fredag 27. november 2015

Lage glasur

Hvordan lage perfekt melisglasur? Sjekk hvilken som er best! En herlig luftig glasur. Sitronsaften gir det lille ekstra – og gjør frostingen mer frisk og hvit.


En god glasur er prikken over i-en på ethvert bakverk.

Ina-Janine Johnsen fra Mat på Bordet deler her sine beste tips til hvordan du kan lage god glasur , og du får oppskrift på nydelige glasurvarianter. Stroh-rom eller konditor-rom. Glasur til sjokoladekake. To gode varianter av topping til sjokoladekake.


Med kakao og melis. Dette er et innsendt mattips fra LineG. En fantastisk enkel oppskrift som gir glatt og lekker sjokoladeglasur på null komma niks.

Dekk din favoritt-sjokoladekake med denne glasuren eller klikk her for oppskrift på enkel sjokoladekake. I videoen under er det skåret ut to runde bunner på ca. Skoleavslutning, fest i barnehagen, dugnad eller bursdag. Enklere blir det ikke, her er langpannekaken som alltid funker.


Enkel, saftig og god. Verdens beste sjokoladekake i langpanne med glasur. Og best av alt, ikke mer avansert enn at du rører den sammen på mindre enn et kvarter.


Skulle du være så uheldig å steke den litt for lenge vil den saftige sjokoladekremen på toppen redde deg. Hei jeg er veldig fornøyed med den kake. Tusen takk for oppskrifter.


Et spørsmål: hvis jeg ønsker en tykkere konsistens av den glasur , hva gjør jeg? Rør sammen alle ingrediensene. Kaka må være helt avkjølt. Del kaka i to (på langs!).


Smør på et lag med glassuren på bunnen. Ha på lokket og smør et nytt lag på toppen.

Pynt med litt revet gulrot. Barnas beste sjokoladekake med deilig sjokoladeglasur på toppen er verdens enkleste å lage og verdens beste å spise. Perfekt til barnebursdag i travel hverdag.


Tingene blir dyppet i tyntflytende glasur , glasuren helles over eller legges på med pensel. Den legger seg på overflata som et pulverlag. Etterpå må all glasur vaskes av på undersiden, ellers brennes tingen fast i ovnen. Da blir de sterke, og helt tette. Blank sjokoladeglasur, eller ganache som det heter på fagspråket, kan brukes til å glasere kaker slik at de får en glatt og blank overflate av sjokolade som dekker hele kaken.


Det er en fordel med ny tørk før glasurbrann. Langpanne sjokoladekake med glasur , non-stop og seigemenn er en klassisk barnebursdagskake. Denne kake tar ikke lang tid å lage og den er enkelt pyntet med non-stop og seigemenn.


Barna kan være med å pynte kaken selv. Oppskriften passer til en langpanne. Wow, ble overrasket at den faktisk var superrask å lage som du sier. Og kjempe enkel var den også!


Berit Nordstrand sin, den er det mye mer smak i. Også brukte jeg smør Eldorado smøremyk med rapsolje smør, gir litt mer melke smak siden jeg ikke kunne bruke melk. Mangler melis, går det ann å lage en glasur uten melis? Bland melis med kakao og rør inn nok melk til at du får en litt tykk men fortsatt rennende glasur. Dypp toppene i glasuren og legg de tilbake på risten.


Doughnuts kan gjerne spises med en gang men holder seg fint et par dager i kakeboks. Decorated Sugar Cookies er basert på enkle vaniljekjeks (Vanilla Cookies) som stikkes ut i ulike mønstre og som dekkes med glasur laget av melis og eggehvite (Royal Icing). Det spesielle med denne glasuren er at den lages i både fast og flytende variant: Den faste glasuren brukes til å markere ytterkantene på cookiesene og til å lage finurlig pynt, mens den mer tyntflytende. Pisk ingrediensene sammen til en fast, seig masse, helst med miksmaster.


Ha glasuren i sprøytepose og sprøyt i mønster på f. Brekk sjokolade () til glasur i mindre biter og ha dem i en bolle sammen med nutella. Sett bollen over en liten kjele med vann som småkoker (vannbad). Når sjokoladen har smeltet tilsett oppvarmet kremfløte og rør sammen glasuren til den blir blank og klumpefri.


Sett glasuren i kjøleskap 1-timer før bruk.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg