mandag 2. november 2015

Smerter i øverste del av magen

Brukere har fått hjelp mot bl. Ubehaget eller smertene kan ledsages av oppfylthet, tidlig metthetsfølelse, oppblåsthet, kvalme, brekninger, sure oppstøt og halsbrann. De vanligste symptomene er smerter og ubehag i øvre del av magen. Plagene forverres gjerne når du spiser, men enkelte opplever at det å spise lindrer plagene. Ubehaget kan arte seg som oppblåsthet, kvalme, brekninger og tidlig metthetsfølelse.


Mange er også plaget av irritabel tykktarm med forstoppelse, diare og luftproblemer.

Ubehag eller smerter i øvre del av magen kalles på medisinsk fagspråk dyspepsi. Nei: Magesmerter uten feber kan f eks skyldes smerter fra tarmen, magekatarr (magesyre), gallesten osv. Har du smerter i øvre del av magen. Ved vedvarendesmerter kan man utvikle feber - husk å kontrollere temperaturen. Ja: Kanskje har du en.


Som tidligere nevnt skyldes dette det meste av tiden luft i magen. Men fordi denne delen av kroppen også inneholder bukspyttkjertelen, magesekken, venstre nyre og leveren, er dette noe du rett og slett ikke kan ignorere. En pasient med gallestein har en litt gul farge i huden, feber, og smerter øverst til høyre eller midt i magen.

Ofte er den vanligste årsaken dårlig fordøyelse eller på grunn av forstoppelse. Blindtarmsbetennelse. Dette er betennelse i blindtarmen, den vanligste årsaken til smerte i nedre del av høyre side av magen.


Jeg har de to siste dagene hatt skikkelig vondt (kramper og trykkende følelse) i øverste delen av magen , det magesekken er. Men det svir ikke i spiserøret, jeg har bare vondt i magen (over livmorkanten, så jeg er i grunnen ikke bekymret)- kan det være halsbrann da? Jeg begynte å få vondt i øvre del av magen i går og i ryggen, vet ikke hvordan jeg skal beskrive det, men det blir liksom helt hardt øverst i magen , og et trykk. Det varer en stun så går det over. Blir litt svimmel og.


Har og vært forkjølet i fleeeere mn men er blitt verre nå. Legen foreslo å se an smertene en måned til før eventuelle nye tiltak skulle igangsettes. Selv om både smerter og plager som gravid er relativt normalt, er det enkelte typer smerter du bør være ekstra på vakt for, og enkelte smerter gir grunn til å kontakte lege. Magesmerter og blødninger – En god regel er at smerter som varer eller ikke slipper taket, gjerne i kombinasjon med blødning, må tas på alvor, sier Wendelborg. Enkelte merker ikke smerter.


De fleste sjeneres likevel av tilbakevendende smerter i øverste del av magen. Smertene har tendens til å stråle bak til ryggen. En del føler lindring ved å bøye seg forover.


Symptomer: Krampeaktige smerter nederst i magen , som avtar hvis du går på toalettet.

Du vil ofte også oppleve diaré, muligens med blod. Divertikulitt er en betennelse i divertiklene (de små utposningene i tykktarmsveggene) tykktarmen. Kolitt er en infeksjonssykdom som rammer tykktarmen.


Vondt verst i magen. Hva er rsakene til smerter i vre del av magen og vre rygg. Her finner du god informasjon som gjør at du kan forstå mer angående hvorfor du får smerter i magen og hva du kan gjøre med det.


Artikkelen tilbyr også kostholdsråd og såkalte “akutt tiltak” hvis magen har slått seg helt vrang. Føles nesten som menssmerter, men jeg har aldri hatt noe særlig menssmerter. Går på cerazette p-piller som gjør at jeg ikke har noen kraftige blødninger og ikke smerter hvis jeg først har en liten mellomblødning.


Dette kan gi smerter i vre del av magen eller brystet. Stor gassansamling, som presser nedover, som forrsaker ubehag i nedre del av magen. Behandlet umiddelbart kan fre til varig skade p ynene og i verste.


F et sr inni magen det hres vondt ut, og det er vondt. Smerter i vre del av magen kan vre et tegn p hjerteinfarkt. Veldig vondt i magen ! Under ribbeina i øverste del av magen , er på begge sider men mest på venstre side, klarer ikke gå ikke sitte når det er på d vrste, hva kan dette være?

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg