torsdag 5. november 2015

Lavt blodsukker uten diabetes

Hypoglykemi ( lavt blodsukker ) hos personer uten diabetes Hva er hypoglykemi ( lavt blodsukker )? Flere forskjellige symptomer er karakteristiske for hypoglykemi. Det synker da faktisk så lavt at man får lavt blodsukker , og dette kan gi symptomer som ligner føling ved lavt blodsukker hos de med diabetes som bruker insulin eller sulfonylurea-tabletter. Det er dette som er reaktiv hypoglykemi, altså lavt blodsukker som respons på mat som har blitt inntatt litt tidligere.


Lavt blodsukker er ikke farlig, med mindre du får det i situasjoner hvor det er spesielt viktig å være helt våken og klar, for eksempel ved bilkjøring.

Hos personer med godt regulert diabetes type er lette følinger svært vanlig. Det forekommer også ved diabetes type men det er da sjelden alvorlig. Når du får symptomer på grunn av at blodsukkeret er for lavt , kalles det føling. Det er veldig sjelden at personer som ikke har diabetes får føling. LES OGSÅ: Varseltegn på diabetes type 2. Behandling av lavt blodsukker.


Ved lavt blodsukker hos pasienter med diabetes , er målet å forandre behandlingen av den underliggende sykdommen for å unngå disse episodene så mye som mulig. Akutt må blodsukkeret bringes opp ved å heve konsentrasjonen av glukose i blodet.

Diabetikere kan oppleve lavt blodsukker (hypoglykemi) eller føling. For de av oss som av og til kan merke symptomene på lavt blodsukker finnes det altså en. Også noen medisiner har lavt blodsukker som bivirkning. Når det gjelder p-piller så har disse den motsatte bivirkningen, dvs. Reaktiv hypoglykemi er antakelig den vanligste årsaken til hypoglykemi hos personer som ikke har diabetes.


Insulinbehandling og noen antidiabetika kan også gi lavt blodsukker ved diabetes type 2. Lavt blodsukker (hypoglykemi) er en tilstand som vanligvis forårsakes av for stor dose insulin ved diabetes type 1. Tilstanden krever rask behandling. Det han egentlig lurte på var om jeg hadde diabetes eller ikke. Mange sier de har lavt blodsukker selv om de ikke har diabetes , og det forstår jeg at kan gjøre ting litt forvirrende. Jeg har bare aldri tenkt over at et slikt utsagn kan bli mistolket. Spørsmålet fikk meg til å tenke over hvordan folk oppfatter diabetes.


Spennende utvalg til deg og dit hjem. Norges beste prisgaranti hos Select. Sko, klær, accessoirer, helse og nyttige ting til hus og hage, samt interiør og pynt.


Føling er svært vanlig ved type 1- diabetes.

Jeg blir som regel sulten og helt på bånn 1-timer etter at jeg har spist et fullverdig måltid. Da hjelper det å få i seg litt mat. Men legen sier at blodsukkeret mitt er i orden.


Du beskriver helt klassiske symptomer på lavt blodsukker , og jeg skjønner godt at du blir sliten av å ha det slik! Når blodsukkeret blir for lavt , kommer det av for mye insulin. Noen har en tendens til å produsere for mye, uten at man finner noen årsak. Hvis ikke kan lavkarbo muligens hjelpe deg. Når har man egentlig lavt blodsukker ? Hva man opplever som for lavt , at man har en såkalt føling, vil variere noe.


Diabetesforbundet skriver at de fleste vil merke ubehag og få føling når blodsukkeret er under 3. Leder, B-kjede, C-pepti A-kjede proinsulin bestr av BCA uten L. Det kan selvflgelig skyldes at jeg har oftere hyt enn lavt blodsukker. Diabetes kan g rett fra full bevissthet til insulinsjokk uten varselsymptomer. Høyt blodsukker er noe alle personer med diabetes får.


Diagnosen baserer seg jo på at en måler forhøyede blodsukkerverdier, eller hyperglykemi. Alvorlig hyperglykemi uten forandringer i blodets surhetsgrad kan forekomme blant eldre pasienter med diabetes type (hyperosmolar hyperglykemi). Dessuten er den helt uten bivirkninger. Det er foreløpig ikke helt klart hvilke mengder som er mest effektive for oss mennesker, men det kan virke lurt å velge Stevia som din kilde til søtning i matlagingen.


Blåbær kan foruten å være blodsukkersenkende, forebygge øye-og blodkarlidelser som følge med diabetes.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg