torsdag 12. november 2015

Ungdom og psykisk helse

Ungdom og psykisk helse

Gå ned i vekt fort uten å sulte deg selv. Hælspore, urolige ben, fotsopp, hallux valgus, benhinnebetennelse? Rask levering - dagers åpnet kjøp. Ungdom og psykisk helse. Alle mennesker opplever problemer.


Ungdom og psykisk helse

Det er normalt og naturlig å ha det vanskelig med følelser og tanker i perioder. Du kan være trist og nedfor, sint eller red men oftest går det over igjen. Vi jobber for økt åpenhet om psykisk helse , forebygging av psykiske plager og et bedre psykisk helsetilbud.


Barn og unge trenger å bli sett, hørt og tatt vare på av jevnaldrende og voksne rundt seg for å opprettholde en god psykisk helse. Gir ungdom , foreldre og lærere verktøy for bedre psykisk helse Gir ungdom , foreldre og lærere verktøy for bedre psykisk helse. Kortfilmer der ungdom snakker til ungdom om psykisk helse , samt undervisningsmateriale og tips til ungdomsforeldre, deles nå gratis via nettsiden Livet og sånn. Han har tidligere jobbet blant annet som kommunepsykolog og leder for pedagogisk-psykologisk tjeneste (PPT).


Ungdom og psykisk helse

I sin forskning har han ungdom , rus og psykisk helse som sitt spesialfelt. Liv Sand er psykologspesialist med ph. Varer det, er det lurt å prate med noen. Psykisk helse hos barn og unge. Temaside med forskningsfunn, informasjon og nyheter om barns psykiske helse.


Fra Folkehelserapporten Faktaark. Har egentlig de unge jentene. Nyheter og meldinger. Flere lesbiske, homofile og bifile rapporterer om dårlig psykisk helse. Det finnes mange telefontjenester og nettsider hvor du kan få rå veiledning og noen å snakke med.


Ungdom og psykisk helse

De fleste er drevet av humanitære og frivillige organisasjoner. Både telefontjenestene og nettsidene er som regel bemannet av frivillige som har fått opplæring, ulike fagpersoner eller brukere og pårørende med erfaringer. Unge nå til dags har utfordringer og belastninger som er like gamle som menneskeheten, men de har også vansker som er preget av den unike tidsånden og kulturelle virkeligheten de vokser opp i. BUP Hinna ved Klinikk for barn, unge og rusavhengige i Helse Stavanger. Denne boken beskriver de mange.


Snakk om det som føles vanskelig med en du har tillit til. Mange kan streve med psykiske vansker uten at det syns. Det kan være enten foreldre, en venn, lærer, helsesøster eller legen din Planlegg positive aktiviteter. Boken som mangler om psykisk helse skal skrives og implementeres hos barn, og livsmestring som skolefag skal bli en buffer mot psykiske lidelser.


Men er det mulig utfra den kunnskapen vi har om psykiske lidelser, ungdom , kjønn og forebygging? I Trondheim kommune jobbes det med å fremme god psykisk helse hos ungdom gjennom en ny arbeidsstrategi utviklet av og for helsesøstre, arbeidsstrategien har fått navnet MEST ( 4). MEST er utviklet for bruk i skolehelsetjenesten, også med tanke på et tettere tverrfaglig samarbeid med skolen, fysioterapeuter, psykologer, skoleleger, og eventuelt andre aktører.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg