onsdag 11. november 2015

Diabetes mat

Diabetikere bør spise variert. Gir styrke til en aktiv dag. Få tips og inspirasjon her. Se hvordan du kan få i deg nok jod. Gå ned i vekt fort uten å sulte deg selv.


Spennende utvalg til deg og dit hjem.

Norges beste prisgaranti hos Select. Sko, klær, accessoirer, helse og nyttige ting til hus og hage, samt interiør og pynt. Vi har ulike behov for mengde mat. Energibehovet avhenger av kroppsstørrelse, kjønn og aktivitet, men en god regel kan like vel være å spise til du er passe mett. Forsyn deg en gang, spis langsomt og tygg maten godt.


Er du overvektig og har fått påvist diabetes type vil en vektreduksjon kunne være med på å gjøre deg friskere, blant annet ved å stabilisere blodsukkeret. Hvis du trenger å gå ned i vekt, les faktaark om kosthold ved overvekt. Voksne med diabetes type eller type bør være fysisk aktive med moderat til høy intensitet i minst 1minutter hver uke.

For barn med diabetes gjelder den samme anbefalingen for fysisk aktivitet som for barn uten diabetes , det vil si minst minutter hver dag med middels eller høy intensitet. Kosthold for deg med diabetes. Man bør sette opp en kostplan slik at man har kontroll på inntaket av mat.


Og prøve seg frem med forskjellige variasjoner av mat. Oppskriftene er både høy-, normal- og lavkarbo og er merket med mengde karbohydrater øverst i hver oppskrift. Her finner du over 2oppskrifter, fordelt i ulike kategorier.


Når tarmen fordøyer mat , brytes karbohydratene i maten ned til glukosesukker, som tas opp i blodet. Glukosen er et drivstoff som cellene i kroppen trenger for å virke. Dette sier svenske helsemyndigheter om sunn mat og kosthold ved diabetes i brosjyren Kost vid diabetes – en vägledning till hälso- och sjukvården: Koster som visat sig vara bra vid diabetes har flera gemensamma nämnare.


Några sådana är frukt och grönt, fullkorn, bönor, ärtor, linser och fisk. NEI- MAT : Mat som inneholder mye sukker og fett bør du som har diabetes spise lite av. Men melk inneholder også proteiner og fett som vil påvirke blodsukkerstigningen og gjøre den mindre enn ved inntak av saft og liknende. De som har diabetes kan gjerne drikke melk hver dag, og melk til måltidene vil gi en mindre blodsukkerstigning enn melk alene.


Kan jeg spise ost når jeg har diabetes ? Mat og kostholdsvaner er en viktig del for å mestre sykdommen. Ungdom og pubertet. Det kan være en ekstra påkjenning å ha diabetes i pubertetsalderen.

Sunt for kroppen og sunt for blodsukkeret. Hvordan personer med diabetes legger opp kostholdet sitt er opp til hver enkelt. Du må selv finne ut hva som fungerer for deg.


Likevel føler jeg at jeg som diabetiker tenker mye mer over de valgene jeg tar når det gjelder mat. Ved diabetes type kan det være aktuelt å måle blodsukkeret når: Du har nyoppdaget diabetes type og skal prøve ut hvordan mat og fysisk aktivitet påvirker blodsukkernivået. Det er vanskelig å nå behandlingsmålene. Den medikamentelle behandlingen endres. Du begynner med insulin og skal finne riktige doser.


Ved diabetes type er kroppens insulinproduserende celler ødelagt, mens ved diabetes type er utskillelsen av insulin redusert eller insulinet virker dårlig. For diabetes type er det viktig å redusere overvekt, spise sunn mat med riktig type karbohydrater, og fettstoffer. Les mer om kosthold ved diabetes type 2. Hjertegod mat er også diabeteskost. Uten behandling er alle former for diabetes livstruende.


Lavkarbo virket best mot diabetes Et kosthold med lite karbohydrater hadde bedre effekt på blodsukkeret enn tradisjonelle anbefalinger for mennesker med diabetes ifølge en oppsummering av forskning. FAKTA Som diabetiker är det viktigt att du väljer mat som ger dig ett stabilt blodsocker. Kostråd för dig med diabetes. Exempelvis mat med långsamma kolhydrater.


Detta för att må bra, undvika viktuppgång och för att minska riskerna för hjärt- och kärlsjukdomar. Ordet diabetes kommer fra gammelgresk διαβαίνειν diabainein , å gå gjennom, via latin diabētēs , og viser til den økte urinutskillelsen sykdommen fører til.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg