onsdag 31. august 2016

Trene hofter

Ifølge Ferber er ikke sterke hofter en garanti for å unngå fremtidige løpeskader, men det er ihvertfall en effektiv måte å redusere flere av faktorene som kan føre til skader. Løpere trenger sterke hofter for å stabilisere føtter, legger og knær hver eneste gang foten treffer underlaget i løpet av en løpetur. Her er gode hofteøvelser for deg som ønsker bedre hoftefunksjon. For å gjøre noen av disse øvelsene trenger du tilpasset treningstrikk – det kan du kjøpe her hvis ønskelig.


Plages du med vond hofte? Her er styrkeøvelser som gir sterkere hofter og økt hoftestabilitet – dette fører til mindre smerter og bedre funksjon.

Dette minsker også sjansen for skader ved fall og traumer. For å få flat mage må du trene magemusklene regelmessig. Men du er sikkert også klar over at det ikke alltid er nok.


Veien til en flott, flat mage kan nemlig ligge et helt annet ste nemlig ved hoftene, centimeter nedenfor magen. Her skjuler det seg en muskel som er ganske ukjent for de fleste. Utrente, stive hofter beveger seg nemlig ikke slik de skal, og dermed belaster du musklene rundt hoftene feil.


Det kan føre til problemer med både rygg, knær og bekkenbunn. En sterk hofte hjelper deg derimot framover når du går og løper, den hjelper deg med å holde balansen, gir deg færre skader og forbedrer generelt alle bevegelsene dine.

Ligg på en benk eller boks med hofter og knær godt bøyd. Aktiver magemusklene lett og strekk ut det ene beinet mens du presser motsatt kne inn mot boksen. Trekk det utstrakte beinet rolig tilbake og gjenta med annet hver bein. Slyngetrening er noe som blir mer og mer populært og det finnes få treningssentre idag som ikke har TRX eller RedCord-slynger tilgjengelig. Slyngetrening øker ikke bare den generelle styrken i enkelte muskelgrupper men er også meget effektiv for kjernestyrke og balanse.


Merk: denne øvelsen er også god for å trene hoftestrekk og bevegelighet i skuldre. Stå på alle fire på gulvet. Krum ryggen i en bue oppover (hold blikket nedover). Strekk deretter ryggen godt slik at den svaier nedover (hold blikket opp). Ligg på ryggen på et hardt underlag med beina i bøy, føttene på bakken.


De mest virkningsfulle tiltakene for de aller fleste med artrose er å være fysisk aktiv, trene og å normalisere vekten om man er overvektig, ifølge Moe og Østerås. Trening har minst like god smertedempende effekt som medisiner. Vi anbefaler alle med artrose å være jevnlig fysisk aktiv med økt puls og pust i minutter hver dag.


Tren bort korsrygg-smerter - her får du øvelsene. Smerter i korsryggen hindrer mange overvektige fra å trene. Men fysisk aktivitet er anbefalt ved korsryggsmerter, og er i seg selv et viktig.


Du ønsker altså noe bredere hofter , og vil ha treningstips for hvordan du kan oppnå det.

Styrketrening er bra, og spenst- og hurtighetstrening vil gi deg god effekt på muskulaturen. Prøv gjerne dette programmet kombinert med dette , 2-ganger pr. Ta i alt du kan på hver øvelse, og gjør så godt du kan for å følge instruktøren på videoene.


Jeg er en jente som har ganske smale hofter , noe jeg selv missliker. Jeg kommer mest sannsynlig ikke til å få større hofter heller, fordi moren min har akkurat samme kroppsoppbyging som meg. Hvordan bør jeg trene ? Har du noen eksempler på øvelser? De beste ryggøvelsene overrasker gjerne selv de som har trent en stund. I boka Frisk Rygg viser vi alt fra enkle basis-øvelser til tung styrketrening.


Finn ut om det er styrkeøvelser du bør gjøre for å bli kvitt plager fra ryggen og hvilke øvelser du i så fall bør gjøre. Ikke alle treningsstudio har utstyr som gjør det mulig å trene øvelsen, men hvis du er litt kreativ så lar det seg fint gjøres. Den tar nesten ikke noe på framsiden av låret, litt på baksiden og mye på rumpa. Et alternativ er å feste et strikk nede på en ribbeveg, eller bruke et bånd på en cabelcross som er justert ned ved beina dine.


Grunnet mye stillesitting har mange mennesker stive hofter og underaktivert setemuskulatur. Lik en gummistrikk som forlenges og forkortes når du beveger beina, som gjør det mulig å bøye overkroppen frem og tilbake uten for mye trykk i korsryggen. Duestillingen er en svært effektiv stilling for å åpne hoftene. Det er lurt å jobbe med både med lengde og balanse mellom høyre og venstre side av overkropp og bekken.


Dette for å unngå press og ujevnhet i både hofter og ryggrad. Stram setemuskulaturen på toppen av bevegelsen. Gjør du øvlesen med én fot i gulvet, blir det enda tyngre, og du jobber mer med stabiliseringen.


Man kan trene styrke for å få en mer spenstig muskulatur under fettet, men selve fettet kan altså ikke påvirkes av enkeltøvelser. Den eneste kjente måten for å redusere fett (foruten kirurgi) er å sørge for at forbruket av energi (trening, generell aktivitet, god muskelmasse) er høyere enn inntaket (hva du spiser). Det er uheldig å trene med hovedfokus på å oppnå et spesifikt ytre.


Ytre motivasjon gjør sårbar, og tar hovedfokus vekk fra treningens egenverdi - gleden over å være i bevegelse og å ha en kropp som fungerer. Artrose kan ramme ethvert ledd i kroppen og finnes hyppigst i nakken, ryggen, hofteleddene og knærne.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg