fredag 13. november 2015

Nyttårsmiddag kalkunfilet

Denne viser deg når maten er ferdig. Skal du invitere til selskap, imponerer du garantert gjestene ved å servere denne helstekte kalkunfileten. Under oppskriften finner du oppskrifter og tips til tilbehør, enten du skal servere fileten kald til koldtbord med waldorfsalat eller varm til hovedrett.


Velger du kalkun har du et supert utgangspunkt for en smakfull jul- og nyttårsmiddag. Her får du tips til både steking, saus, stuffing og alt tilbehøret som hører med. Helstekt kalkunfilet er nydelig mat til jul, nyttår og andre fester. La dem hvile i pannen på svak varme 4-minutter til de er akkurat gjennomstekt.


Skjær kalkunfilet i ca. Kok ut pannen med litt vann og hell sjyen over filetene. Og ikke minst en litt sunnere Waldorfsalat.


Følger du denne trinn for trinn-oppskriften vil du garantert oppnå et smakfullt og saftig resultat. Innmatposen fra en hel kalkun gir en god base for deilig kalkunkraft. Av kraften kan du enkelt lage en fyldig og god fløtesaus som passer ypperlig til det milde kalkunkjøttet. Kalkun er godt kjøtt med en mild smak som passer til mye ulikt tilbehør, gjerne noe med litt sødme eller syrlighet, som frukt.


Vi gir deg våre beste tips til tilbehør til kalkun. Det er mye tilbehør som følger med en kalkunmiddag, og mange stresser med å rekke alt i tide. Mitt beste tips når man skal lage mat til mange, er å lage stuffing og annet tilbehør dagen før. Samtykke fra cookies.


Vi bruker analyseverktøy for å måle trafikken på våre nettsider, og informasjonskapsler som grunnlag for videreutvikling av våre tjenester og for å tilby relevant markedsføring. Vi starter denne menyen med crudo med laks og avokado. Vin til rå fisk, sashimi og sushi er et kapittel for seg selv, men riesling eller gewüztraminer kan passe bra.


Hovedretten til nyttårsaften er kanskje i boks allerede? Blir det en ny runde med pinnekjøtt eller lutefisk? Eller et beist av en kalkun med alt godt tilbehør?


Etter en lang romjul med julemat og timevis av slit på kjøkkenet, går matbloggerne for enkle festmåltider på nyttårsaften. Nyttårsaften er det siste av en lang rekke av festmåltider i julen. Den perfekte nyttårsmenyen Uansett om du inviterer til storkalas eller om dere blir noen få gjester, bør du unne gjestene dine et skikkelig herremåltid. Hel kalkun er maten for de store anledninger, og skal du servere helstekt kalkun til nyttårsmiddagen kan det være årets siste og kanskje tøffeste utfordring. Det er nesten umulig å lykkes med å steke hel fugl, og kalkun er ikke på noen måte et unntak – snarere tvert imot, sier Godts matansvarlig Jon Krog Pedersen.


Mange sverger til den kontinentale tradisjonen med å servere fugl på julaften. Langt flere spiser kalkun på nyttårsaften og mange liker å lage det i påsken. Mange mener den fort blir tørr fordi den står for lenge i ovnen. Det unngår du med steketermometer!


Nyttårsmiddag kalkunfilet

Den er ferdig på grader. Kalkunfilet med valnøttfyll, smørstekte epler og kålrabiskiver. Stuffing - et valg. Første avgjørelse som må tas er om kalkunen skal fylles med stuffing. Og i så fall: Går du for den voksne varianten med lever og farse?


Eller, den amerikanske varianten med maisbrød og breakfast sausage, slik vår norskamerikaner Craig Whitson pleier å gjøre? I år skal vi nyte kvelden med gamle og nye venner, og på menyen står elg indrefilet. Jeg måtte prøvelage det en dag før jul, så vi testkjørte menyen da svigers var på middag rett før jul.


Det smakte ypperlig, og var helt klart kvalifisert til nyttårsmiddag ! MATGLEDE on TRINES MATBLOGG… Med Mutti hermetiske tomater i huset har du alltid et godt utgangspunkt for mange deilige retter.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg