fredag 26. august 2016

Laks til barn

Laks til barn

Prøv lakseburger neste gang du fyrer opp grillen! Vi har oppskriften. De aller fleste barn liker laks. Ikke så rart når du tenker på de fine, beinfrie laksefiletene som er enkle å tilberede. Og så må vi ikke glemme fargen.


Mange barn synes unektelig det er stas med fisk som er rosa. Vil du då barna til å spise mer fisk? Nå har vi samlet gode oppskrifter som er anbefalt av barn i alle aldre. Prøv deg frem og se hva som blir barnas nye fiskefavoritt hjemme hos deg. Vask den andre chilien og hakk til små ringer.


Smak til med soyasaus og dryss over korianderblader. Kremet pasta med laks og valnøtter. Pasta og laks utfyller hverandre godt, og med kremet saus og knasende sprø valnøtter til blir smaken enda. Her finner du oppskrifter av SALMA laks til alle anledninger, og gode tips til tilberedningsmåter. En av grunnene kan være at man ikke er flink nok til å gjøre fiskemåltidene spennende nok.


Hvis du har barn som ikke er spesielt glad i fisk kan du prøve å lage fiskeretter som inneholder ingredienser du vet barna liker – som bacon, hjemmelaget potetstappe eller pasta. Ofte er det ikke mer som skal til for at barna begynner å like fisk. Norsk laks fra fjord til bord.


For tre år siden var laksen på bordet foran deg et lite rognkorn. Historien om hvordan det vesle rognet ble en ferdig matfisk og havnet på akkurat din tallerken, er den samme som daglig kan fortelles ved millioner tallerkener verden over. Både takket være lave priser i fiskedisken for hel fisk og filet, og god tilgjengelighet for ferskpakket filet. Vær forsiktig med varmen Ingen behøver lenger servere laksen ihjelkokt eller stekt til den er knusktørr.


Det finnes imidlertid noen knep - og oppskrifter - som gjør fiskemiddagen langt lettere å svelge. Fisk er vanskelig, innrømmer erfaren pappa, fiskemiddagmaker og forfatter av kokeboka Pappamat, Per Asbjørn Risnes. Ikke fordi det er vanskelig å lage.


Ovnsbakt laks og grønnsaker er noken av dei bedre middagene eg får. Det er utrulig enkelt og krever få ingredienser, men det er så godt! Når alt berre kan settes i ovnen og middagen lager seg sjølv, så er det også midt i blinken i en hektisk kvardag. Disse oppskriftene bør falle i smak hos de fleste barn. Dessert til forrett Elna Høyer-Dahl (41), redigerer og mamma.


Laks til barn

Prøv en lakseburger med syrlig fenikkelsalat. Barnemeny Barn liker fisk – hvis bare de voksne vet hvordan de skal tilberede den! Og alle er godkjent av barn ! For å inspirere alle voksne til å lage bedre fiskemåltider både til seg selv og barn , åpner SALMA restauranten Barnemeny! Svensk kommune slutter å servere barna norsk laks - Dagbladet Vi. Den røde fisken er nydelig både rå, stekt, ovnsbakt, røkt og gravet.


Spis den som filet, i fiskesuppe, som burger, i wok, i wrap eller selvfølgelig som sushi. Laks er ofte en favoritt når det kommer til fisk. Jeg anbefaler ikke gravide, barn eller unge til å spise oppdrettslaks.


Laks til barn

Det er for usikkert både hvor mye giftstoffer laksen inneholder, og hvordan disse stoffene påvirker barn , unge og gravide, sier spesiallege Anne-Lise Bjørke Monsen ved klinisk institutt på Haukeland universitetssjukehus til VG Nett. Visste du laks er en kilde til vitamin og at melk og meieriprodukter er en kilde til kalsium? Vitamin D er blant annet viktig for å kunne ta opp kalsium i kroppen, og dermed sikre at vi kan kunne bygge og vedlikeholde et sterkt skjelett.


At dette er et måltid barn kan finne på å like, trekker heller ikke ned. Oppskrifter på fiskeretter tilpasset barn. Mange foreldre er flinke til å la de minste barna få smake litt på forskjellig mat, og det er veldig positivt.


Du må likevel være forsiktig med enkelte produkter.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg