onsdag 11. november 2015

Blødning gravid tidlig

Høy kvalitet og 9 nøyaktige med anonym og rask levering. Billig, sikker og rask graviditetstest. Kjøp nå, test deg hjemme. Blødning under graviditeten kan ha mange ulike årsaker. Rundt en av fire av alle gravide opplever blødning i de første ukene av svangerskapet.


Blødning gravid tidlig

To til tre av ti kvinner som føder til termin, har hatt blødning tidlig i svangerskapet. Når det befruktede egget festes i livmorveggen, vil til prosent blø. I de fleste tilfeller er blødninger tidlig i svangerskapet ufarlige, mens blødninger senere i svangerskapet alltid bør føre til legekontakt. Ved truende spontanabort skal legen kunne påvise at du fremdeles er gravid. Spontanabort Spontanabort deles inn i tidlige (før utgangen av uke 12) og sene (etter uke 12).


Nesten alle spontanaborter er tidlige. Man tror at rundt halvparten av alle befruktninger ikke resulterer i en levende baby. Mange skjer så tidlig at kvinnen ikke merker forskjell på om det er spontanabort eller menstruasjon.


Spontanaborter begynner ofte med blødning , men kan også begynne med magesmerter. Kjennetegn er tiltakende blødning og magesmerter. Hvis en gravid blør fra skjeden, kan det har flere ulike årsaker. Det er ikke uvanlig å oppleve en liten blødning , gjerne tidlig i svangerskapet.


Mange opplever det og som oftest er det helt ufarlig, men mange blir redde, sier Cecilia Kleven, jordmor ved Oslo jordmor og kvinnesenter, til Lommelegen. Så mange som en fjerdedel opplever en liten blødning. Omtrent en fjerdedel av dem som føder til termin har opplevd dette i begynnelsen av svangerskapet, sier allmennlege Kari Løvendahl Mogstad. Hun forteller at det er vanligst å blø tidlig i svangerskapet.


Jeg hadde noe jeg trodde var mensen og en annen blødning jeg trodde var fordi jeg akkurat hadde fått igjen mensen etter graviditeten med storebror. Var totalt overbevist om at jeg ikke var gravid til jeg plutselig fikk følelsen av noe annet. Fikk UL og så et levende lite nurk. Rask og trygg leveranse. Stor blødning uten smerter, eller blødning blandet med koagler eller graviditetsprodukter, i første halvdel av svangerskapet.


Kvinnens slimhinner kan være litt skjøre under svangerskapet, og det kan komme en liten blødning , for eksempel i forbindelse med samleie, sier han, og utdyper: - Småblødninger har ofte ingen forklaring, og svangerskapet kan ofte fortsette som normalt etter blødningen. Jeg var gravid litt uti i uke fem (regnet fra siste mens første dag), men fikk en blødning. Første dag var det ikke så veldig mye men neste dag kom det plutselig veldig mye på veldig kort tid.


Omkring hver femte kvinde oplever at bløde i første trimester, det vil sige i graviditetens første uger. Er det vanlig med litt blødning tidlig i svangerskapet? Fant nettopp ut at jeg hadde litt småblødning, eller det kalles vel spotting?


Har ikke noe spesielle magesmerter heller. Tankene gikk med en gang over på SA. Noen andre som har opplevd småblødninger? Jeg blødde litt i begynnelsen av dette svangerskapet og det har gått helt fint.


Er mange som opplever en liten blødning i begynnelsen uten at noe er feil fordet. Men har også opplevd at det ikke har gått bra, så det kan selvsagt gå begge veier. Mørk og ret kraftig blødning senere i graviditeten kan være tegn på, at moderkagen pludseligt er begyndt at løsne sig. Er ofte kombineret med smerter i mave eller i ryg.


Kraftig, lys blødning uden smerter senere i graviditeten kan være tegn på blødning fra en meget lavt placeret moderkage. For at være helt sikker, så er du nødt til at tage en graviditetstest eller besøge din læge, men indtil det kan lade sig gøre (og det smarteste er at vente, til din menstruation er forsinket), er der flere forskellige symptomer, som du kan holde øje me hvis du tror, du er gravid. Disse tidlige tegn på graviditet kan dog også have.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg