mandag 2. november 2015

Behandling hepatitt c

Gjennom en utredning hos spesialist på sykehus vil det være nødvendig med flere tester, blant annet blodprøve, virusanalyse, leverelastitetsmåling, ultralyd-undersøkelse av lever, og i noen tilfeller vevsprøve av lever. Dersom testen er positiv (det vil si at man er smittet av hepatitt C ), vil man få oppfølging av fastlegen i samarbeid med sykehusleger, inkludert vurdering om man skal ha behandling. Slik stilles hepatitt C -diagnosen. DAA- behandling , uavhengig av genotype eller hvorvidt man man har fått påvist skade på leveren. Behandlingen av hepatitt C er gratis i Norge.


Det er nå ønskelig at så mange som mulig får behandling så snart kronisk hepatitt C er påvist. Hepatitt C skal utryddes som folkehelseproblem Alle som er smittet med hepatitt C tilbys nå gratis behandling. Helsedirektoratet har utarbeidet nasjonale faglige rå som skal hjelpe kommunene og helseforetakene i dette arbeidet.


ALLE FÅR BEHANDLING : Olav Dalgar overlege ved Ahus, professor ved Universitetet i Oslo og medlem av Sykehusinnkjøps spesialistgruppe for hepatitt , kan meddele at alle norske hepatitt C -pasienter får tilbud om direktevirkende antiviral behandling etter den siste anbudskonkurransen på området. Ny behandling består av tabletter en tar hjemme. IFN-fri behandling med direktverkande antivirala substanser (DAAs) är nu standard som behandling för alla genotyper och har helt ersatt IFN-baserad behandling eftersom biverkningarna är påtagligt färre. Ett flertal DAA läkemedel är nu godkända av den Europeiska läkemedelsmyndigheten EMEA. Mange som er smittet er ikke klar over det selv.


Behandling hepatitt c

Nå finnes det ny og enkel behandling , som du får helt gratis. Alle tilbys gratis behandling , og behandlingen er enkel og effektiv. Forskerne har undersøkt hvor mange som har fått behandling for hepatitt C blant pasienter som er i rusbehandling over en tiårsperiode, ved å koble sammen nasjonale helseregistre.


I tillegg har de, i en oppfølging etter år, sett på hvor mange som ble smittet på nytt av pasienter som har vært igjennom vellykket behandling. HCV- behandling er i rask endring. C -virus (HCV)-infeksjon hos voksne.


Behandling hepatitt c

I løpet av de siste fem årene er direktevirkende antivirale legemidler blitt tilgjengelige for bruk i Norge. Så å si alle med kronisk HCV kan dermed oppnå å bli virusfri. Vi har ingen vaksine mot hepatitt C. Kortere behandling - Victrelis vil tredoble andelen vellykket behandling for genotype 1-pasienter som tidligere har forsøkt behandling , sier Høyte til Dagens Medisin. Medikamentene som i dag brukes for hepatitt C , pegylert interferon og ribavirin, kan gi alvorlige bivirkninger.


Boceprevir skal tas i tillegg til disse to. Da gikk prisen på behandling , som før den tid ble omtalt som umoralsk høy, ned. Restriksjonene på hvem som fikk behandling falt bort og den tilbys nå til alle som har viruset i kroppen. Tross god tilgang på rene sprøyter har nesten halvdelen av de som tar stoff med sprøyte fått hepatitt C. God tilgang på legemiddelassistert rehabilitering (LAR) med metadon eller buprenorfin reduserer også smittespredningen, men det viktigste tiltaket er at så mange som mulig av de med hepatitt C blir diagnostisert og får behandling. Norsk veileder for behandling oppfølging av hepatitt C. Utvalget planlegger revisjon hver gang nye HCV medikamenter får markedsføringstillatelse.


Behandling hepatitt c

Betennelse i leveren av en hvilken som helst årsak blir referert til som hepatitt. Det kan være forårsaket av virus, medikamenter eller alkohol, selv om den vanligste årsaken er virus, viral hepatitt. Det er flere typer viral hepatitt , hvor den vanligste er hepatitt A, B og C. Den norske legeforening har gjennom Norsk forening for infeksjonsmedisin, Norsk Forening for Medisinsk Mikrobiologi og Norsk gastroenterologisk forening nedsatt et utvalg med oppgave å skrive en veileder for utredning og behandling av hepatitt C virus (HCV) infeksjon.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg