tirsdag 10. november 2015

Rutiner baby

Rutiner baby

Check out For The Baby. Har en gutt på mnd. Han er stort sett grei på dagti men så og si hver kveld får han gråtetokter som for meg virker uforklarlige. Hva slags rutiner har du klart å innarbeide for din baby. Nina Stanghov Ulstein mener at foreldre ikke må bli foropphengt i rutiner slik at de glemmer å slappe av og kose seg med babyen sin.


Rutiner baby

Selv om rutiner er viktig så må vi ikke glemme at det viktigste er å se påbarnet vårt og tilpasse etter barnet og situasjonen. Alle barn er forskjelligeog trenger derfor ulike ting, sier hun. Når babyen er rundt tre måneder gammel begynner hjernen å produsere melatonin, kroppens søvnhormon. Det vil si at babyen klarer å skille mer mellom dag og natt, og får etter hvert bedre rutiner på søvn, forklarer hun. Et sted når babyen er mellom tre og seks måneder er det derfor lurt å innføre leggerutiner for babyen.


Fra babyen er cirka seks uker gammel mener søvnterapeut Karin Naphaug at den bør legges i egen seng, dersom babyen har samsovet med foreldrene de første ukene. Ved tremånedersalder har babyen utviklet en søvnsyklus, og det er lettere å innarbeide rutiner – med faste tider for blant annet mat og søvn. Både hos de som fullammer og ikke. Jeg har en på mnd og hun våkner til ulike tider hver morgen, hver natt er ulik mtp mating og våkning, soving på dagen skjer til ulike tidspunkt hver dag og det samme lengden på sovelurene. Det er fint med gode rutiner , men samtidig er det en balansegang når det gjelder hvor “flink” du skal være.


Rutiner baby

Det gjør ikke noe om ting flyter litt. Begynn i det små, velg deg ut noen mål og legg til mer etterhvert, tipser helsesøster Tone Bjørnson Aanderaa. Hei, Frøkena her skal begynne i barnehagen nå, var på vårt første besøk i dag ) Det jeg lurer litt på er hvordan få inn nye rutiner i forhold til måltider osv. Hun kommer jo til å stå opp ganske tidlig når vi begynner å jobbe for fullt, og da må hun vel få grøt? I barnehagen får de frokost halv.


Her har vi rutiner på mnder baby. Han søv heile natten til kl på morgen. Bare oppe på natta og mate hver - time ☺ funker kjempe bra. Han mener at endring av rutiner også kan pågå over noe lengre perioder, for eksempel at man lar barnet få være litt lenger oppe i ferien. Slik hjelper du din baby å sove.


Det er litt rart å tenke på, men egentlig kan man begynne med rutiner mens barnet er i magen. Mor kan stå opp, hvile og legge seg til noenlunde faste tider. Kanskje legge seg ned en liten stund rundt – tiden om kvelden.


Dette gir mor noen vel fortjente pauser også. Det er best å holde din babys rutine så fast som mulig, spesielt når den fortsatt venner seg til dem. Rutiner for babyen din er en prioritering. Pass på å prioritere rutiner for babyen din for å hjelpe den til å forstå at enkelte ting skjer til spesifikke tider. Jeg prøver og prøver å innarbeide rutiner , men hun motarbeider meg hele tiden.


Rutiner baby

Ikke snakk om at noen dager skal vere like. Bestemt liten frøken dette her! RPøver å få faste leggetider, men det vil hun ihvertfall ikke. Jeg er blitt mor for første gang og lurer i den forbindelse på mye, blant annet legge- rutiner. Ofte er barnet rundt et halvt år før det er skikkelig mottakelig for å skape rutiner.


Det har litt med mat å gjøre, for det er lettere å få en baby som har fast føde i magen tidligere i seng, sier Asbjørnsen. Med 1-åringen begynner vi klokka 18. Så går vi på badet, rister i fluorboksen og da kommer han. Det er heller stress over å ikke ha nok rutiner som skaper frustrasjon. Vi er så opptatt av å ha rutiner at vi glemmer å slappe av og kose oss med babyen vår.


Faste rutiner er viktig, men det å ha faste rutiner betyr ikke det samme som at en liten baby må legge seg på eget rom om kvelden - til fast ti sier hun. Ofte lurer man på om barnet får nok søvn, eller om det sover for mye. Det er viktig å huske at ingen av oss er like, og på samme måte som personlighetene våre er forskjellige, er også søvnmønsteret og søvnbehovet forskjellig fra baby til baby.


Det er likevel noen råd du kan følge for at barnet ditt skal få best mulig søvn.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg