mandag 15. august 2016

Lavt blodsukker årsaker

Hypoglykemi ( lavt blodsukker ) hos personer uten diabetes Hva er hypoglykemi ( lavt blodsukker )? Flere forskjellige symptomer er karakteristiske for hypoglykemi. Insulinbehandling og noen antidiabetika kan også gi lavt blodsukker ved diabetes type 2. Tilstanden krever rask behandling. Når du får symptomer på grunn av at blodsukkeret er for lavt , kalles det føling.


Andre og sjeldne årsaker til hypoglykemi er bla.

Addisons sykdom), nedsatt hypofysefunksjon eller kraftig nedsatt leverfunksjon. Også noen medisiner har lavt blodsukker som bivirkning. Når det gjelder p-piller så har disse den motsatte bivirkningen, dvs. Blodsukker under 2. Pasienter med diabetes bør derfor ha kontinuerlig blodsukkermåling. Dette er normalt og unormalt blodsukker.


Medisiner kan gi lavt blodsukker. Om moren din har hatt hypotensjon, er det sannsynlig at du også vil oppleve det. Siden lavt blodtrykk ofte ikke gir velkjente symptomer, blir det sjeldent behandlet.

For lavt kalsium forekommer sjelden og gir få symptomer. Vanlige årsaker kan være vitamin D-mangel, underernæring, hypoparatyreoidisme, nyresvikt, betennelse i bukspyttkjertelen, medikamenter, alkoholmisbruk, og annen alvorlig sykdom. Hos friske mennesker, blodsukkernivået er noe høyere etter et måltid. Denne økningen utløser frigjøring av insulin, som er et hormon som produseres i bukspyttkjertelen.


Men hvis du opplever symptomer med for lavt blodtrykk, kan legen din gi deg en diagnose og dermed forsøke å finne årsaken til at du har for lavt blodtrykk. Det uttrykkes i en kritisk reduksjon i nivået av glukose og kan observeres både hos pasienter med diabetes, og hos helt friske mennesker eller i andre sykdommer. Når blodsukkernivået er for lavt , vil det etter hvert påvirke organene og hjernens funksjon.


Lavt blodtrykk er ikke alltid et tegn på et problem. Derfor er det viktig å konsultere din veterinær hvis du ser tegn på at hunden din kan være hypoglykemisk. Her er hva du bør vite om symptomer, årsaker og behandlinger for hypoglykemi hos hunder.


I virkeligheten, mens noen eller mange av symptomene kan være til stede, blir det sjelden bekreftet eller dokumentert. Hva forårsaker lavt blodsukker uten diabetes? Tilstedeværelsen av ekte, dokumentert hypoglykemi i fravær av diabetesbehandling må evalueres omfattende av en. Hvis du er usikker og ikke har mulighet til å måle blodsukkeret, skal det handles som om det skyldes lavt blodsukker eller føling.


Livsstilsrelaterte triggerfaktorer som stress, søvnmangel og lavt blodsukker er de enkleste å unngå. Andre forhold ligger utenfor din kontroll, men hvis du for eksempel vet at du lett får migreneanfall rundt menstruasjonen, kan du forsøke å unngå å utsette deg for andre påkjenninger når risikoen for anfall er størst. Oftest er de forårsaket av utilstrekkelige doser av glukose-senkende legemidler ved behandling av diabetes mellitus av første og andre typer.


Lavt stoffskifte kan ha mange årsaker. I et sunt og normalt kosthold får man i seg nok jo som skjoldbruskkjertelen trenger for å produsere hormonet thyroxin.

Allikevel høres ikke alltid lavt eller høyt blodsukker ut som noe som må tas alvorlig umiddelbart. Mange kjenner at de har lavt blodsukker og bør spise noe snart. Vi må spise med en eneste gang. Det er jo ikke slik med oss som har diabetes.


LES OGSÅ: Hvordan jeg klarte å få ned langtidsblodsukkeret. Svette varsler lavt blodsukker Noen diabetespasienter får intet varsel før de besvimer av lavt blodsukker. En moderne svettemåler kan gi varselet i tide. Skiskyttere og ME-pasienter kan også få glede av svettemåleren.


Jodmangel kan gi struma og lavt stoffskifte. Både operasjoner, stråling og enkelte legemidler kan skade skjoldbruskkjertelen. Noen ganger er det nødvendig med tester for å utelukke årsaker til sykdommen.


Enkelte kvinner får lavt stoffskifte etter fødselen, men stoffskiftet vil vanligvis normalisere seg igjen etter en tid. Høyt blodsukker spiller en mindre rolle i utviklingen av disse sykdommene. Høyt blodtrykk, høyt kolesterol, fedme og røyking er vel så viktige årsaker.


Forebygging av hjerte- og karsykdom hos personer med diabetes innebærer en aggressiv behandling av alle disse risikofaktorene.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg