fredag 12. august 2016

Selvbestemt abort

Selvbestemt abort

Abortkampen er kampen for innføring og opprettholdelse av retten til selvbestemt provosert abort i Norge. Provosert abort vil si at svangerskapet avbrytes med medikamenter eller instrumenter. Dette kan være legal (lovlig) eller illegal (ulovlig) abort. Abortkampen handler om at provosert abort skal være lovlig og at avgjørelsen om utføringen av aborten skal tas av den gravide kvinnen selv.


Selvbestemt abort

Ved selvbestemt abort før utgangen av 12. Kirurgisk og medikamentell abort. Hvis du ønsker abort etter utgangen av 12. I Tyskland gjøres abort i prinsippet kun når det finnes medisinske eller kriminologiske grunner.


Rødt ønsker selvbestemt abort til uke 18. Kvinners frihet til å bestemme over sin egen kropp må gå foran andre hensyn. Etter en abort vil mange føle seg lettet, men man kan også ha blandede følelser og vemod.


Selvbestemt abort

For de fleste vil det hjelpe å snakke med sine nærmeste, eller man kan kontakte fastlege eller de over nevnte nettstedene. Dersom du ønsker mer informasjon, finnes det på helsenorge. Skjebnen til kvinner som ønsker abort avgjøres mens de selv sitter på gangen.


Ja til selvbestemt abort. Men ikke for dem som bruker det som prevansjonsmiddel igjen og igjen og igjen. Man kan være uheldig og bli gravi skal man da være tvunget til å få et barn man i utgangspunktet ikke ønsket? Altså, alle blir jo glad i barnet når det er født, men veien dit er nok tøff for mange.


Selv om det har vært noen bølger opp og ne har aborthyppigheten vært svært stabil så lenge loven har vært gjeldende. Abortloven er loven hvor de viktigste reglene om svangerskapsavbrudd (provosert abort ) står. Loven er et kompromiss mellom kvinners rett til selvbestemmelse og fosterets rettsvern.


Abortloven bestemmer at gravide kvinner selv kan avgjøre om de skal ta abort , så lenge det kan skje før utgangen av 12. Når vi bruker kliniske ord - selvbestemt abort , fri abort , pro life, og når vi snakker om på hvilket tidspunkt nervesystemet er tilstrekkelig utviklet i fosteret til at det kan føle - så. Kampen for selvbestemt abort. Arbeiderpartiet har en lang og stolt historie i kampen for selvbestemt abort.


Selvbestemt abort

Vi mener prinsipielt at det er kvinnen selv som skal bestemme om en abort skal kunne utføres eller ikke. Abort - selvbestemt abort gjennomført medikamentelt eller kirurgisk. Kvalitetsindikator ↓ Vis flere. Statistikk hos andre. Helsedirektoratet Vitaminveien 4. Selvbestemt abort er et gode med en trist bakside.


Ingen er for abort. Heller ikke vi som bunnfast støtter kvinnenes rett til å velge. Men dagens lov sikrer heldigvis at det forblir kvinnens.


I Norge har kvinner lovfestet rett til selvbestemt abort innen utgangen av 12. Senere i svangerskapet må søknaden behandles av abortnemnda ved sykehuset. Ved kirurgisk abort blir det gjort en utskraping fra livmora. Inngrepet blir gjortfram til svangerskapsuke 1 regnet fra siste menstruasjons første dag. Samfunnet skal så langt råd er sikre alle barn betingelser for en trygg oppvekst.


Som et ledd i dette arbeidet skal samfunnet sørge for at alle får etisk veiledning, seksualopplysning, kunnskaper om samlivsspørsmål og tilbud om familieplanlegging, for derved å skape en ansvarsbevisst holdning til disse spørsmål slik at antallet svangerskapsavbrudd blir lavest mulig. Det er eit sprik mellom sjukehusa i andelen medikamentell abort. Den skilnaden kan skuldast at ikkje alle sjukehus har tilbod om medikamentell abort i 9–svangerskapsveke. Medikamentell (medisinsk) abort tilbys nå til alle kvinner som søker om abort før fullgått svangerskapsuke 1 regnet fra første dag i siste menstruasjon.


Ved svangerskapsvarighet fra uke seks til uke ni kan kvinnene velge om de vil gjennomføre aborten hjemme, eller ved innleggelse.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg