tirsdag 10. november 2015

Reker og gravid

Billig, sikker og rask graviditetstest. Kjøp nå, test deg hjemme. Det er lett å la seg forbløffe over svangerskap og fødsel.


Vi har samlet noen av de faktaene som fascinerer, forundrer og forbløffer oss mest. REKER , BLÅSKJELL OG KAMSKJELL I GRAVIDITETEN: Gravide kan spise nesten alt av skalldyr som reker , blåskjell, hummer, kreps og scampi, men enkelte typer fisk og skalldyr bør gravide holde seg unna.

Jeg planlegger å bli gravid. Hvilke kosttilskudd bør jeg ta før jeg blir gravid eller med en gang jeg vet at jeg er gravid ? Jeg har ikke tatt folat før jeg ble gravid. Nå er jeg i uke eller 7. Kan jeg spise reker og jordbær mens jeg er gravid ? Kan gravide spise kalkproduktet Calabash chalk?


Sånn som jeg har forstått det kan du spise det som er kokt eller stekt. Spekemat er ingen av delene så det bør man holde seg unna.

Jeg tror også mange setter reker og kreps i samme kategori som sushi (sjømat som ikke er fisk) og derfor sier til deg at du ikke kan spise det. Men det er jo noe helt annet for sushi er rått, og det er jo derfor man ikke kan spise det. Jeg hadde dilla på reker og spiste det minst tre dager i uka da jeg var gravid. Heldigvis er det ikke farlig. Men når det er sagt så var det jo sånn sett fint av han å si ifra, bare at han tok feil.


Dersom en gravid kvinne smittes for første gang under svangerskapet, kan parasitten overføres til fosteret og forårsake abort, misdannelser eller andre alvorlige skader på barnet, hvis ikke sykdommen behandles i tide. Når du er gravid , er det viktig å spise variert, slik at du får i deg alle næringsstoffene du trenger. De viktige næringsstoffene kan du lese om i brosjyren Ernæring i svangerskapet, som deles ut på helsestasjonen. Brosjyren kan du også få tilsendt gratis fra Sosial- og helsedirektoratet, avdeling for ernæring.


Hvilken fisk kan du egentlig spise når du er gravid ? Denne fisken kan du spise som gravid , og denne fisken bør du styre unna i graviditeten. Helsekort for gravide er et journaldokument for å sikre forsvarlig behandling, og understøttes av Nasjonal faglig retningslinje for svangerskapsomsorgen. Kosthold for gravide.


Du trenger mer mat enn ellers for at barnet skal vokse og utvikle seg, samtidig som dine behov dekkes. Da hadde du nok ikke ville spist dem. Før var det vanlig å ikke spise reker under graviditet og amming pga allergier.

Man trodde det gikk an å forebygge allergier ved å unnlate å spise en del mat i svangerskapet. Dette har blitt tilbakevist av nyere forskning. Som gravid bør man heller ikke spise fiskelever, krabbeinnmat fra skallet (hvitt krabbekjøtt i klør og skallhus er trygt) eller eksotiske fisker som hai, sverdfisk, skater og fersk tunfisk (tunfisk på boks er trygt). Gravide bør unngå raket fisk, og gravet eller røtkt fisk bør spises mens det er så ferskt som mulig.


De er vanligvis ganske små dyr som opptrer i stort antall. Forskjellige slags reker holder til på forskjellige dyp både i havet og i ferskvann. I denne artikkelen omtales infraordenen Caridea, som omfatter nesten alle reker som forekommer i Norge, men en annen gruppe av tifotkreps, Dendrobranchiata, kalles også reker. Hva skal jeg si når jeg blir tilbudt alkohol og ikke har lyst til å si at jeg er gravid ennå?


Det er for mange en litt vanskelig situasjon å kunne si nei til alkohol, vi er flinke til å skjenke hverandre ofte. Og det som sussipus nevner, kan også huske at en skal ikke spise mye av eks reker ,viss en er LITT alergisk eller noe. Jeg eks, jeg var alergisk mot situs før! Aller Media Hvorfor ser du denne annonsen. Nettstedet du nå besøker blir i stor del finansiert av annonseinntekter.


Basert på din tidligere aktivitet hos oss, vil du få annonser vi tror kan interessere deg. Akurat dette lurte jeg å på en stunda jeg er ekstremt glad i reke. Det jeg fikk fortalt var at å spise reker mens man er gravid har ingen som hels betydning. Du kan fint spise reker når du er gravid. Når du ammer, er det noen som mener at du bør holde deg borte fra det for å hindre allergi på barnet.


Det er også noen babyer som reagerer med akutt magevondt når mor spiser reker. Da må de være forsiktig med reker i saltlake, og innta dette i små porsjoner. Hvis reken ligger i saltlake kan det være lurt å skylle i vann før man gir reken til barnet. Reker og det hvite i krabbeklrne kan trygt spises. Sjmat og svangerskap - Godfisk Det ligger i sakens natur at du spiser for to mens du er gravid.


Her er blskjell, torskerogn, torskelever og skalldyr, men ikke reker.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg