onsdag 3. august 2016

Betennelse i underlivet

Underlivsbetennelse viser seg ved ømhet og smerter i den ene eller begge sider av underlivet - kanskje tvers over. Samtidig kan det være feber og allmenntilstanden kan være påvirket. Infeksjonen kan også gi blødningsforstyrrelser og utflod.


Hvordan stiller legen diagnosen? Du har vært gjennom avansert MR-bileddiagnostikk som har fanget dette opp.

Det er en ikke helt uvanlig tilstand etter fødselen, fordi det skjer en del mekaniskbetingede forandringer under fødsel som disponerer for mikrobeoppblomstring og dannelse av betennelse. Smerter i underlivet vil kunne oppstå pga. Hos de fleste kvinner er soppinfeksjon i underlivet (candidavaginitt) forårsaket av en gjærsopp som kalles Candida albicans. Candida er vanligvis ufarlig og den lever naturlig på kroppen. Blir det for mye av denne gjærsoppen, fører det til betennelse i skjeden.


Soppinfeksjon i underlivet oppstår ofte etter en antibiotikakur. Ved gynekologisk undersøkelse finner legen at livmorhalsen er rød og betent. Legen undersøker om det er tegn til betennelse utenfor livmoren, for eksempel eggstokk- eller egglederbetennelse.

Vonde kviser i underlivet. En mer alvorlig tilstand er dype kviser eller byller i underlivet. Zangani forklarer at dette skyldes en betennelse i hårsekken og svettekjertler som hovedsakelig ses i armhuler, lysken, genitalia og under brystene hos kvinner. Det danner seg ømme, betente knuter i disse områdene som kan sprekke og tømme seg. Visste du at nesten alle kvinner vil lide av vaginal ubalanse på et tidspunkt i livet?


Hvis du for tiden opplever kløe, utflod eller rødhet skal du vite at du ikke er alene. De fleste tilfeller er ufarlig, men stikkende smerter, noe som føles som knivstikk i underlivet , kan selvfølgelig være skremmende og ubehagelig. Skjedekatarr, kolpitt, vulvitt, vaginitt eller vulvovaginitt er betennelse i skjedens slimhinne (vaginalslimhinnen). Ofte er kjønnsleppene og livmortappen også angrepet.


Sammenvoksninger kan man få etter operasjoner i underlivet eller etter betennelser. De tarmsykdommene som kan gi underlivssmerter, er først og fremst betennelser. Blindtarmbetennelse er en årsak til akutte smerter. Andre, mer kroniske betennelser i tynntarmen eller tykktarmen kan også føre til smerter i underlivet.


Tyngdefornemmelse i underlivet. Hvilke former for skjedebetennelse finnes det? Ved skjedebetennelse er den normale bakteriefloraen i skjeden blitt erstattet med sykdomsfremkallende mikroorganismer som bakterier, sopp, virus eller parasitter.


De mest kjente er: Gardnerella skyldes gardnerella- bakterien.

Den vokser hvis ph i skjeden blir mer basisk. En kvise er altså en lokal betennelse der aknebakterien har bosatt seg nede i talgkjertlen, og dermed spiser talget. Aknebakteriens avfallsstoffer er svært irriterende for huden og lager dermed en lokal betennelse , sier sykepleieren. Behandling av smerter i underlivet. Det er alltid viktig å oppsøke lege dersom du er usikker på hva som er årsaken til smerter i underlivet , eller dersom smertene er sterke og langvarige.


Varme omslag eller en varmeflaske på det smertefulle området, kan ha lindrende effekt på smerter i underlivet for mange. Betennelse i huden. De utvikler seg ofte på steder der hverdagslige kviser ikke vises, har han uttalt til KK. Hidradenitis suppurativa (HS) er en sykdom som vanligvis begynner som kviselignende forandring på huden.


Enhver kvinne vil sannsynligvis oppleve underlivsplager minst én gang i livet. De vanligste symptomene er utflo lukt, kløe, smerte og underlivssvie. Disse symptomene fører til at det er vanskelig å sitte stille, du kjenner stadig at noe ikke er helt som det skal der nede. Jeg har følt smerter i underlivet , var hos privat lege og tok sædprøve, urinprøve og blodprøve.


Prøvene viste ingenting. Legen ønsket å undersøke prostata med den berømte fingeren i bakluken, men jeg var skeptisk på dette og avsto.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg