fredag 6. november 2015

Betennelse i hofta

Betennelse i hoften. Typiske symptomer ved betennelse i hoften er lokal hevelse, rødlig irritert hud og smerte ved trykk. En inflammasjon (mild betennelserespons) er en normal naturlig respons når bløtvev, muskler eller sener blir irritert eller skadet. Du forteller i brevet ditt om slimposebetennelse i venstre hofte.


Tilstanden kalles bursitt. En bursitt er en betennelse i en slimpose og i dette området finnes en rekke slimposer. Den vanligste bursitten kalles trochanterbursitt. Det er imidlertid ofte vanskelig å skille mellom senebetennelse (tendinitt) og slimposebetennelse (Bursitt). Smerter på utsiden av hofta kan skyldes betennelse i lokale slimposer eller sener.


Hos de fleste går plagene over av seg selv, men i noen tilfeller er det nødvendig med kortisoninjeksjoner. Revmatiske lidelser og en del andre sykdommer kan øke risikoen for å utvikle slimposebetennelse og betennelser generelt. Symptomer og kliniske tegn. Slimposebetennelse kan man få mange steder i kroppen – også i hoften. Det finnes slimposer omkring benkulen på utsiden av hoften , og disse har en tendens til å ble betente.


I tillegg til lokal smerte kan slimposebetennelse i hoften gi strålesmerte på utsiden av låret. Hva årsaken til smertene i hoften er, varierer. Alder har stor innvirkning – hos eldre mennesker er det vanligste slitasje i hoften , sier Stephan Maximillian Röhrl, overlege ved ortopedisk avdeling ved Oslo Universitetssykehus og leder for Norsk forening for Hofte - og Knekirurgi.


Etter at de nødvendige undersøkelser og tester er gjort, vil kiropraktoren gi deg en konkret diagnose. Ved behandling av hoftesmerter vil kiropraktoren bruke teknikker for å gjenopprette hoften og kroppens normale funksjon for å redusere betennelse , smerte og øke din generelle helse og livskvalitet. En mannlig konsulent i midten av 50-årene kom om vinteren til akuttime hos fastlegen på grunn av sterke smerter i høyre hofte og fremre del av høyre lår.


Smertene hadde vart i fem dager, var verst om natten og økte etter fysisk aktivitet. Vondt inne i hofteleddet? Les dette hvis du eller noen du kjenner er rammet av hoftesmerter.


Det er nemlig slik at det finnes gode øvelser, behandling og tiltak som kan gjøre hverdagen mye bedre og enklere! De aller fleste får en smertefri hofte med bedre funksjon. Hofteprotesen regnes som et av ortopediens mest vellykkede inngrep. Senene i hoften kan rammes av både seneskade og senebetennelse. Trokantertendinitt (senebetennelse i hoften ) oppstår ofte grunnet langvarig belastning – og da særlig grunnet arbeid på hardt underlag.


Feber kan også oppstå. Er det noe jeg kan gjøre for å bli bedre av slimposebetennelse? Området med betennelse skal holdes høyt og mest mulig i ro. Når bør jeg oppsøke lege, og hva vil legen gjøre? For litt over et år siden fikk jeg betennelse i hofta , det har senere gått seg til (pga en strekk vel og merke).


Men i går under løpeturen begynte jeg å kjenne tendenser igjen! Første gangen fikk jeg brexidol tabletter hos legen, men det funket ikke. Jeg vet at det er hvile som fungerer best, men. Hvis du har vondt i hoften etter løping. Noen strukturer i hoften som kan påvirkes hos dem som løpetrener, er muskler, senefester, leddbrusk og beinvev.


Betennelse i hofta

En vanlig plage er en betennelse som kommer av overbelastning av musklene som går over den ytre senen på hoften. Dette kalles trokanteritt. Smerter i hoften kan imidlertid ha sitt opphav fra mange forskjellige strukturer i kroppen. Ikke bare fra selve hofteleddet og omkringliggende sener og muskler, men også fra en rekke andre mer fjerntliggende strukturer.


Det er vanlig med smerter andre steder på kroppen, men mange er ikke klar over at det også er en del av sykdommen. Mange plages med asymmetrisk betennelse i ett eller noen få led som i fingre, knær og tær. En del får betennelse i senefestene (entesopati), som innebærer betennelse på steder der leddbånd eller sener fester til ben.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg