mandag 23. november 2015

Kvalme gravid

Høy kvalitet og 9 nøyaktige med anonym og rask levering. Finn kvalme gravid nå på Kensaq. Billig, sikker og rask graviditetstest. Kjøp nå, test deg hjemme.


Det kalles gjerne morgenkvalme, men for enkelte kan kvalmen vedvare utover dagen. Kvalme og oppkast har ingen skadelige effekter for fosteret, men påvirker livskvaliteten til den gravide. Kvalme i graviditeten er verst tidlig på dagen for mange og blir derfor kalt morning sickness på engelsk. Hos noen kan kvalmen være der til alle døgnets tider. Den nøyaktige årsaken til svangerskapskvalme er ikke kartlagt, men den har vært knyttet til en stigning i svangerskapshormonet hCG.


Rundt halvparten av alle gravide plages av kvalme , særlig om morgenen. Vanligvis dukker kvalmen opp etter en måneds tid. Etter cirka tre måneder pleier det å gå over. Men enkelte kvinner er kvalme og kaster opp gjennom hele svangerskapet. Spis vekk gravid -kvalmen.


Kvalme gravid

Mange gravide sliter med kvalme , både om morgen, ettermiddag og kveld. En av årsakene til at mange gravide blir kvalme , er at østrogenutskillelsen i kroppen øker raskt slik at magesekken tømmer seg langsommere. GRAVIDITETSKVALME: Enkelte kvinner opplever kvamle gjennom hele. Graviditetskvalme fungerer på samme måte som andre typer kvalme , ja. Liker ikke egentlig denne følelsen jeg.


Uff, går ikke dette over snart? Hvordan fungerer andre gravide på jobb (eller andre steder)? Jeg er jo ikke den første som er gravid. Hvordan klarte andre å sitte på jobb, ta bussen, gå i butikken eller noe som helst egentlig?


Kvalme gravid

Ubehagelighetene kan imidlertid inntreffe i ulik grad. Mange opplever kun litt morgenkvalme og en enkelt brekning, mens andre er plaget av voldsom kvalme og kaster opp en rekke ganger. Hvilke legemidler du kan ta mot kvalme , avhenger av hva årsaken til kvalmen er.


Kjenner du årsaken, er det først og fremst den som skal behandles, hvis det er mulig. Medisinsk behandling: Ved graviditetskvalme kan du anvende antihistaminer. Da det er usikkert om de øvrige kvalmemidlene kan gi fosterskader, bør de ikke anvendes av gravide. Det er også viktig å huske at når legen forskriver et kvalmestillende legemiddel til en gravid kvinne, betyr dette at det er tryggere å bruke medisinene enn å unnlate å bruke den, sier hun. Nordeng forteller at det i dag finnes mye data på alle de vanligste kvalmestillende legemidlene som tyder på at de trygt kan brukes av gravide.


Denne tilstanden kjennetegnes ved så kraftig kvalme og brekninger at det går betydelig utover allmenntilstanden. Plagene kan være så uttalte at du verken får i deg mat eller drikke, og følgene kan være vekttap og uttørking. Rask og trygg leveranse.


Sterke lukter kan provosere frem kvalme. De som er rundt den gravide bør derfor unngå å bruke sterk parfyme. Matlaging, mat som lukter, blomster – alt med sterk duft kan fremkalle kvalme og brekninger.


Kvalme gravid

Derfor bør gravide med hyperemesis ikke eksponeres for dette. Generelt gjelder samme råd for selvhjelp som ved vanlig svangerskapskvalme. Rundt av gravide opplever kvalme i løpet av graviditeten. Morgenkvalme kan i seg selv gi mistanke om graviditet. Symptomene starter oftest i 4. I noen tilfeller blir plagene relater til kvalme og oppkast så alvorlig at de omtales som sykelig svangerskapskvalme (hyperemesis gravidarum).


Da jeg var gravid startet jeg dagen med en god kopp cappucino (på laktosefri melk) og kanelsukker på toppen. Kanel er kjent for å mildne kvalme , så strø det på grøten eller frokostblandingen, ha det i kaffen eller smoothien. Kort sagt: frister det med (glutenfrie) kanelboller er det helt greit å spise det nå! Det er ganske vanlig å få hodepine når du er gravid.


Kvalme gravid

Hodepinen kommer ofte i tillegg til kvalme og svimmelhet, og kan oppstå når som helst under svangerskapet. Det er likevel mest vanlig i første eller tredje trimester. Stress, dårlig holdning, hormonforandringer og væskeansamlinger kan føre til at du får vondt i hodet. Ved mild til moderat svangerskapskvalme anbefaler Hedvig Nordeng, professor ved Farmasøytisk institutt ved Universitetet i Oslo, først å prøve kostholds- og livsstilsråd.


Psykiske årsager til kvalme Der er en tydelig tendens til, at en gravid kvinde plages mere af kvalme , hvis hun er meget bekymret for graviditeten. Det er ikke ualmindeligt at få kvalme , hvis man spekulerer meget, og hvis man har svært ved at slippe tankerne og få ro på. Der kan være mange årsager til at være særlig bekymret.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg