onsdag 17. august 2016

Hvor mye morsmelk

La det gå lengst mulig tid mellom tobakksbruk og amming. Hvis du røyker eller snuser rett etter at du har ammet, vil det være mindre nikotin i morsmelken når babyen får sitt neste målti enn om du røyker eller snuser før du ammer. Hva inneholder morsmelk ? Hvor mye morsmelk skal til? Morsmelk er en levende væske som tilpasser seg barnets alder og utviklingsfase.


Den er perfekt tilpasset menneskebarnet.

På samme måte som at en elefantmamma lager perfekt melk for elefantbarnet, og at en musemamma lager perfekt melk for musebarnet. Jeg vil gjerne skrive litt om hvor mye et fullammet barn spiser av mor. Eller rettere sagt, hvor lite et fullammet barn spiser i forhold til hva de fleste av oss tror.


For hva når du skal pumpe deg og være borte fra babyen noen timer? Du når full melkeproduksjon på ca dl når barnet er ca fire uker gammelt. Forskningen som finnes på dette området viser at barnets behov for morsmelk mellom 1-måneder ikke endrer seg i takt med alder eller vekt, slik det er. Lurer på hva som er vanlig mengde morsmelk per måltid for babyene?


Tenker spesielt sånn i forhold til å ta opp frossen melk, hvor mye fryser.

Les mer om amming, hvor ofte du bør amme, hvor lenge, hvordan oppbevare morsmelk , nattamming, økedager, se info om amming på flere språk m. Det er ikke så mye du kan gjøre de første månedene for å påvirke babyens sovemønster, dette tar tid. Du trenger ikke å måle hvor mye morsmelk et friskt barn får i seg. Fremover vil den basere seg i større grad på tilbud og etterspørsel, noe som vil si at mengden melk som tas ut av brystet avgjør hvor mye som produseres. Dersom du ønsker å fullamme er det viktig å la barnet kommunisere med kroppen din om hvor mye melk som skal produseres ved at du lar barnet styre tilgangen til brystet.


Tidspunktet for pumping spiller også en rolle for hvor mye melk som kommer ut. Det varierer gjennom døgnet hvor mye melk du produserer. Behovet for morsmelk øker øker gradvis i løpet av den første måneden, frem til melkeproduksjonen er omtrent 7ml per døgn. Vektøkning hos barn som får morsmelk. Det er ikke mulig å si nøyaktig hvor mange gram spedbarn generelt bør legge på seg.


Dette er forskjellig fra barn til barn. Barnet skal følge sin forventede kurve i percentilskjemaet som helsestasjonene bruker. Det er viktig at man ser på utviklingen over tid. Det kan være mange årsaker til at ammingen ikke fungerer, slik at morsmelken må suppleres eller erstattes med morsmelkerstatning. All amming – også delamming – er gunstig for både deg som ammer og for barnet ditt, så fortsett å gi så mye morsmelk du kan.


Jeg skal i bryllup og skal ha barnevakt til min lille gutt på 5mnd. Jeg skal pumpe meg på forhånd slik at har til et par måltider.

Men hvor morsmelk drikker han pr, måltid? Har ikke peiling på hvor mye jeg må ha klart! Noen som vet sånn ca hvor mye de drikker? Morsmelk , brystmelk, er væske som produseres i morens melkekjertel under ammeperioden for å gi næring til barnet.


Hypofysens hormoner, progesteron og østrogen, hemmer melkeproduksjonen. Jeg er bedt i en 30års-feiring til helgen og er usikker på hvor mye jeg burde pumpe. Hei, mer erfarne mødre:) Jeg har en datter på mnd som jeg har hatt litt lyst til å avvenne fra pupp.


Typisk nok vil hun ikke ha mme, så jeg får vel amme de siste mnd! Holder det med morgen og kveld? Ungen spiser GODT til alle måltider, og får vann. Her er en omtrentlig oversikt over hvor mye morsmelkerstatning barnet trenger og hvor ofte det må mates:.


Barn som gulper mye , bør kanskje mates oftere og med mindre mengde hver gang. Det kan være lurt å veie barnet før og etter det har spist, for å se hvor mye det har fått i seg. De fleste mødre har nok morsmelk den første tiden, men. For finne ut hvor mye barnet skal du regne ut hva som er av.


Mor tenker naturlig nok at nr barnet skal spise 1til ett mltid og hun bare. Hun prøvde å ta bryst litt etter fødsel, men fikk ikke det helt til så sovnet til slutt. Han er så mye urolig men legger bra på seg.


Så fikk jeg hjelp av en jordmor, men hun fikk ikke til å amme da heller så jeg håndmelket meg litt og ga på kopp, ca ml. Hvis flaske skal gis, hvor mye til hvert måltid? Har ei frøken som ikke faller til rod etter måltid. Kaver, kaster på hode,spiser på fingre og småskriker.


Føler jeg beg få mindre melk,prøver å pumpe på dagen. Får ikke ut veldig mye.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg