torsdag 4. august 2016

Unngå spontanabort

Unngå spontanabort

To eller flere tidligere spontanaborter : Flere enn to spontanaborter gjør framtidige spontanaborter mer sannsynlige. Røyking og bruk av rusmidler øker risikoen. Kvinner som er gravide bør unngå alkohol. Men går det an å unngå det?


Bør man la være å bære tungt for eksempel? Jordmor Monica svarer. Gift eller samboer når dere har barn – hva bør du. Sandviks utfordrer det kjente og skaper det nye.


Det er vanlig med småblødninger og litt økt utflod opptil et par uker etter en spontanabort. Man bør unngå samleie, bading og bruk av tampong i denne perioden. Kvinnen bør oppsøke lege dersom hun får feber, kraftige smerter, illeluktende utflod eller store blødninger, råder Romundstad. Spontanabort kan være en belastning både fysisk og psykisk.


Unngå spontanabort

Kvinnen Hos kvinnen kan det være unormale tilstander i livmoren, for eksempel store muskelknuter. Andre vanlige årsaker er enkelte typer infeksjoner, eller en hormonell årsak. Svakhet i livmorhals kan resultere i sen-abort. Sett i lys av dette, forstår man at behandling for å unngå tidlig abort oftest ikke finnes.


Forebygging av spontanabort er likevel mulig. Vet dere om noe mer. Hvem rammes av spontanabort ? Hva skjer med kroppen ved og etter en spontanabort ? En spontanabort kan ta hardt på deg som person og gjentatte spontanaborter kan gjøre det vanskelig å slappe av. Hvordan kan man minimere risikoen for spontanabort ? Man sier at de fleste spontanaborter skjer innen den 7. Jo lengre på vei man er i graviditeten, jo mindre er risikoen for at man har en spontanabort , og etter hele uker er risikoen for spontanabort under.


Også faren bør passe på. En rapport fra Wiley Online Library viser nemlig at men som røyker bl. Der er med andre ord gode muligheter for at unngå spontanabort hvis både mor og far skifter livsstil.


Det kan være lurt å vente til man har gjennomgått en normal menstrasjonsyklus før man blir gravide igjen. Da vil slimhinnen i livmoren være helt i orden igjen, og et nytt svangerskap får de beste vilkår. NO: En spontanabort er for mange en vond og sår opplevelse, selv om det er vanlig. Ifølge Norsk helseinformatikk ender sannsynligvis prosent av alle befruktede egg i spontanabort.


Regner man kun tilfellene der kvinnen vet at hun er gravi er tallet lavere, men likevel så høyt at sannsynligheten er stor for å oppleve det. I de fleste tilfellene graviditet er en veldig god nyhet, men på grunn av det store antallet anerkjente spontanaborter som skjer, er det viktig å bli informert om dette emnet. Det er derfor svært viktig å være klar over at spontanaborter er veldig vanlig, og i de fleste tilfeller kan spontanabort ses på som kroppens måte å rydde opp på dersom utviklingen av fosteret ikke har gått som den skulle. Oftest årsaken til en spontanabort kan ikke identifisere. Opp til prosent av alle svangerskap ender med spontanabort , så det er dessverre ganske vanleg.


Ein spontanabort vekkjer ofte mange kjensler. Alle som opplever det reagerer ulikt, men det kan vere godt å vite at det er normalt å føle seg tom og sorgfull. Det finns ingen klinikker som tilbyr neseplastikk på babyer, man må jo være utvokst, sånn ca.


Så du kan bare parkere hele problemstillingen til da uansett, og skulle det være et problem, takle det når den tid kommer.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg