mandag 16. november 2015

Hvordan takle depresjon

Hvordan takle depresjon

Langvarig tristhet må tas på alvor. Det kan faktisk være alvorlig depresjon. Hvordan sortere tanker og lette på all tankekjøret. Denne artikkelen kommer inn på noen grep som kan hjelpe deg til å få det bedre. Jeg tror jeg har sosial angst og depresjon , er redd for å ikke takle livet?


Hvordan takle depresjon

Sliter med stress og depresjon , føler meg alene og dum, takler ikke dette mer. Jeg har slitt med depresjon , angst, rus og selvmordslyst, trenger hjelp. Hvor kan man få diagnosen eller påvist depresjon ? Et kjennetegn ved klinisk depresjon (eller dystymi) er manglende evne til å reagere på positive situasjoner eller stimuli. Personer med klinisk depresjon har alvorlige problemer med å oppleve noen form for glede eller lykke.


Personer med atypisk depresjon opplever positive øyeblikk når de ser noen de elsker eller hører ros eller oppmuntring. Takle fortvilelse ved å stå ansikt til ansikt med problemene dine Dersom det går ubehandlet hen, kan fortvilelse ende opp med å skape alle slags ekstreme ideer i en persons hode. Selvmordstanker kan manifestere seg i hodet som et resultat av det totale tapet av mening og håp. Depresjon er en vanskelig sykdom å leve med.


Det kan la deg følelsen håpløs, drenert, stresset, og selv suicidal. Selv om du føler for å gi opp, henge på, fordi det finnes måter å takle. Da jeg knakk sammen foran dem, tenkte jeg at det var like greit å fortelle hvordan jeg hadde det.


Min erfaring er at det hjelper å få pratet med noen autoriteter. De vil også ta hensyn til deg. Det hjalp å snakke med lærere jeg stolte på. Noen ville også snakke med meg noen ganger i uken, en slags oppfølging på hvordan ting gikk. Jeg ble sammen med samboeren min for snart år siden.


Hvordan takle depresjon

Etter et par år gikk samboeren min på en smell og gikk inn i depresjon. Han har oppsøkt hjelp og går til psykolog, som har hjulpet oss begge med hvordan man skal takle en deprimert part i et samliv. Nå har vi støtt på en ny utfordring, og denne gangen er det min tur. Ensomhet er ikke en akutt situasjon man må overvinne eller komme seg igjennom. FilI had a black dog.


His name was depression. De som sliter med depresjon tenker selvsagt ikke slik for moro skyld. En stor del av sykdommen består av å ikke vite at man tenker usunt. Og der ligger noe av hemmeligheten til hvordan man kan bli frisk – å lære seg teknikker for å skille irrasjonelle tanker fra sunne (også kjent som kognitiv adferdsterapi).


Utfyllende behandlinger, psykoterapi og medisiner er de medisinske verktøyene som blir brukt for å behandle og håndtere depresjon. Generelt, så krever det ikke innleggelse på sykehus, med mindre du sliter med tanker om selvmor vekttap eller at tilstanden inkluderer hjerteproblemer. Alle kan føle seg litt nedfor av og til, men klinisk depresjon er en vedvarende lidelse som tapper en for krefter og griper forstyrrende inn i hverdagen.


Vi må imidlertid være klar over at ikke alle eksperter er enige om hva som er normal tristhet, og hva som regnes som sykdom. I boka Trange rom og åpne plasser av Torkil Berge og Arne Repål tar de for seg mange av de typiske angstsituasjonene med tips til hvordan man kan håndtere dem. Jeg kjenner meg veldig igjen i det Karianne. Jeg tror dette er et ganske typisk eksempel på hvordan sosial angst og depresjon kan forekomme.


Hvordan takle depresjon

Eksempelet viser hvordan en demon kan endre alt man opplever, farge alt svart, forvandle alle positive ting til negative. Det viser også hvor farlige demoner kan være, hvordan de regelrett kan ødelegge livet vårt. Verken av deg selv, menneskene rundt deg eller av legen. Symptomene er ikke alltid åpenbare. Mennesker med depresjon gjemmer ofte sin sykdom i stedet for å søke hjelp.


Alle føler vi oss nedfor av og til, men depresjon er noe langt mere. Heldigvis kan behandling være til stor hjelp. Typiske symptomer er tristhet, lite eller mye søvn, vansker med å interessere seg for ting og lav selvtillit.


Noen av årsakene til depresjon og angst er utenfor foreldres kontroll, men det er også noen faktorer du som forelder har mulighet til å påvirke. Dette betyr at alle tenåringsforeldre kan bidra til å redusere sjansene for at ungdommen utvikler angst eller depresjon. I denne artikkelen leser du rådene som alle tenåringsforeldre bør.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg