste , poliomyelitt, Hib-infeksjon og hepatitt B (oversettelse til åtte språk) Dette er en oversatt versjon av artikkelen Vaksine mot difteri, stivkrampe, kikhoste , poliomyelitt, Hib-infeksjon og hepatitt B under Barnevaksinasjonsprogrammet på fhi. Laget til foreldre og foresatte.


Bakterien fester seg vanligvis i slimhinnen i svelget og lungene. De aller fleste barn er vaksinert mot kikhoste før de fyller år. Dødsfall på grunn av kikhoste forekommer, men er svært sjeldent i Norge i dag. Andre komplikasjoner som kan ramme spedbarn er sekundær pneumoni, otitis media, bronkitt, inguinalhernie, rektalprolaps, dehydrering og vekttap.


Viser side av 74. Noen som vet hva kikhoste heter på engelsk ? Her ligger informasjonmateriell om flere vanlige sykdommer hos barn. Dette er informasjon som enkelt kan skrives ut for å gis til foreldre og andre pårørende. Informasjonen er utarbeidet i samarbeid med Kvalitetsutvalget i Norsk Barnelegeforerening. I Norge anbefaler derfor Folkehelseinstituttet at alle voksne skal vaksineres på nytt mot kikhoste hvert tiende år, siden antall tilfeller av kikhoste har økt de siste årene.


Hos voksne og eldre barn viser kikhoste seg som en sta og langvarig hoste. Hele prosent av all langvarig hoste hos voksne skyldes. De andre sykdommene det er aktuelt å vaksinere mot heter det samme eller omtrent det samme på norsk og engelsk : diphteria, polio, hepatitis A and B, japanese B encephalitis, rabies, på engelsk bruker man de latinske formene, som slutter på -itis der vi sier -itt, men de latinske formene kan brukes på norsk også.


Akutt og alvorlig allergisk reaksjon med symptomer som feber, utslett, opphovning, pustebesvær og blodtrykksfall. Kikhoste - når voksne rammes. For beskyttelseseffekt mot kikhoste hos spedbarn født av kvinner som er vaksinert i løpet av graviditeten, se SPC. Studiedata om bruk i 3. Vaksineskepsis, og derunder vaksinemotstan er mistillit rettet mot forebygging av smittsomme sykdommer ved kunstig immunisering av mennesker og dyr.


Motstanden har eksistert siden den første vaksinen ble introdusert, og er i moderne tid blitt et økende problem for folkehelsen. Det er den gispende innpustingen, kiking, som har gitt sykdom­men dens navn (på engelsk whooping cough). Antall hosteanfall pr.


I Norge i dag er det svært få dødsfall som følge av kikhoste , men det er allikevel en høy forekomst av kikhoste. Hvis babyen din har fått kikhoste , også kjent som pertussis, vil lyden den lager høres nokså skremmende ut. I denne artikkelen kan du lære mer om kikhoste , inkludert symptomene du skal se etter og hva du skal gjøre hvis du mistenker at babyen din har fått det. Det gir en kort definisjon av hvert konsept og dets forbindelser. Kan skrive ut vaksinasjonskort på norsk og engelsk.


Mine vaksiner viser vaksinasjoner som er registrert i det nasjonale vaksinasjonsregisteret (SYSVAK). For at Mine vaksiner skal være oppdatert, må vaksinatøren registrere vaksinene du har fått. Alle pasientinformasjonene er basert på artikler skrevet for leger i Norsk Elektronisk Legehåndbok (NEL) og forfattet av NEL-redaksjonens leger, med mindre annet er oppgitt.


Inokulasjon eller variolasjon er derfor forsåvidt også en form for vaksine. Og mange av prinsippene som er nevnt ovenfor, ligner dagens praksis med vaksiner. På engelsk er inokulasjon og vaksinasjon blitt nærmest synonymer.


Den første vaksinen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg