onsdag 3. august 2016

Svangerskap uke 7

Babyverden har en podcast uke for uke. Under tema vil du for hver uke kunne lese en oppsummering av det som ble sagt i podcasten. Følg graviditeten uke for uke. Få gode tips til dere som skal bli foreldre hver uke i svangerskapet.


Hvis et levende foster er til stede ved uke er risikoen for fostertap de neste ukene på. For mødre under år er tallet under.

Mors alder er svært avgjørende for forekomsten av spontanabort. En dansk undersøkelse viste at 1 av alle kjente svangerskap endte med spontanabort. Ukene i et svangerskap telles normalt fra siste menstruasjon.


Les mer om uke her. Når det befruktede egget festes i livmorveggen, vil til prosent blø. Blødninger i siste trimester (fra starten av uke 29) forekommer i fire prosent av alle svangerskap. Omtrent en halv prosent av alle svangerskap kompliseres av forliggende morkake, mens rundt to prosent kompliseres av morkakeløsning.


Nå kjenner mange ett eller flere symptomer på at man er gravid. Gravid uke og 8.

Det er vanlig å være trøtt, kvalm og kjenne seg oppblåst. Hva vi kan se i uke – 7. Vi kan tidlig i svangerskapet benytte ultralyd til å bekrefte graviditet og til å vise utviklingen av fosteret i livmoren. For noen er det viktig og tidligst mulig få svangerskapet konstatert. Allerede fra uke - kan vi gjøre ultralyd å se om hjertet slår.


Denne undersøkelsen kaller mange for tidlig ultralyd. Heretter vil stigningen gjerne ha en slakere stigningskurve, så trolig er disse nivåene helt normale og tyder ikke på at noe skulle være galt. Dette er jo veldig fine verdier! Link nederst) Vis mer Fosterets utvikling. Anleggene til hender og føtter er nå små knopper, og ved enden av de kommende hendene er det små furer som skal utvikle seg til fingre.


Det er lett å la seg forbløffe over svangerskap og fødsel. Vi har samlet noen av de faktaene som fascinerer, forundrer og forbløffer oss mest. Uke 0-2: Man regner første dag av siste menstruasjon som starten på et svangerskap , selv om eggløsningen finner sted først to uker senere. Min fastlege mente det var en missed abortion, og ba meg se an noen dager for så å ta en graviditetstest. Da den fortsatt var positiv, blødningene (brunt blod) vedvarte, var jeg hos fastlegen ei uke senere.


Da fryktet hun svangerskap utenfor livmoren, og sendte meg på sykehus. Du kan oppleve noen småblødninger når det befruktede egget fester seg i livmora. Resultatene er her.

CG som slippes ut fra den helt nye morkaken. Barnet vokser utrolig fort denne uken, hele én millimeter om dagen! I løpet av disse syv dagene blir barnet mer en dobbelt så langt.


Det lille hjertet slår og pumper blod til alt cellevevet. Det er allerede full aktivitet i de cellene som kommer til å danne hjernen. De ulike delene av den primitive hjernen begynner å få sine spesielle funksjoner. Hjernen blir altså mer og mer kompleks.


Se video som viser hvordan det er å være gravid i uke 1. CG-konsentrasjonen hver døgn. Ved ekstrauterin eller abnorm intrauterin graviditet påvises lavere hCG-nivåer med en mer langsom stigning enn ved normale. For at du skal ha det bra under svangerskapet, vil du som gravid få tilbud om åtte gratis konsultasjoner hos lege eller jordmor, også kalt svangerskapskontroller. I denne serien følger vi forskjellige kvinner gjennom hele svangerskapet.


Hvis du vil søke om å bli deltager i GUFU: Send en video som introduserer deg og.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg