fredag 6. november 2015

Lapper oppskrift kulturmelk

Sveler eller lapper er nydelige kosemat formet som små pannekaker. Ikke veldig ulike amerikanske pannekaker og nydelig å servere med litt syltetøy eller brunost på. Dersom du ikke har egen takke, kan du helt fint steke sveler i stekepannen. Nystekte lapper smaker alltid godt, enten det er en varm sommerdag eller en kald vinterdag.


Server de med rømme og syltetøy. Kilde: Ellen-Christine Lendengen.

Men denne gangen må jeg helt ærlig si meg en smule skuffet over smaken. Ikke missforstå, det var en god oppskrift , og kanskje var det meg selv som gjorde feil. Jeg droppet hornsaltet ettersom jeg ikke hadde det i skuffen. Kjempegodt til frokost, lunsj eller kvelds i helgene, med eller uten gjester.


De kan tilberedes både inne og ute. Oppskriften med kefir og natron er fra Lise Finckenhagen. Det er størrelsen det kommer an på. Først som et dugnadsprosjekt fra de ansatte.


Med årene utviklet skikken seg til et forventet serveringstilbud blant passasjerene.

Selskapets svelerøre er i dag landets mest kjente, så kjent at man kan kjøpe krus med oppskriften trykket på om bord. I dag er det farmoren min sin utrolig gode lappeoppskrift jeg vil dele med dere. Disse lappene lager farmor ofte når vi kommer på besøk.


Farmor lager verdens beste lapper. De er store, luftige og smaker fantastisk godt. Se flere deilige lapper og pannekaker her.


Sveler med grovt mel er en god erstatning for brød til frokost eller kveldsmat. Du vil nesten ikke tro hvor mange lapper det lages på tvers av Norges land hver dag. Lapper har sterke tradisjoner tilbake i tid. Lappene er tydeligvis veldig populært til både frokost, lunsj eller som kveldskos! Gå ned i vekt fort uten å sulte deg selv.


Se våre beste oppskrifter på nett. Velkommen til MENY. Si JA til stort utvalg. La våre oppskrifter inspirere deg! Tilsett natron og lat det bruse litt.


Rør i mjølet til røra er fri for klumper. Fordel røra på takke med ause.

Steik på svak varme. På Jæren kalles de lapper , andre steder kalles de sveler. Kjøleskapsgrøt med kulturmelk. Har du Kulturmjølk og havregryn er du kommet langt.


Eple smaker friskt og godt, og mandler eller nøtter er godt i kombinasjon med grøt. Følg gjerne oppskrift , eller gi den en tvist med andre typer frukt og bær. Sveler, eller lapper som mange kaller dem, er tradisjonsbakst fra Vestlandet.


Med denne oppskriften blir svelene tykke og deilige, og smaker nydelig med litt rømme og syltetøy eller brunost. Denne oppskriften gir ca sveler. Jeg har laget mye sveler, eller lapper som vi kaller dem.


Jeg bruker tilnermet samme oppskrift , men bruker ikke hjorthornsalt fordi jeg syns det smaker. Her finner du en lekker oppskrift på Lapper. Hell så i kulturmelk.


Hvetemel piskes inn litt om gangen. Natron blandes i røren helt til slutt. Men surmelk og natron er fellesnevner. Anne understreker at det skal mer til enn gode råvarer for å servere ordentlig gode sveler.


Skikkelig håndverk, det sitter i håndleddet. Men med enkle grep blir lappene sunne og egner seg perfekt til frokost!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg