tirsdag 24. november 2015

Abort og amming

Spørsmål: En kvinne er blitt gravid igjen mens hun ammer et måneder gammelt barn. Det er en vanlig oppfatning at amming kan utløse en abort , noe som under et normalt svangerskap ikke stemmer. At livmoren trekker seg sammen og du får kynnere er helt normalt, og er kroppens måte å forberede.


Blant annet er det ikke oppgitt hvilke medisiner kvinnen skal ta. Vanligvis er det mifepriston (Mifegyne) og misoprostol (Cytotec) som brukes ved medisinsk abort (1). RELIS har tidligere svart på tilsvarende spørsmål. Generelt kan kvinner amme uten opphold selv om de får enkeltdoser av misoprostol og mifeproston.


Hei, tar denne som ab. Fant ut for et par dager siden at jeg er gravi og det er ingen som helst mulighet for å beholde. Jeg ammer babyen min på rett over året enda og lurer på om noen her vet hvordan det er i forhold til amming i tiden rundt aborten ? Jeg skal ta abort , og har blitt forespeilet medisinsk abort. Jeg fullammer, og lillemor på mnd tar verken flaske eller vil ha mme.


Prøver hver dag, men har ikke lyktes enda. Graviditet og amming – medikamentelle utfordringer. Det kan væe pga Paracet den er forhøyet. Jeg hadde også høye leververdier en gang, og da hadde jeg brukt en del paracet i en periode først.


Tok ny prøve etter noen uker (uten bruk av paracet) og da var verdiene normale igjen Ok - takk for svar. Skal tilbake til legen om ikke alt for lenge, så får. Overgang til morsmelk. Levende virusvaksiner kan gi viremi hos mor og barn, og er derfor som hovedre­gel kontra­indisert. Rubella- eller MMR-vaksinasjon like før eller i begynnelsen av et svanger­skap er derfor ikke indikasjon for abort.


Smitteoverføring kan blant anna skje ved at virus kjem inn i blodet ved stikk, i ferske hudskadar og sår. HIV-smitte kan bli spreidd på same måte. Gravide som blir smitta, vil kunne overføre sjukdommen til barnet. Metylprednisolon går over i morsmelken, og ammingen bør utsettes så lenge kvinnen er under behandling.


Immunoglobuliner regnes som trygge både under graviditet og amming og har vært brukt attakkbehandling. Effekten er mer usikker, og alvorlige attakker bør etter vårt skjønn fortrinnsvis behandles med metylprednisolon. Medikamentell abort og amming SPØRSMÅL: En kvinne er blitt gravid igjen mens hun ammer et måneder gammelt barn.


Etter disse trinnene kan hjelpe deg naturligvis redusere post abort amming og roe ned tilhørende symptomer i tillegg. Enkel Care Tips Post- Abort : Håndteringen av en abort kan være fysisk og mentalt stressende. Ta optimal hvile og slappe av under den innledende utvinning perioden. Straks barnet er født - og hvis alt er i orden med mor og barn - kan barnet legges oppå på brystkassen til moren, hud mot hud. Det nyfødte barnet begynner etter hvert å orientere seg, lukte, gi fra seg lyder, og så skyver det seg mot det ene brystet.


Du må gjerne klemme ut litt melk, kanskje øker det fristelsen. Passiv røyking er jo heller ikke bra for deg under graviditeten, og ikke for barnet etter at det er født. Når jeg er ferdig med både graviditet og amming , da kan jeg vel røyke igjen?


Abort og amming

Alle barn plages av tobakksrøyk i rommet. De blir oftere forkjølet og får lettere ørebetennelse, lungebetennelse, bronkitt og astma. Ubehandlet hypotyreose kan true graviditeten og det voksende fosteret. Det at sykehusene er de som trenerer og drøyer ut tiden er det ingen som vil snakke om. Jeg ba om abort så fort jeg fant ut at jeg var gravi men jeg fikk beskjed om at jeg ikke kunne få utført abort før jeg var minst uker på vei og sykehuset måtte kunne påvise hjerteslag hos fosteret ved innvendig ultralyd før de kunne gjøre det.


For de fleste vaksiner foreligger det lite dokumentasjon om overgang til morsmelk. Det er imidlertid lite trolig at små mengder vaksine i morsmelken vil skade barnet på noen måte. Amming og HPV-vaksine.


Når det gjelder HPV-vaksine så er det ikke noe informasjon som tilsier at man bør utsette HPV-vaksinasjon dersom kvinnen ammer.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg