fredag 6. november 2015

Kaffe gravid spontanabort

Koffein i store mengder under graviditeten kan øke risikoen for spontanabort. Kaffe , te og cola og såkalte energidrikker inneholder koffein. Her er de vanligste Dårlig kosthol kroniske sykdommer, infeksjoner eller immunforstyrrelser kan også forårsake abort Gravid rett etter en spontanabort.


For mange er en spontanabort en vanskelig opplevelse. Hvor raskt etter du vil bli gravid igjen etter en spontanabort kommer an på hvordan du har det og tar. Som gravid mister jeg lysten på kaffe.


Men tar en boks Pepsi Max innimellom. Nedenfor gir de sine råd til gravide. Rådene er basert på Retningslinjer for svangerskapsomsorgen fra Sosial— og helsedirektoratet og matportalen. Generelt: Spis regelmessig, ikke spis for to. Kaffe og annen koffeinholdig drikke: En-to kopper til dagen.


For mye koffein kan øke faren for spontanabort. Vi har jo hørt det blir sagt blant gravide at det kan være greit å drikke en del kaffe , for da vil jo babyen bli mindre – og kanskje fødselen lettere. Mye kaffe kan føre til spontanabort , særlig i 1. Grønn og hvit te inneholder katekiner med veksthemmende effekt på cellekulturer i laboratoriet, og forskerne vet ennå ikke hvordan disse stoffene kan påvirke fosteret. Vi har hørt at gravide som drikker kaffe øker risikoen for abort, det kan gi lavere fødselsvekt og kan påvirke barnet senere i livet.


Kaffedrikking kan også gjøre det vanskelig for noen å. Høyt inntak av koffein øker risikoen for at babyen fødes med for lav vekt. Det kan gi negative helseeffekter både på kort sikt og senere i livet. Gravide bør drikke så lite kaffe som mulig. Noen næringsmidler inneholder relativt mye koffein. Det gjelder særlig kaffe , te, cola og såkalte energidrikker.


De fleste klarer å bli gravide og få friske barn senere. Kvinner som er gravide eller aktivt prøver å bli gravide , bør nok vurdere å slutte med kaffe. Alt i alt spontanaborterte 1av kvinnnene i undersøkelsen. Hvis du ønsker å bli gravid , bør du kutte ned på kaffedrikkingen.


Når du først har blitt gravid , bør du heller ikke drikke for mye kaffe , ettersom et høyt inntak av koffein ser ut til å øke risikoen for spontanabort og dødfødsel. Undersøkelser viser nemlig at det tar lengre tid å bli gravid hvis du drikker mye kaffe. Husk at du bør være totalt avholdende fra alkohol gjennom hele graviditeten, sier Rudjord Hillesun helt i tråd med Helsedirektoratets kostholdsråd for gravide. Koffeinholdig kaffe , te og coladrikker som gravid.


Dette nettstedet benytter informasjonskapsler (cookies) for å gi deg en best mulig opplevelse. Ved å fortsette å bruke nettstedet aksepterer du dette. Studien viser at kvinner som har hatt en spontanabort , har størst sjanse for å lykkes med et nytt svangerskapet hvis de blir gravid på nytt innen seks måneder.


Sliter du med å bli gravid ,. Drikker du mer enn to kopper kaffe per dag kan det bety at det tar lengre tid å bli gravid og det gir økt risiko for spontanabort. Bli gravid etter spontanabort. Mer enn én av fem graviditeter ender i en spontanabort , vanligvis finner det sted i løpet av de første tre månedene av svangerskapet. For kvinner under 3 er sjansen for å ha en spontanabort i et gitt svangerskap ca prosent. En spontanabort betyr et ufrivillig, spontant tap av en graviditet før 22.


Tilstanden er forbundet med uprovosert vaginalblødning med eller uten smerter nederst i magen. Spontanabortene kan deles inn i de tidlige, som skjer før utgangen av 12.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg