tirsdag 17. november 2015

Karbohydrater fett og proteiner

Gå ned i vekt fort uten å sulte deg selv. Vi har også ett komplett reservedel og tilbehør sortiment. Hos Gymgrossisten finner du et uslåelig utvalg av Proteiner i deilige smaker. Markedets beste protein.


Enten du trener eller ikke, er det viktig at du tenker på hva du spiser. All energi vi får i oss, består av karbohydrater, fett og proteiner.

Energimengden vi får i oss, kan måles i kilokalorier (kcal). For å få en balansert energiomsetning bør vi få i oss like mye energi som vi forbruker hver dag. Fett Fett består i likehet med karbohydrater av hydrogen, oksygen og karbon.


Vi deler fett vanligvis inn i tre grupper, enkelt fett , sammensatt fett og derivert fett (steroler). Karbohydrater er kroppens viktigste energikilde. Alle sukkertyper er karbohydrater. Det er fett , karbohydrater og proteiner. Alle disse stoffene trenger du å få i deg i løpet av en dag.


Fett Kroppen trenger fett for å gjøre flere oppgaver.

Fett bidrar med energi og er vårt viktigste energilager i kroppen. Fett isolerer kroppen og beskytter de indre organene dine som hjerte, nyre og lunger mot støt. Protein er nødvendig for vekst og reparasjon, og det kan fungere som en energikilde. Som regel bruker kroppen karbohydrater og fett til energi, men der det er for mye proteiner i kosten, eller eventuelt for lite karbohydrater og fett , blir protein brukt. Overflødig protein kan også bli omgjort til fett og lagret.


Alt fra minimalt med karbohydrater til mye fett. Det kan derfor være en krevende øvelse å bestemme seg for hvordan du skal vekte denne fordelingen. Ved de kjemiske og biologiske prosessene spaltes molekyler i maten ned til mindre og enklere molekyler som kan opptas av cellene i tarmslimhinnen.


De tre hovedgruppene av næringsstoffer i maten, proteiner , karbohydrater og fett , blir hver for seg bearbeidet av spesielle enzymer. Har dere anbefalt mengde av karbohydrater, fett og proteiner i gram og ikke i energiprosent? Jeg antar du har greie på anbefalingene i energiprosent siden du ikke spør om det.


Saken er at anbefalingene skal gjelde for befolkningen generelt, og at fordelingen i energiprosent da blir lik for alle, enten du spiser mye eller lite. Matvarer med mye protein. Hvilke matvarer inneholder mye proteiner ? Folk som driver med kroppsbygging eller trener mye trenger mye proteiner for å få full effekt av treningen. Nord-Europas største utvalg online. Til markedets beste priser!


Stort utvalg av proteinpulver.

Kjøp energigivende protein her! Se våre Star Nutrition produkter. Kvalitet til svært rimelig pris! Fett , protein og karbohydrat av riktig type.


Skal du ned i vekt, er det viktig at du spiser mat som inneholder næringsstoffer fra alle disse gruppene. Langsomme karbohydrater finnes naturlig i mellomgrovt og grovt brø grønnsaker, belgvekster og bær. Når nivåene av glukose er lave begynner kroppen å bruke proteiner og fett som energikilde. Slik regner du ut behovet for karbohydrater.


Dette er uheldig for sårtilhelingen. Dessverre har det fått litt ufortjent pepper ettersom karbohydrater er like nødvendig for oss som proteiner og fett. Mengden karbohydrater er derimot ikke like viktig for kroppens funksjoner, og det er derfor vi prioriterer denne til slutt. Næringsstoffene kan deles inn i seks hovedgrupper.


Vitaminer, mineraler og vann er livsnødvendige. Spiser du sunt og variert, er sjansen stor for at du får i deg det kroppen trenger av næringsstoffer gjennom det daglige inntaket av mat og drikke. Legg inn kjønn, alder, høyde og kroppsvekt, og velg et aktivtetsnivå som er passende for deg. Kalorikalkulatoren gir deg en fordeling i prosent på hvor mye fett , karbohydrater og proteiner du trener i løpet av dag. Bukspyttkjertelen produserer enzymer som kan spalte både fett , proteiner og karbohydrater.


Leveren: Er den største kjertelen i kroppen. Gallen spalter fettet og hjelper til slik at de fettløselige vitaminene A-D-E-K tas opp i blodet. Blant annet fordi det er et restprodukt av disse lipoproteinene som avleires i blodåreveggen og i verste fall fører til et infarkt, kan et høyt inntak av fordøyelige karbohydrater øke risikoen for hjerte- og karsykdommer.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg