tirsdag 24. november 2015

Soppinfeksjon skjeden

Du kan handle trygt og enkelt på Vitusapotek. Vi har kunnskapen du trenger. Bestill fra Vitusapotek på nett. Stort utvalg, Rask og Enkel frakt. Her kan du bestille klargjøring.

Finn informasjon om din resept her! Spesialkompetanse innen hudpleie. Din beste rådgiver på hud. Få konkurranser, tilbud og råd. Registrer deg i dag!


Det er sjeldent at sopp fra skjeden smitter til partneren, og partner uten symptomer trenger ingen behandling. Symptomer på soppinfeksjon hos menn er kløe og rødt utslett under forhuden på penis som også kan spre seg til lysken. Soppinfeksjon i skjeden kan overføres til seksualpartner.

Synlig symptomer er utslett og tørrhetsfølelse på penis. Dette kan behandles med antisoppkrem som man får på apoteket. Har begge soppinfeksjon , kan de smitte hverandre frem og tilbake og derfor bør begge behandles samtidig. Underlivssopp er vanligvis lett å behandle.


De kvinnelige forplantningsorganene består av eggstokkene, egglederne, livmoren og skjeden. Skjeden er en muskelkanal som leder fra utsiden av kroppen og inn til livmoren. Varmen og fuktigheten i denne kanalen skaper et perfekt miljø for at mikroorganismer skal formere seg.


Disse soppene lever normalt i og på kroppen i munnen, halsen, tarmsystemet, vagina og på huden vår. Noen ganger kan Candida bli overprodusert og forårsake en infeksjon hvis miljøet inne i skjeden , i vagina, forandrer seg på en slik måte at det blir gunstig for Candidasoppene å formere seg. Trenger soppinfeksjon å behandles?


Ja, gravide kvinner bør behandle soppinfeksjon , råder Løvendahl Mogstad. Gravide kan bruke de vanlige midlene mot soppinfeksjon , som stikkpille og krem. Stikkpillen bør settes varsomt inn i skjeden. Dersom lokalbehandlingen ikke hjelper, finnes det en tablett med soppmiddel man kan ta.


I det øyeblikket forholdene der bakteriene ligger latent forandres øker gjærsoppen raskt, og symptomer som økt utflod og irritasjon begynner å dukke opp. Opp mot ¾ av alle kvinner over år har opplevd en soppinfeksjon i underlivet.

Vanligvis vil man oppleve kløe, svie og endring av utflod når man har en soppinfeksjon. I de fleste tilfellene kan en enkelt behandle seg selv ved bruk av reseptfrie legemidler. Hyppig vask av underlivet kan endre surhetsgraden i skjeden til fordel på soppen - Hormonelle prevensjonsmidler (f.eks. p-piller) og hormonbehandling - Samleie kan irritere skjeden og legge forholdene til rette for at sopp formerer seg. Den medisinske termen er vaginal candidose.


En soppinfeksjon i underlivet kan utvikles ved nedsatt immunforsvar eller når de gunstige bakteriene i skjeden ikke klarer å kontrollere soppen Candida albicans. Disse behandlingene mot soppinfeksjon i skjeden er hjemmelagde preparater som kombinerer ingredienser som bidrar til å stoppe veksten av Candida albicans. Selv om dette er en mikroorganisme som naturlig finnes i alle skjeder, vil den ved overflødig vekst resultere i kløe og ubehag. Sopp i underlivet er vanlig. Det er så vanlig at det alltid er tilstede i underlivet.


Det er først når det blir for mye av det at vi kaller det en soppinfeksjon. Det er som oftest kvinner som merker sopp i underlivet, men menn kan også ha det selv om de ikke har mange symptomer på det. Ved dusjing skal vannet renne nedover, kvinnen skal ikke bruke dusjhodet til å spyle skjeden eller få vann inn i skjeden. Vask uten såpe (gjelder også intimsåpe).


Parfymefri lotion eller olje (for eksempel intimolje) kan med fordel påføres tørr hud før dusjing, og deretter vaskes av i lunkent vann, som et substitutt for såpe. Ulike typer utslett ved soppinfeksjon. Dermatofyttinfeksjoner starter normalt mellom fjerde og femte tå og kan spres til huden på foten og hendene. Hodebunnstinea (sopp) rammer ofte barn (ellers er det ganske uvanlig med soppinfeksjoner hos barn) i epidemier, man smittes ofte i utlandet. SVAR: Hei jente år.


Takk for at du skriver til Ung. Dersom plagene ikke gå over, må du oppsøke lege for å gjøre en s. For å forebygge bør du unngå trange bukser og undertøy og overdreven vask av underlivet. For å behandle kan man kjøpe ulike midler reseptfritt i apotek. Canesten er ett av dem som fås reseptfritt til lokal behandling av soppinfeksjon i underlivet. Alle disse produktene behandler infeksjonen, men ulike mennesker foretrekker ulike behandlingsalternativer.


De fleste får infeksjonen både i og utenfor skjeden.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg