fredag 5. august 2016

Abort regler

Alle kvinner som oppholder seg i Norge har rett til å få utført abort. Kvinner som ikke er bosatt i Norge, men som er medlem av folketrygden eller er omfattet av gjensidighetsavtale med et annet lan kan få dekket utgiftene av folketrygden. Andre må betale for aborten selv. Når svangerskapsproduktet tømmes ut av livmoren ved medisinsk abort kan det være litt vondt.


Det kan også være mer ubehag og plager etter en medisinsk abort. Fordelen er at man slipper å måtte få narkose.

Ulike reaksjoner kan komme etter en abort , enten med en gang eller på et senere tidspunkt. Loven er et kompromiss mellom kvinners rett til selvbestemmelse og fosterets rettsvern. Hva er medikamentell abort ? Hvor tidlig kan man ta abort ? Her er alt du bør vite om det å ta abort. Dette kan være hensynet til morens helse eller hennes livssituasjon, dersom det er stor fare for at barnet kan få alvorlig skade, eller at kvinnen er blitt gravid som mindreårig eller etter seksuelle overgrep. Regler for abort , hvis du er under år.


Er du ugift og under år, skal dine forældre eller din værge give samtykke til aborten. Læs mere om reglerne for abort , hvis du er under år.

Hvad koster en abort ? Samfunnet skal så langt råd er sikre alle barn betingelser for en trygg oppvekst. Som et ledd i dette arbeidet skal samfunnet sørge for at alle får etisk veiledning, seksualopplysning, kunnskaper om samlivsspørsmål og tilbud om familieplanlegging, for derved å skape en ansvarsbevisst holdning til disse spørsmål slik at antallet svangerskapsavbrudd blir lavest mulig. Man skiller mellom spontanabort, også kalt naturlig abort , hvor organismen frastøter fosteret og på den måten avbryter svangerskapet, og fremprovosert abort , hvor man avbryter svangerskapet ved hjelp av legemidler eller kirurgiske inngrep. Abort får endast göras av läkare.


Etter en medikamentell abort. Så lenge du blør skal du bruke bin ikke tampong. Du bør unngå samleie de to første ukene i etterkant av aborten , eller så lenge du blør. Du kan bli sykemeldt i 1-dager fra og med den dagen du tar de siste tablettene. Begrepet abort brukes både om spontan abort og provosert abort.


Tre spontane aborter etter hverandre uten at det har vært fødsel av et barn innimellom kalles habituell abort. Provosert abort er en kunstig fremkalt abort der et svangerskap blir avbrutt i den hensikt å hindre fødsel av et barn. Medikamentell (medisinsk) abort tilbys nå til alle kvinner som søker om abort før fullgått svangerskapsuke 1 regnet fra første dag i siste menstruasjon.


Ved svangerskapsvarighet fra uke seks til uke ni kan kvinnene velge om de vil gjennomføre aborten hjemme, eller ved innleggelse. Det blir derfor alltid en fare for at det oppstår bioetiske konflikter mellom pasient og lege pga religiøse og kulturelle forskjeller (2). Også innenfor de områdene av medisinen som driver med reproduksjonsteknikker har det vært etterlyst økt kunnskap i møte med de ulike religioners syn på områder som abort (3).


Delstaten vurderer totalforbud mot abort. Kan straffes med døden - Kan ikke ha noen unntak.

Demokratene i delstatsforsamlingen forsøkte å få med et tillegg til loven, som ville ha gitt unntak. Nasjonale anbefalinger, råd og pakkeforløp. Men det är alltid en läkare som är ansvarig för aborten.


Kjønnsinkongruens (HØRINGSUTKAST) Nasjonal faglig retningslinje. Utvidet rekvireringsrett til helsesøstre og. I utgangspunktet er kristne i mot abort , men hvis morens liv er i fare og abort er eneste løsningen er Kristne og humanetikere enige om at morens liv er viktigst. I tillegg finnes det andre nødssituasjoner som gjør at de fleste kristne også godtar abort , foreksempel voldtekt og incest.


Fordi de mener at guden deres ikke oppfant abort mennesket gjorde det. Poenget er også at liv i kristen (og ofte religiøs) sammenheng er hellig, og skal derfor ikke gjøres noe me for det er opp til guden. Slik tankegang har foråsaket mye unødvendig lidelse for voldtatte og mindreårige gravide som er nektet abort av religiøse fanatikere.


LES OGSÅ: Jeg valgte abort , men mirakelbabyen overlevde. Dette er reglene for abort etter uke og 18. Lizie Reiersen er jordmor og veileder i Amathea.


Hun forklarer at i nemdbehandlingen er det opp til de lokale nemdene å vurdere kriteriene, men at kvinnen kan anke.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg